Φύλλων την άνοιξη! Χαχαχαχαχα
Φύλλων την άνοιξη! Χαχαχαχαχα
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.
gnx (19-04-14)
χονδρικα ...καθε 1 κιλο μη αναρτωμενης μαζας αντιστοιχει σε 8 κιλα μεσα στο οχημα.
δηλαδη αν αφαιρεσεις 5 κιλα μη αναρτωμενης μαζας, θα ειναι σαν να εβγαλες μεσα απο το αμαξι περιπου 40 κιλα.
αυτό ακριβώς είναι που δεν ισχύει.
αν έχεις κάποιο επιστημονικό άρθρο που το υποστηρίζει βάλε το.
φαντάσου ότι βρήκα 1:2, 1:10, 1:8, και όλοι το έχουν ακούσει από κάπου.
δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αναρτώμενου και μη αναρτώμενου βάρους σύμφωνα με το άρθρο και την κοινή λογική
αν επιμενεις πως δεν ισχυει....βαλε εσυ καποιο επιστημονικο αρθρο ,που το αποδεικνυει.
προσωπικα, εχοντας αρκετες δοκιμες στο δρομο, αφαιρωντας ή προσθετοντας βαρος στο αμαξι(φρενα, αναρτησεις,ζαντες, εξοπλισμο, καθισματα κτλ)...εχω καταληξει πως καπου εκει ειναι η αναλογια.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη paganis : 19-04-14 στις 18:45
νομίζω πως αυτό έκανα εξ'αρχής.
επίσης έχω την εντύπωση πώς φαίνεται το άρθρο στο πρώτο ποστ.
δε θα έγραφα την άποψή μου γιατί δεν είναι θέμα αίσθησης.
αν εχεις ενα bmw 500 αλογα...ναι το να βαλεις βαρυτερες ζαντες και μεγαλυτερα φρενα, δεν θα αλλαξει δραματικα το αποτελεσμα.
αν εχεις ομως ενα αμαξι 150-160 αλογων και καμια 850αρια κιλα το να χασεις 10κιλα απο τις ζαντες-λαστιχα-φρενα...ειναι σαν εβγαλες πολλα περισσοτερα απο την καροτσα.
το εχω δοκιμασει πολλακις και η πραξη αυτο δειχνει...
αυτό λοιπόν που λέει το άρθρο είναι ότι έχει μια μικρή επίπτωση η μείωση της περιστρεφόμενης μάζας όπως πχ γίνεται με το βολάν.
δεν έχει να κάνει η βελτίωση αυτή με το μη αναρτώμενο βάρος, αλλά με το περιστρεφόμενο
δεν ειναι Γιαννης...ειναι Γιαννακης...
υπάρχουν και κάποιοι που καταλαβαίνουν τη διαφορά.
δεν πόσταρα για ανούσιες αντιπαραθέσεις αλλά για εποικοδομητικά ποστ.
gnx (20-04-14)
εποικοδομητικο ποστ...θα ηταν ενα ποστ μεταφρασμενο εξαρχης στα ελληνικα...με δικες σου αποψεις επι του θεματος και οχι ενα αντεγραμμενο κατεβατο που σε καποιους μοιαζει ακαταλαβιστικο.
οσο για την διαφορα που ανεφερες...αν εξαιρεσεις μερος της κινουμενης αναρτησης και των δαγκανων...ολα τα υπολοιπα περιστρεφονται και ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο του βαρους της μη αναρτωμενης μαζας.
επισης αν δεν καταλαβαινεις πως πχ οι ελαφρυτεροι τροχοι εχουν το πλεονεκτημα στην αλλαγη της κινητικης καταστασης..τοσο στην επιταχυνση οσο και στην επιβραδυνση ...νομιζω μια επαναληξη στους νομους του Νευτωνα, δεν θα εβλαπτε.