Αρχικό μήνυμα απο
Koyotte
Ηλία σε αρκετά απο τα παραπάνω θα συμφωνήσω μαζί σου, επειδή όμως διάβασα κάπου για μια άτυχη στιγμή που είχες όταν γλύστρισε το αυτοκίνητό σου, σκέψου οτι ΑΝ είχε ESP μπορεί να μην βρισκόσουν σ'αυτή την δύσκολη στιγμή ή να σε βοηθούσε να μπορέσεις να το ελέγξεις κάπως καλύτερα. Θέλω να πω οτι καλά τα pure μηχανήματα, αλλά στην καθημερινότητά μας δεν είμαστε σε πίστες όπου ένα λάθος μπορεί να μην έχει καταστροφικές συνέπειες, οδηγούμε σε δρόμους, μεταφέρουμε αγαπημένα μας πρόσωπα και ενα λάθος-άτυχη στιγμή ενδέχεται να κοστίσει ακριβά σε μας ή και σε άλλους
To ξέρω πολύ καλά ότι θα μπορούσα να είχα γλυτώσει εκείνη την περιπέτεια όμως φαντάσου που θα ήμουνα αν δεν είχα καμία εμπειρία πιο πριν και δεν είχα ιδέα στην αντίδρασή μου σε τέτοιου είδους καταστάσεις εφόσον είχα συνηθίσει να με "σώζουν" τα ηλεκτρονικά... Θέλω να πω ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν μας βοηθάνε στο να μαθαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε στις διάφορες συνθήκες και καταστάσεις που μπορούμε να συναντήσουμε καθημερινά στο δρόμο γιατί βασιζόμαστε στις ικανότητες του αυτοκινήτου και όχι στις δικές μας... Επιπλέον η βοήθεια που προσφέρουν όλα αυτά τα συστήματα έχει και κάποια όρια... Από 'κει και πέρα? Τα αφήνουμε στο έλεος του Θεού?
Προσωπικά είμαι της άποψης ότι οι ανθρώπινες ικανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες των μηχανημάτων και αυτό κυνηγάω να μάθω, να χειρίζομαι άψογα το αυτοκίνητο χωρίς τη βοήθεια διάφορων συστημάτων...
Για το λόγο όμως ότι δεν μπαίνουν όλοι στη διαδικασία να μάθουν το αυτοκίνητό τους υπάρχουν όλα αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα και δυστυχώς ή ευτυχώς κρίνονται απολύτως απαραίτητα...
Επειδή έχουμε ξεφύγει λίγο από το αρχικό θέμα και ξεκίνησε από μένα το σταματάω εδώ... Αν βρω ένα θέμα που υπήρχε σχετικά με την τεχνολογία στα σύγχρονα αυτοκίνητα συγκριτικά με τα λίγο παλιότερα (πριν το 2000) θα το συνεχίσω εκεί...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη HLIAS - E36 : 28-01-14 στις 22:06
ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΡΚΩΣΑΝΕ,
ΟΤΑΝ BMW ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ...!!!