Έτσι ακριβώς.
Κι επειδή λοιπόν η ατμόσφαιρα πέθανε, για όλους, ο στόχος είναι/ήταν η BMW να βγάλει μοτέρ που θα έχει τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά και γραμμικότητα ατμοσφαιρικού.
Διαφωνεί κανείς ότι το έχει καταφέρει?
Δείτε το δηλαδή από την άλλη πλευρά.
Δεν πήρε ένα σαλιγκάρι, το κούμπωσε στη πολλαπλή και τέλος. Πειραματίστηκε με δυο σαλιγκάρια, με ένα twin scroll κλπ...για να βγάλει τελικά ένα αποτέλεσμα που θα έχει χαρακτηριστικά γραμμικότητας ατμοσφαιρικού και ΙΜΗΟ τα κατάφερε.
Και για μένα αυτό έχει σημασία.
Ότι ακόμα και με σαλιγκάρι, το μοτέρ παραμένει γραμμικό και δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις turbo γιατί δεν έχει απότομα ξεσπάσματα και ξεφουσκώματα που θα σε αφήσουν εκτεθειμένο τη στιγμή που θα χρειάζεται να έχεις την δύναμη που υπολόγιζες.
Έχουμε περάσει σε μια νέα γενιά Μ αυτοκινήτων και είμαι σίγουρος ότι σε 10 χρόνια θα λέμε πάλι τα ίδια, πολύ πιθανόν γιατί τότε τα σαλιγκάρια θα έχουν αντικατασταθεί από ηλεκτρομοτέρ.![]()