Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 43

Θέμα: Ανυπαρκτο φρεναρισμα!

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων

Μητσο το εχουμε ξαναπει και σε αλλο Θρεντ! Οταν σε συγκρισεις περιοδικων το 316Ε46 sedan ηταν μπροστα απο ολον τον ανταγωνισμο σε φρενα 100-0, δεν μπορεις να λες οτι δεν εχουν φρενα... και για την ακριβεια ηταν μακραν το καλυτερο απο ολα...το μονο που ηταν κοντα του ηταν το 156!

Σπυρο τα εχουμε ξαναπει οντως.Δεν με νοιαζει τι λενε τα περιοδικα(οι οποιοι τις περισσοτερες φορες τα "παιρνουν" για να κανουν "σωστες" κριτικες).Εμενα αυτο που με νοιαζει και που εχω διαπιστωσει στην πραξη ειναι οτι ενα fiesta του 2006 φρεναρει καλυτερα απο το αυτοκινητο μου που εχει πενταπλασια τιμη(σημειωνω οτι εχω καινουρια φρενα καινουρια υγρα,τακακια,εχει γινει και εξαερωση πλεον,και καινουρια λαστιχα).Και το εχουμε συγκρινει και με κουπε ε46 2.2 και παλι τα ιδια αποτελεσματα.Στον ιδιο δρομο.

Στο δια ταυτα,δεν περιμενα ποτε να εχω δωσει τοσα λεφτα για αμαξι,το οποιο υποτειθεται οτι ειναι και μαρκα(μη χ*σω),και να χρειαζεται να δωσω αλλο ενα καρο λεφτα για να σταματαει το αμαξι(τα 1000¤ που απαιτουνται τα θεωρω σεβαστο ποσο)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο mitsos_chania Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σπυρο τα εχουμε ξαναπει οντως.Δεν με νοιαζει τι λενε τα περιοδικα(οι οποιοι τις περισσοτερες φορες τα "παιρνουν" για να κανουν "σωστες" κριτικες).Εμενα αυτο που με νοιαζει και που εχω διαπιστωσει στην πραξη ειναι οτι ενα fiesta του 2006 φρεναρει καλυτερα απο το αυτοκινητο μου που εχει πενταπλασια τιμη(σημειωνω οτι εχω καινουρια φρενα καινουρια υγρα,τακακια,εχει γινει και εξαερωση πλεον,και καινουρια λαστιχα).Και το εχουμε συγκρινει και με κουπε ε46 2.2 και παλι τα ιδια αποτελεσματα.Στον ιδιο δρομο.

Στο δια ταυτα,δεν περιμενα ποτε να εχω δωσει τοσα λεφτα για αμαξι,το οποιο υποτειθεται οτι ειναι και μαρκα(μη χ*σω),και να χρειαζεται να δωσω αλλο ενα καρο λεφτα για να σταματαει το αμαξι(τα 1000¤ που απαιτουνται τα θεωρω σεβαστο ποσο)
    Το τι θεωρούμε καλά φρένα, απ'ό,τι φαίνεται τείνει να γίνει υποκειμενικό, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι αντικειμενικό. Υποκειμενικό, ίσως είναι με βάση την αίσθηση που αφήνει το μεσαίο πεντάλ, αλλά οι μετρήσεις των 100-0 πχ είναι κάτι αντικειμενικό. Η 320 μου για παράδειγμα, έχει, αν θυμάμαι καλά, 100-0 στα 37 περίπου μέτρα, απόδοση που είναι (αυτό το θυμάμαι σίγουρα) η δεύτερη καλύτερη στην κατηγορία (μετά το Α4). Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θεωρώ ότι το αυτοκίνητο υστερεί στο φρενάρισμα, οπότε δε συμφωνώ ότι οι bmw χρειάζονται ένα αξιοσέβαστο ποσό για να σταματούν, εκτός και αν οι διαφορές της Ε90 με την Ε46 είναι τεράστιες, που δεν το νομίζω.

Από εκεί και πέρα, μπορεί κάποιος να θέλει φρένα άγκυρες που να μην κουράζονται ποτέ και να κοκκαλώνουν το αυτοκίνητο στα 32 μέτρα, οπότε μπορεί να πάει σε μια ακριβή λύση αφτερμάρκετ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα εργοστασιακά φρένα των bmw είναι ανεπαρκή και κατώτερα της τιμής του αυτοκινήτου.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Driver M : 20-04-10 στις 16:07
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Περιοχή
    Χανια
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Driver M Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το τι θεωρούμε καλά φρένα, απ'ό,τι φαίνεται τείνει να γίνει υποκειμενικό, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι αντικειμενικό. Υποκειμενικό, ίσως είναι με βάση την αίσθηση που αφήνει το μεσαίο πεντάλ, αλλά οι μετρήσεις των 100-0 πχ είναι κάτι αντικειμενικό. Η 320 μου για παράδειγμα, έχει, αν θυμάμαι καλά, 100-0 στα 37 περίπου μέτρα, απόδοση που είναι (αυτό το θυμάμαι σίγουρα) η δεύτερη καλύτερη στην κατηγορία (μετά το Α4). Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θεωρώ ότι το αυτοκίνητο υστερεί στο φρενάρισμα, οπότε δε συμφωνώ ότι οι bmw χρειάζονται ένα αξιοσέβαστο ποσό για να σταματούν, εκτός και αν οι διαφορές της Ε90 με την Ε46 είναι τεράστιες, που δεν το νομίζω.

Από εκεί και πέρα, μπορεί κάποιος να θέλει φρένα άγκυρες που να μην κουράζονται ποτέ και να κοκκαλώνουν το αυτοκίνητο στα 32 μέτρα, οπότε μπορεί να πάει σε μια ακριβή λύση αφτερμάρκετ. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τα εργοστασιακά φρένα των bmw είναι ανεπαρκή και κατώτερα της τιμής του αυτοκινήτου.
    driver_M(δεν ξερω ονομα) αφου λοιπον ειναι τοσο καλα τα φρενα της bmw γιατι δεν υπαρχει 320(υπερβαλλω το ξερω) που να μην εχει αλλαξει φρενα(σε 320 ε46 ο μονος που ξερω εγω που τα εχει ακομα ειμαι εγω)

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ + ΣΕΡΡΕΣ
    Rides
    1

Προεπιλογή

driver_M(δεν ξερω ονομα) αφου λοιπον ειναι τοσο καλα τα φρενα της bmw γιατι δεν υπαρχει 320(υπερβαλλω το ξερω) που να μην εχει αλλαξει φρενα(σε 320 ε46 ο μονος που ξερω εγω που τα εχει ακομα ειμαι εγω)
    και εγω αλλα επειδη το car ειναι "special edition" φοραει απο την μαμα 300*22..ομως παρολα αυτα εχω την αισθηση οτι δεν φρεναρει...

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Και η αναρτηση παιζει σημαντικο ρολο στα φρενα!
    Με τελειωμενα αμορτισερ δεν μπορεις να φρεναρεις καλα.
    Ας τσεκαριστει και αυτο το ενδεχομενο.

6. The Following User Says Thank You to aristent For This Useful Post:

katsaraios (20-04-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Άρης.

Αν αναφέρεσαι σε 320 Ε90, τότε η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει αλλάξει φρένα και όσοι αλλάζουν, κατά κανόνα έχουν κάνει και άλλες βελτιώσεις στο αυτοκίνητο (πχ εξατμίσεις κλπ). Άρα, είναι γενικά τύποι που ακουμπούν λεφτά στο αυτοκίνητό τους και θέλουν βελτιώσεις σε διάφορους τομείς και όχι κάποιοι που αλλάζουν τα φρένα για να μη σκοτωθούν. Πάντως, όπως είπα και προηγουμένως, τα φρένα της 320 είναι τα δεύτερα πιο αποδοτικά στην κατηγορία, οπότε αν είναι τόσο ανεπαρκή όσο λες, τότε τα φρένα των άλλων εταιρειών τι είναι?

Τώρα, αν το σχόλιό σου αναφέρεται στην 320 Ε46 αποκλειστικά, τότε δε μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει. Αλλά και πάλι, δε νομίζω ότι ο μέσος κάτοχος του μοντέλου αυτού έχει αλλάξει φρένα, ο πιο απαιτητικός πάλι μπορεί...
    the more people agree with me
    the more I think I'm wrong

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Εγώ θα ήθελα να θέσω άλλον έναν παράγοντα στο θέμα BBK (Big brake kit) και ABS.

Είμαι λίγο καμμένος με το ζήτημα αυτό αφού στο παλιό ΤΤ μου είχα δοκιμάσει 4 setup φρένων (3 τετραπίστονα και 1 εξαπίστονο) με κωμικοτραγικά αποτελέσματα στα 2 εξ' αυτών. Όταν λέω κωμικοτραγικά εννοώ πως το φρενάρισμα ήταν μακράν χειρότερο ακόμη και από τα εργοστασιακά φρένα. Μιλάμε για πασίγνωστες και πολυδιαφημισμένες εταιρίες με ολοκληρωμένα κιτ φρένων που τελικά πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι όλοι περιμένουμε να φρενάρουμε καλύτερα με μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκους, με πολυπίστονες δαγκάνες και με πανάκριβα τακάκια. Δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει πάντα, αφού το ABS είναι καλιμπραρισμένο για το εργοστασιακό setup και πολλά από τα κιτ που κυκλοφορούν κάνουν άνω-κάτω το balance.

Αν έχει όρεξη κανείς να διαβάσει, ας ρίξει μια ματιά σ' αυτή τη σελίδα που τα εξηγεί όλα:

https://www.stoptech.com/tech_info/w...rakekits.shtml

9. The Following 5 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

BILL007 (20-04-10), Konstantinos E60 (21-04-10), NickE60 (20-04-10), Stamatis (20-04-10), Κωνσταντίνος (20-04-10)

Περιοχή
    Elefsina
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ θα ήθελα να θέσω άλλον έναν παράγοντα στο θέμα BBK (Big brake kit) και ABS.

Είμαι λίγο καμμένος με το ζήτημα αυτό αφού στο παλιό ΤΤ μου είχα δοκιμάσει 4 setup φρένων (3 τετραπίστονα και 1 εξαπίστονο) με κωμικοτραγικά αποτελέσματα στα 2 εξ' αυτών. Όταν λέω κωμικοτραγικά εννοώ πως το φρενάρισμα ήταν μακράν χειρότερο ακόμη και από τα εργοστασιακά φρένα. Μιλάμε για πασίγνωστες και πολυδιαφημισμένες εταιρίες με ολοκληρωμένα κιτ φρένων που τελικά πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι όλοι περιμένουμε να φρενάρουμε καλύτερα με μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκους, με πολυπίστονες δαγκάνες και με πανάκριβα τακάκια. Δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει πάντα, αφού το ABS είναι καλιμπραρισμένο για το εργοστασιακό setup και πολλά από τα κιτ που κυκλοφορούν κάνουν άνω-κάτω το balance.

Αν έχει όρεξη κανείς να διαβάσει, ας ρίξει μια ματιά σ' αυτή τη σελίδα που τα εξηγεί όλα:

https://www.stoptech.com/tech_info/w...rakekits.shtml
    Περιμένω με πμ τις εταιρίες που δεν ήσουν εφχαριστημένος αν γίνεται. Σε ευχαριστώ.

Η αλήθεια είναι οτι στις χαμηλές ταχύτητες δεν δουλεύουν σωστά, έτσι λένε τουλάχιστον. Μπορεί να μας το επιβεβαιώσει ο bmw330vasilis αυτό.

Αλλά σε μεγάλες ταχύτητες ΠΧ απο 220 σε 80-100 τι γίνεται? Εκέι η δύναμη πέδησης είναι μεγαλήτερη, δεν χρειάζεται ABS λόγω καλήτερης επαφής τακακίου-δισκόπλακας, απάγονται τα θερμκά φορτία ταχύτερα και δεν μειώνεται το φρενάρισμα.

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP