Έκανα χθες μία μικρή βόλτα με το εργαλείο. Αναπόφευκτα έγινε η σύγκριση με το E46 M3 που οδηγούσα μέχρι τώρα. Ιδού οι εντυπώσεις μου :
- πολύ ωραίο εμφανισιακά, αλλά περισσότερο με την έννοια του ενυπωσιακού και όχι τόσο του πραγματικά ωραίου ή πωρωτικού. Επίσης σε κάποια σημεία μου θυμίζει Α5 οπότε με ξενερώνει.
- Μέσα τα ίδια λίγο πολύ. Καλή θέση οδήγησης και όλα τα γνωστά καλούδια. Πολύ ωραίο και στιβαρό. Με ξενίζει λίγο η θέση του Navi ψηλά, ποτέ δεν μου άρεσε εκεί το navi αν και υποθετω ότι είναι πιο σωστό οδηγικά. Η πιο σημαντική διαφορά βέβαια με το 46αρι είναι ο χώρος στα πίσω καθίσματα που είναι πολύ άνετος για μεγάλο ταξίδι.
- Το κιβώτιο είναι πολύ καλό. Δεν έχω εμπειρία από τέτοια κιβώτια αλλά απότι διαβάζω θεωρείται ίσως το καλύτερο του είδους. Αισθάνεσαι πολύ σαν playstation, δεν νοιώθεις αντιδράσεις, όλα ήρεμα και ομαλά και άμεσα.
- Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει 300 άλογα και πολλή ροπή από πολύ χαμηλά. Στην ουσία δεν καταλαβαίνεις πότε μπαίνει το τούρμπο, είναι συνεχόμενη η δύναμη και όταν πάτησα το πόδι στο πάτωμα ανέβηκα από τα 30 στα 130 χωρίς να το καταλάβω.
Γενικό δικό μου συμπέρασμα: η τεχνολογία προοδεύει και εξελίσσεται και αν κάποιος έχει τα χρήματα αυτήν την εποχή για ένα πραγματικά γρήγορο καινούριο αυτοκίνητο (με μόνο 1997 κυβικά) και εντυπωσιακή εμφάνιση, τότε θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά σαν πρόταση. Για εμένα που βλέπω το αυτοκίνητο καθαρά σαν απόλαυση (και όχι σαν μετακίνηση ή μούρη) δεν μου έκανε κλικ. Ίσως βέβαια σε ένα μεγάλο ταξίδι ή στην πίστα να τσίμπαγα περισσότερο. Προς το παρόν συνεχίζω να ψάχνω για ένα καλό 46αρι
![]()