Πουλησα σε ιδιωτη μια μηχανη με παρακρατηση κυριοτητας κ δεν μου πληρωνει και με γραφει στα @@. τι μπορω να κανω?
Πουλησα σε ιδιωτη μια μηχανη με παρακρατηση κυριοτητας κ δεν μου πληρωνει και με γραφει στα @@. τι μπορω να κανω?
Να πάρεις πίσω τη μηχανή...Δική σου είναι ακόμη...
Bazil Van Sinner (20-02-14), Thomelef (20-02-14), ziaba (20-02-14)
Τυχαιο googlαρισμα.
https://nomika-analata.blogspot.gr/2...post_3128.html
"Κατά το Νόμο, σε πώληση με παρακράτηση κυριότητας, αν ο αγοραστής δεν πληρώσει, ο πωλητής έχει δύο επιλογές, που όμως η μία ΑΠΟΚΛΕΊΕΙ την άλλη, ήτοι ή θα ανακτήσει την κυριότητα του Ι.Χ. ή θα ζητήσει τα χρήματα από το υπόλοιπο του τιμήματος."
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
κ Ιωάννα Μελάκη
Άμα είχε παρακράτηση πως εγινε η μεταβίβαση;
Ptboul (20-02-14)
Οπως οταν παιρνεις δανειο απο τραπεζα για αγορα οχηματος.....λαστ γιεαρς...δηλαδη καποτε που γινοταν τελος παντων αυτο.....
Η τραπεζα ηταν "ιδιοκτητρια" του οχηματος εως την εξοφληση και της τελευταιας δοσης,αλλα ο αγοραστης ηταν ο υπευθυνος ολων των αλλων φορων και υποχρεωσεων που προκυπτουν απο την κυκλοφορια του οχηματος.
...εξου και οι απειρες κατασχεσεις αυτοκινητων....
Στειλε την αστυνομια και πες "μου κλεψανε το μηχανακι".
Αμα δεν παιρνει απο λογια...
_____________________ _____________________ _____________________ _____________________ _____________________
RTFM
Alex_ (20-02-14), Kostas Maras (21-02-14), Vassilis ///M (20-02-14), ziaba (20-02-14)
Σας ευχαριστω παιδια...! Λεω να του στειλω κανα εξωδικο και μετα θα προχωρισω σε ασφαλιστικα μετρα. Δε θελω να μπλεξω με τετοια αλλα δε γινετε αλλιως γιατι εδω κ ενα χρονο με με κοροιδευει.
Kostas Maras (21-02-14)
Μερες τωρα το σκέφτομαι.
Εχω πουλησει προ 2ετιας ενα mercedes sprider 2006 μοντελο στο ποσο τον 12000, εχω να περνω αλλα 5000 , εχω καταντήσει γυφτος για τα λεφτά μου.
Λεω να του το παρω (αν ειναι εύκολο) και να το δωσω ανταλλαγή αμεσα με κατι άλλο.
ziaba (21-02-14)
Παίδια μην ζορίζατε άδικα το μύαλο και την ηρεμία σας.
Μ'αρέσει που θέλετε να είστε και σωστοί,απεναντί σε κάποιον που σας κοροίδευει...
Το μηχανακι ziaba είναι δικό σου ,οπως και το spinter του Θάνου....απλά είναι σε λάθος
μέρος παρκαρισμένα
Πολύ απλά πηγαίνετε και τα πέρνεται πίσω ,όπως θα έκανε και η τράπεζα![]()
Kostas Maras (21-02-14), sierra (20-02-14), ziaba (21-02-14)
Μην μπερδευεστε,δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα,ακομη και οι τραπεζες εχουν διαδικασιες ωσπου να φτασουν στην κατασχεση και να παρουν πισω το οχημα!!!!
...η ιδια (δυστυχως) διαδικασια ισχυει και στις ιδιωτικες συμφωνιες παρακρατησης κυριοτητας.
...σιγουρα παντως δεν "στελνεις" την αστυνομια να στο φερει,ουτε πας να το παρεις μονος σου,ουτε κανεις αυθορμητες ενεργειες........θελει δικηγορο η υποθεση.....
ziaba (21-02-14)