Γνώμη μου είναι μιας και θες να αλλάξεις μόνο ελατήρια, να βάλεις Schnitzer!
Είναι το πιο σωστά σχεδιασμένο aftermarket ελατήριο για BMW
Γνώμη μου είναι μιας και θες να αλλάξεις μόνο ελατήρια, να βάλεις Schnitzer!
Είναι το πιο σωστά σχεδιασμένο aftermarket ελατήριο για BMW
Detailing Madness
Κανένα μεμονωμένο aftermarket ελατήριο δεν είναι σωστό...γιατί απλά κανείς δεν ξέρει για τι αμορτισέρ έχει σχεδιαστεί.
ΟΕΜ λύσεις ή aftermarket αμορτισέρ-ελατήρια πακέτο.
Όλα τ' άλλα είναι λόγια...
Ε36 M44Β19
Kostas Maras (12-02-14)
Τι συνδυασμοι υπαρχουν για το m-pack αν παμε σε αμορτισερ-ελατηρια?
Θελω χαμηλωμα 3 ποντους περιπου!
Φίλε μου ένα είναι το στήσιμο m-pack. Αυτό που έχεις. Δεν υπάρχει άλλο. Τα αμορτισέρ m-pack που έχεις συνδυάζονται μόνο με τα εργοστασιακά ελατήρια που έχεις.
Από ό,τι κατάλαβα θες να το χαμηλώσεις για λόγους εμφάνισης και μόνο. Ωραία, θα κερδίσεις σε εμφάνιση και θα χάσεις σε άνεση, ποιότητα κύλισης, θα ταλαιπωρήσεις το σασί σου,τα πλαστικά στο εσωτερικό, θα χαλάσεις τα σινεμπλόκ σου πιο γρήγορα κλπ. Και όχι, δεν θα κρατάει το αυτοκίνητό σου καλύτερα από πριν. Ναι μπορεί να γέρνει λιγότερο, αλλά καλύτερη συμπεριφορά και πρόσφυση δεν θα έχεις...εάν βέβαια ήδη έχεις εξαντλήσει τα τωρινά του όρια....
Ε36 M44Β19
120ie87 (12-02-14)
εχω βαλει το ειμπαχ σε 3 αυτοκινητα εως τωρα (οχι bmw)
με νορμαλ αμορτισερ.
υπερ-ευχαριστημενος.
ειναι το νουμερο 1 για μενα.....
συνδιαζει σχετικα ανετο ταξιδι και αν θες.......γουσταρεις και στα στροφιλικια.
στη μπεμπα που ειχα η οποια ηταν μ-πακ μανισια δεν το διανοηθηκα καν να την αλλαξω.
Leonidas_E39 (12-02-14)
Μια καλή ρυθμιζομενη πιστευω οτι πεταει την Μπακ στα σκουπιδια. Αφου εριξες χρηματα κανε λιγο υπομονη και ψαξε να βαλεις ρυθμιζομενη
Ρε παιδια, τα περι συνδυασμου δεν ειναι απολυτα.
Τελος παντων. Θεωρω οτι αυθαιρετα το οριζεται και δεν εχω να το πιασω απο καπου για να πεισω για το αντιθετο.
Η ουσια ειναι οτι αλλος ειναι ο ρολος του αμορτισερ και αλλος του ελατηριου.
Δεν ειναι το ιδιο πραγμα. Δεν πανε πακετο.
Θα λεγαμε ποτε οτι ενα σινεμπλοκ παει πακετο με συγκεκριμενο ελατηριο πχ?
Το αμορτισερ γιατι?? Επειδη ειναι στην ιδια μερια?
Πρεπει να ειναι και τα τοπ μαουντ συγκεκριμενης εταιρειας?
Τες πα. Το προσπερνω, ξαναλεω δεν εχω να το πιασω απο καπου αυτο.
Προσωπικα την αναρτηση του Μ πακ τη θεωρω πολυ soft και ανεξελεγκτη για τα γουστα μου.
Στο ζητημα της ρυθμιζομενης αναρτησης.
Συγκρινουμε τωρα στησιμο αυτοκινητου με ελατηρια eibach η h&r σε συνδυασμο με bilstein η koni αμορτισερ(δεν πιανω τυχαια τις κορυφαιες φιρμες) και μια ρυθμιζομενη οπως πχ η raceland(δεν επιλεγω τυχαια μια απο τις πιο φθηνες) και λεμε οτι αυτο με τη ρυθμιζομενη εχει καλυτερο στησιμο?
Δεν το δεχομαι.
Αποκλειεται.
Μια pss, μια kw η μια tein φυσικα και ειναι κορυφαιες αναρτησεις.
Και φυσικα σου δινουν πλεονεκτηματα σε σχεση με τα απλα σετακια ελατηριων αμορτισερ, αλλα ειναι σαφως καλυτερα να παιξεις με ενα επωνυμο σετ, παρα να πας σε οτι να ναι ρυθμιζομενη, απλα και μονο για να ειναι ρυθμιζομενη.
Να τονισουμε οτι η ρυθμιζομενη για να δουλεψει σωστα θελει ενα καρο δοκιμες, ενα καρο βολτες και ενα καρο ρυθμισεις στο ευθυγραμμισαδικο.
Αυτα τα συμπεριλαμβανουμε στο κοστος της?
Γιατι ετσι οπως το βλεπω εγω για πλακα θα ανεβει αλλα 200-300 ευρω προσπαθωντας να πιασω ενα συνδυασμο koni-h&r(δεν μιλαω για bilstein- eibach που για τα γουστα μου ειναι απλα οτι καλυτερο μπορει να εχει ενα αυτοκινητο που κινειται στο δρομο).
Ποσο δε μαλλον για να τον ξεπερασω.
Φυσικα αν ο στοχος ειναι να καταργησω την αναρτηση επι της ουσιας, την πιανω, την παω μερικα κλικ πριν το τερμα της και λεω τωρα ειναι φουλ αγωνιαρικη.
Η την πας στη μεση και λες τωρα τα συνδιαζει ωραια.
Η την χαλαρωνεις και λες τωρα ειναι σα στοκ...
Κολοκυθια...
Θελει ενα καρο διαδρομες πατημενες για να δεις σε τι υψος πρεπει να στησεις τη μουρη ως προς την ουρα και τι σκληροτητα θα παιξεις στα αμορτισερ(που θα ειναι κατα 99% αλλη πισω και αλλη εμπρος) για να επιτυχεις τη συμπεριφορα που θες.
Αν μιλαμε για αμαξι που μπαινοβγαινει σε πιστες σαφως και μια καλη ρυθμιζομενη αξιζει. Και αξιζει να γινουν και οι δοκιμες και να το φερεις οσο πιο πολυ γινεται στα μετρα σου.
Για ενα αμαξι ομως που ταξιδευει σε ελληνικους δρομους ειναι λιγο "περιεργο" καθε 40-50.000 χλμ(γιατι τοσο αντεχουν τα αμορτισερ. Μετα απλα φαινονται καλα στις αμορτισερομετρησεις και τα κραταμε) να μενεις χωρις αμαξι και να στελνεις τη ρυθμιζομενη για επισκευη και δωστου στα ευθυγραμμισαδικα μετα για ρυθμισεις και δοκιμες...
Δεν στεκει.
Ολα τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις.
Εγω τελος παντων ετσι το βλεπω.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ghost-rider : 12-02-14 στις 18:04
chrisgiapz3 (12-02-14), Kostas Maras (12-02-14)
Ούτε καν το σκέφτομαι για ρυθμιζόμενη λόγω κόστους αλλά κ επειδή δε νου κάνει για τη χρήση που τη θέλω! Αυτό που ζητάω είναι 4 πόντοι χαμηλωμα κ λιγότερες κλήσεις! Βάζω τώρα ελατήρια κ αργότερα το βλέπω κ για αμορτισέρ!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PanSid : 12-02-14 στις 18:31
Ήδη είμαι στον 1 πόντο με το m-pack οπότε θέλω 3 πόντους ακόμα!
6ylinder (12-02-14)