Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 3152

Θέμα: επικαιρότητα-προβληματισμοί 27/8/13 and on

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    Πειραιας - Μηλος
    Ηλικία
    58
    Μηνύματα
    7.045
    Thanked
    20210
    Rides
    1

    Προεπιλογή Εφιάλτης στην κουζίνα

    Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος - Μυρτώ Τσάβαλου

    Από το παλάτι του Εμίρη του Κατάρ, του Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, βρέθηκε εν μία νυκτί στο κελί της φυλακής... Ο λόγος για έναν καταξιωμένο Έλληνα σεφ, ο οποίος προ ετών αποτέλεσε προσωπική επιλογή του ίδιου του εμίρη για τη στελέχωση του προσωπικού της κουζίνας του.

    Ο Ε.Κ. διηγήθηκε την προσωπική του ιστορία στο zougla.gr, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο πώς ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, έπεσε θύμα πλεκτάνης, με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να βρίσκεται μέσα στη φυλακή.

    Η ζωή στο παλάτι και το επιχειρηματικό άνοιγμα



    Η περιπέτεια του σεφ ξεκινά τον Ιανουάριο του 2011, όταν έγινε δεκτός από το παλάτι του Κατάρ, όπου κλήθηκε για να ηγηθεί του υπηρετικού προσωπικού προκειμένου, όπως αναφέρει, να ταΐζει «τα παιδιά και τα εγγόνια του Εμίρη στο παλάτι Al Wajbah».

    «Με διάλεξαν από το βιογραφικό μου ανάμεσα σε εκατοντάδες Έλληνες σεφ μέσω της πρεσβείας του Κατάρ» περιγράφει ο Ε.Κ. και συνεχίζει: «Όλοι ήταν ευχαριστημένοι με τις ικανότητες και τον χαρακτήρα μου».
    Οι συνθήκες εργασίας όμως για τον ίδιο δεν ήταν εξίσου καλές.

    Όπως καταγγέλλει στο zougla.gr, τον είχαν προσλάβει χωρίς συμβόλαιο ή κάποια σύμβαση, γεγονός που τον καθιστούσε έρμαιο των επιθυμιών και των... ορέξεων της βασιλικής οικογένειας, που είχε την ευχέρεια να τον απολύσει ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπερ και εγένετο έπειτα από 18 περίπου μήνες.

    Έχοντας επίγνωση ότι ενδεχομένως κάποια στιγμή να έχανε τη δουλειά του, αποφάσισε να κάνει ένα επιχειρηματικό άνοιγμα, δημιουργώντας μαζί με έναν Καταριανό συνέταιρό του εταιρεία εμπορίας φαγητών και ποτών.

    «Το διάστημα αυτό ξεκίνησα μια εταιρεία με Καταριανό συνέταιρο που κατείχε το 51% της εταιρείας… Δεν μπορείς να ανοίξεις επιχείρηση χωρίς συνέταιρο από το Κατάρ» αφηγείται ο Ε.Κ., προσθέτοντας ότι παραχώρησε το 5% της εταιρείας σε μια κοπέλα.

    Η αυτοκτονία μυστήριο και η απαρχή ενός… εφιάλτη

    Η δικαστική του περιπέτεια ξεκίνησε όταν η εν λόγω κοπέλα, μέτοχος του 5% της εταιρείας, έδωσε τέλος στη ζωή της μέσα στο διαμέρισμα που της είχε δώσει για να διαμένει. Σημειώνεται ότι η εταιρεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ε.Κ., παρείχε στέγαση σε αρκετά άτομα του προσωπικού της.

    Παρατίθεται η ιστορία, ακριβώς όπως τη διηγήθηκε στο zougla.gr ο παθών:

    «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι μπλοκαρισμένος επί 21 μήνες στις κεντρικές φυλακές του Κατάρ για την υπόθεση. Ο λόγος είναι ότι η κοπέλα που είχα στη δουλειά αυτοκτόνησε μέσα στο διαμέρισμα που της παρείχα για να μένει.

    »Ο συνεργάτης μου από το Μπαχρέιν ήταν ο εργοδότης της κοπέλας για τρία χρόνια και πρώην σύζυγός της. Όταν αυτοκτόνησε η κοπέλα, ήρθε στην εισαγγελία του Κατάρ και με κατήγγειλε ότι τη χρησιμοποιούσα ως πόρνη, την ώρα που τα διαμερίσματα που παρέχω στο προσωπικό παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από εταιρεία security.

    »Αφού με έπιασαν, ο πρώην συνεργάτης μου ήρθε στην εισαγγελία και δήλωσε ότι η κοπέλα δούλευε τρία χρόνια για αυτόν, ήταν παντρεμένοι, και ότι όταν γνωρίστηκε μαζί μου εγώ την εκπόρνευσα».

    Το κατηγορητήριο, βάσει των λεγομένων του, στηρίχθηκε στο γεγονός ότι της είχε δώσει 20.000 ευρώ «γιατί είχε ένα πρόβλημα υγείας. Η εισαγγελία του Κατάρ με κατηγορεί ότι της έδωσα αυτά τα λεφτά διότι την εκπόρνευα». Δίνοντας τη δική του εκδοχή, ο Έλληνας σεφ ισχυρίζεται ότι ο άλλοτε συνέταιρός του τον εκβίασε, ζητώντας του χρήματα προκειμένου να σταματήσει τις καταγγελίες. «Με είχε επισκεφθεί ο πρώην συνέταιρός μου στη φυλακή και με είχε εκβιάσει να του δώσω λεφτά προκειμένου να σταματήσει την υπόθεση. Ήταν όμως ήδη αργά» υποστηρίζει.

    Ένα επίσης αξιοπερίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες του κατηγορουμένου, «παρόλο που ο πρώην συνέταιρός μου είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, δεν έχει παραστεί σε κανένα δικαστήριο δικό μου».

    «Ταξίδευα χωρίς σφραγίδες στο διαβατήριό μου»

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν πάντως και κάποιες άλλες πτυχές της υπόθεσης, που αφορούν περισσότερο τις συνθήκες πρόσληψής του αλλά και τη ζωή του πλάι στη βασιλική οικογένεια.

    Πέραν του γεγονότος ότι, όπως καταγγέλλει, δούλευε χωρίς συμβόλαιο, του είχε παρασχεθεί και ένα διαβατήριο χωρίς σφραγίδες, με το οποίο πάρα ταύτα κατάφερε να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο μαζί με τον -υψηλού κύρους- εργοδότη του.

    «Με έχουν ταξιδέψει σε όλον τον πλανήτη με το διαβατήριό μου. Τέσσερις φορές στο Ντουμπάι, μία στη Γερμανία, μία Βενετία και μία στις Φιλιππίνες, χωρίς να υπάρχουν σφραγίδες στο διαβατήριό μου» αποκάλυψε ο σεφ.

    Η παραπάνω ιστορία μοιάζει με κακό παραμύθι, αφού οι «χίλιες και μία νύχτες» που έζησε ο Έλληνας σεφ στο Κατάρ μετατράπηκαν σε εφιάλτη… διαρκείας.

    Το ρεπορτάζ συνεχίζεται…
    www.deepbluebeachbar.com

    Deep Blue, Paliochori, Milos HD 360º Virtual Tours:
    360º HD Εικονικές Περιηγήσεις:
    ************** Click on the link: ****************
    https://www.paliochori.com/vt/deepblue


    Instagram

  2. The Following User Says Thank You to deepBLUE For This Useful Post:

    Alex_ (08-06-14)

  3. #2
    Εγγραφή
    30-07-10
    Περιοχή
    Ξεσσαλονικη!
    Ηλικία
    44
    Μηνύματα
    7.731
    Thanked
    17909
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    δεν μου κανει καμια εκπληξη!! Οι Αραβες ειναι οι χειροτεροι εργοδοτες..μακραν! Που να ακουσετε ιστοριες απο πληρωματα στην Qatar και την Etihad!! κυριολεκτικα κολαση!!!
    Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.



  4. The Following 2 Users Say Thank You to pilot For This Useful Post:

    deepBLUE (08-06-14), Ptboul (10-06-14)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP