Σελίδα 16 από 46 ΠρώτηΠρώτη ... 6141516171826 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 151 έως 160 από 452

Θέμα: ios - Γενικη Συζητηση Νο.7

Περιοχή
    θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο freddys Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τελικά τι είναι αυτό το Jailbreak;

Η διαδικασία του jailbreak δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ξεκλείδωμα του συστήματος αρχείων της συσκευής ώστε να μπορεί ο χρήστης να έχει δικαίωμα εγκατάστασης εφαρμογών και βελτιώσεων που δεν είναι διαθέσιμες στο App Store (3rd party apps) ή να πραγματοποιήσει κάποιες άλλες τροποποιήσεις στη συσκευή όπως για παράδειγμα να περάσει ένα theme.

Η Apple όταν δίνει το sdk (πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών) στους developers έχει κλειδωμένα κάποια αρχεία μην επιτρέποντας την ανάπτυξη εφαρμογών που παρεμβαίνουν σε σημεία της συσκευής που δεν επιθυμεί. Δεν θα δείτε για παράδειγμα στο App Store εφαρμογή που να παρεμβαίνει στην εφαρμογή του ipod. Το jailbreak λοιπόν έρχεται να απελευθερώσει τη συσκευή από αυτά τα κλειδώματα.

Είναι απαραίτητο το jailbreak; Γιατί να το κάνω;

Αν η συσκευή σας καλύπτει όπως είναι τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να προβείτε σε αυτή τη διαδικασία. Αν πάλι θεωρείτε ότι έχετε ανάγκη από κάποιες παραπάνω λειτουργίες οι οποίες είναι διαθέσιμες μετά το jailbreak τότε διαβάστε τους οδηγούς για το πώς να το κάνετε και προχωρήστε.

Κάποιοι θα πουν ότι το jailbreak γίνετε για να μπορεί κάποιος να περάσει σπασμένες εφαρμογές. Αυτή η αντίληψη είναι εντελώς λανθασμένη. Αν και το jailbreak με το ξεκλείδωμα που κάνει δίνει και αυτή τη δυνατότητα, ο λόγος που γίνεται δεν είναι αυτός αλλά το να κάνουμε τη συσκευή ακόμα καλύτερη και να τη φέρουμε στα μέτρα μας.

Θα έχει πρόβλημα η συσκευή μετά το jailbreak; Τι γίνεται με την εγγύηση;

Το jailbreak αυτό καθεαυτό δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα στη συσκευή. Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν μόνο με το πέρασμα κάποιων 3rd party εφαρμογών ή να διαπιστωθούν ασυμβατότητες μεταξύ τους. Αν και αυτό συμβαίνει σπάνια να έχετε υπόψη σας ότι οποιαδήποτε μη επίσημη εφαρμογή που περνάτε μέσα από το Cydia (θα πούμε παρακάτω για αυτό) δεν έχει ελεγχθεί από την Apple, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να δημιουργήσει πρόβλημα στη συσκευή και να χρειάζεστε Restore. Περνώντας όμως εφαρμογές από το Cydia που έχουν περαστεί απροβλημάτιστα από άλλους και αποφεύγοντας αχρείαστους πειραματισμούς δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα.

Το jailbreak καθιστά άκυρη την εγγύηση της συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι αν πάθει κάτι η συσκευή και πάτε σε κάποιο service ενώ είναι jailbroken, θα σας ακυρώσουν την εγγύηση. Παρόλα αυτά, αν κάνετε ένα Restore της συσκευής μέσα από το iTunes και πατήσετε set up as new phone χωρίς να κάνετε επαναφορά backup μετά το Restore τότε δε μένει κανένα ίχνος του jailbreak και μπορείτε να στείλετε τη συσκευή στο service άφοβα χωρίς να κινδυνεύετε να χάσετε την εγγύηση. Προσοχή όμως. Είναι σημαντικό μετά το Restore να μην επαναφέρετε το backup σας για να μην επανέλθουν στη συσκευή log files τα οποία θα μπορούν να προδώσουν την προηγούμενη ύπαρξη jailbreak.

Το Jailbreak δεν είναι ίδιο με το Unlock;

Όχι. Το Unlock αφορά συσκευές που πωλούνται στο εξωτερικό και είναι κλειδωμένες σε έναν συγκεκριμένο πάροχο με αποτέλεσμα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κάρτες SIM μόνο του συγκεκριμένου παρόχου. Στην Ελλάδα οι συσκευές πωλούνται ξεκλείδωτες και δεν υπάρχει ανάγκη Unlock. Αν όμως έχετε αγοράσει συσκευή από άλλη χώρα όπως για παράδειγμα την Αμερική τότε για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού πρέπει να κάνετε Unlock για να ξεκλειδώσετε το Baseband.
    Έχει κυκλοφορήσει αξιόπιστο jb για την 7αρα έκδοση η ακόμα περιμένουμε ;;
    Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι'αυτόν που θα προσπαθήσει. Μ.Α.

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Tsik.D. Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχει κυκλοφορήσει αξιόπιστο jb για την 7αρα έκδοση η ακόμα περιμένουμε ;;
    Aξιοπιστο ειναι...το θεμα ειναι τι περνας...Καταρχην ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟ iTunes KAI ΣΤΟ iCloud.Μετα τσιμπας το εγγυημενο πλεον jailbreak evasi0n απο εδω.https://evasi0n.com/
    Κατεβαζεις το συνδεεις σου λεει τι να κανεις.
    Αν ολα οκ τοτε εχεις Cydia.Μπαινεις κοιτας στις αλλαγες κανεις αναβαθμιση που θα σου βγαλει και εδειξε ο Χριστος στην προηγουμενη σελιδα και εισαι αρχηγος.Μετα βρισκεις τα tweak που θες τα κατεβαζεις και ετοιμος.Πειραζεις οτι θες απο τις ρυθμισεις ή απο εφαρμογη που θα εχει κατεβει...Φυσικα προσθετεις repo-πηγες tweak- απο οπου θες αλλα παντα με προσοχη γιατι υπαρχουν και malware η σπασμενα που δεν λειτουργουν.
    Αν τωρα εισαι απο τους ατυχους που κολλησει καπου το jailbreak.πχ στο μηλαρακι,το βαζεις σε DFU επαναφορα μεσα απο το itunes-ισως δινει και αναβαθμιση,βαζεις να γινει οπως εχεις το αντιγραφο,ξανα κανεις προσπαθεια απο την εφαρμογη που εχεις κατεβασει και μας λες τα νεα...
    Προσοχη:Αν εκανες αναβαθμιση μεσω αερα,90% θα κολλησει.Μην μασας αν εχεις κανει αντιγραφο οπως σου ειπα παραπανω δεν εχεις να φοβηθεις οτι θα χασεις οτιδηποτε...
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΝΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΣΤΟ iTunes KAI ΣΤΟ iCloud
    Οταν εχεις αντιγραφα οτι και να παθει το μηλοφωνο μετα το διορθωνεις...

Χριστο μια ερωτηση...Οταν κανει καποιος αντιγραφα,γιατι δινει στον Safari μεταφορα δεδομενων ασφαλης λειτουργιας;;;αυτο δεν ειναι το ingognito mode???Δηλαδη μεταφερουμε οτι εχουμε επισκεφτει κρυφα χωρις να το ξερουμε;;;

3. The Following User Says Thank You to freddys For This Useful Post:

Samaro (10-01-14)

Περιοχή
    θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Το προγραμματακι που υπάρχει για να βρίσκεις το μηλοφωνο σε περίπτωση που το κλέψουν δουλεύει ;; Όσο για το jb μένει μόνο να μπορέσω να συνδέσω το κινητό στο itunes ώστε να κάνω και το back up που λες. Επίσης μου λένε ότι ειναι δύσκολο να το συνδέσω στον υπολογιστή και μου είπανε να περιμένω να μου το δείξει κάποιος που ξέρει.. Τι παίζει με αυτό το θέμα ;;

Περιοχή
    Στο κόσμο μου
    Rides
    2

Προεπιλογή

ΜΙΑ συμβουλη.
    Αν σκοπευεις να ασχοληθεις με το τηλεφωνο που κρατας προχωρα και το σπαμε και παρεα.
    Ανοιγουν πολλες πορτες και θα ανοιξουν και πολλες παραπανω μολις το evasion7 (το εργαλειο που σπας ειναι) το μαθουν ολοι οσοι πρεπει και βγουν πολλες πολυποθητες ενοιμερωσεις...

Αν δε το κατεχεις και δε θες να μπεις σε ζαλαδες, ερωτησεις, παιδια δε βγαζει αυτο, παιδια δε παιζει οπως το αλλο και πολλα αλλα ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
    και προς θεου μη το κανεις για να κατεβαζεις τζαμπα εφαρμογες.80λεπτα και 2ε η μια εχει.Μια φορα να τη χρεισιμοποιησεις τα βγαλε τα λεφτα της

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    το find my phone δουλευει κανονικα
    για να ανοιγοκλεινεις gps πας: ρυθμισεις->απορρητο->υπηρεσιες τοποθεσιας
    Εκει ειτε το κλεινεις τελειως ειτε επιλεγεις απο κατω ποιες εφαρμογες αφηνεις να το χρησιμοποιουν.
    Με touch κουμπακι μονο με σπασιμο(jb) που μπορεις να βαλεις διακοπτη στο controlcenter(cc) που ειναι το υπομενου που βγαινει απο κατω!

για αναφορα μνμτς αν στελνεις σε αλλο iphone ή αλλη idevice εχεις οταν βλεπεις κατω απο το συνεφακι το "παραδοθηκε" και οταν το διαβασει το "αναγνωστηκε".
    Σε κανονικα μνμτ πρεπει να εχεις jb για να μπορεις να δεις παραπανω.
    Απαραιτητη προυποθεση βεβαια και απο τους 2σας που μιλατε για να μπορειτε να εχετε αναφορες ειναι να εχετε ενεργοποιημενα τα "αποδεικτικα αναγνωσης" που ειναι μεσα στις ρυθμισεις->μηνυματα.
    για τη συνδεση με το itunes στον υπολογιστη τα πραγματα ειναι αστεια. 2-3πραγματα πρεπει να επιλεξεις και μετα θα τα κανει ολα μονο του χωρις να ασχολεισαι.
    Ενα συγχρονισμο τη βδομαδα με το icloud θα κανεις και αλλον ενα που μπορει να ειναι την ιδια ωρα φορτιζωντας το κινητο συνδεδεμενο με το pc σου στο itunes
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χρίστος : 10-01-14 στις 04:00

6. The Following User Says Thank You to Χρίστος For This Useful Post:

freddys (10-01-14)

Περιοχή
    θεσσαλονικη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Χρίστος Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΜΙΑ συμβουλη.
    Αν σκοπευεις να ασχοληθεις με το τηλεφωνο που κρατας προχωρα και το σπαμε και παρεα.
    Ανοιγουν πολλες πορτες και θα ανοιξουν και πολλες παραπανω μολις το evasion7 (το εργαλειο που σπας ειναι) το μαθουν ολοι οσοι πρεπει και βγουν πολλες πολυποθητες ενοιμερωσεις...

Αν δε το κατεχεις και δε θες να μπεις σε ζαλαδες, ερωτησεις, παιδια δε βγαζει αυτο, παιδια δε παιζει οπως το αλλο και πολλα αλλα ΜΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
    και προς θεου μη το κανεις για να κατεβαζεις τζαμπα εφαρμογες.80λεπτα και 2ε η μια εχει.Μια φορα να τη χρεισιμοποιησεις τα βγαλε τα λεφτα της

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    το find my phone δουλευει κανονικα
    για να ανοιγοκλεινεις gps πας: ρυθμισεις->απορρητο->υπηρεσιες τοποθεσιας
    Εκει ειτε το κλεινεις τελειως ειτε επιλεγεις απο κατω ποιες εφαρμογες αφηνεις να το χρησιμοποιουν.
    Με touch κουμπακι μονο με σπασιμο(jb) που μπορεις να βαλεις διακοπτη στο controlcenter(cc) που ειναι το υπομενου που βγαινει απο κατω!

για αναφορα μνμτς αν στελνεις σε αλλο iphone ή αλλη idevice εχεις οταν βλεπεις κατω απο το συνεφακι το "παραδοθηκε" και οταν το διαβασει το "αναγνωστηκε".
    Σε κανονικα μνμτ πρεπει να εχεις jb για να μπορεις να δεις παραπανω.
    Απαραιτητη προυποθεση βεβαια και απο τους 2σας που μιλατε για να μπορειτε να εχετε αναφορες ειναι να εχετε ενεργοποιημενα τα "αποδεικτικα αναγνωσης" που ειναι μεσα στις ρυθμισεις->μηνυματα.
    για τη συνδεση με το itunes στον υπολογιστη τα πραγματα ειναι αστεια. 2-3πραγματα πρεπει να επιλεξεις και μετα θα τα κανει ολα μονο του χωρις να ασχολεισαι.
    Ενα συγχρονισμο τη βδομαδα με το icloud θα κανεις και αλλον ενα που μπορει να ειναι την ιδια ωρα φορτιζωντας το κινητο συνδεδεμενο με το pc σου στο itunes
    Κοιτά, δεν θέλω ούτε να ασχοληθώ τόσο πολύ ώστε να το κάνω αεροπλάνο ούτε όμως και για να κατεβάζω εφαρμογές δωρεάν.. Εμένα ο σκοπός μου ειναι να έχω την ελευθερία στο κινητό όπως έχουν τα android..να βάζω ότι η ο κλήσης θέλω κτλ. Δεν νομίζω να αρχίσω ποτέ τα δεν παίζει αυτό δεν παίζει εκείνο γιατι πριν κάνω κάτι που δεν ξέρω ρωτάω πάντα!! Εγώ το μόνο που θέλω ειναι να έχω ένα ασφαλές από ζημιές, κολληματα κινητό και πάνω απ΄ολα ξεκλειδωτο για να έχω ελευθερία κινήσεων. Εάν το jb ειναι ασφαλές από αυτά που προανέφερα τότε μόλις συνδέσω το κινητό στο pc θα κάνουμε και το jb!!

Rides
    0

Προεπιλογή

Οπως σου είπε και ο Χρίστος, το JB στην iOS 7 γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα !

Το θέμα είναι πως το JB βγήκε απροειδοποίητα και ξάφνιασε τους developers οπότε, οι περισσότερες εφαρμογές, ακόμα φτιάχνονται να ώστε είναι συμβατές.
    Χρειάζεται συνεπώς ακόμα, μεγάλη προσοχή στις εφαρμογές που θα περάσουμε για να μην αναγκαστούμε σε Restore της συσκευής μας.

Το τελευταίο στο λέω από προσωπική εμπειρία !

9. The Following 2 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:

freddys (10-01-14), Χρίστος (10-01-14)

Περιοχή
    Στο κόσμο μου
    Rides
    2

Προεπιλογή

Ελα το μαζεψαμε γρηγορα Αντωνη!!!
    Μικρο το κακο!

Δωστε μου λιγες ωρες να κανω ενα μαζεμα με μερικα tweaks που παιζουν παντου απροβληματιστα μεχρι τη στιγμη που μιλαμε για να κανετε μια αρχη οσοι θελετε χωρις κολληματα

11. The Following User Says Thank You to Χρίστος For This Useful Post:

Samaro (10-01-14)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Χρίστος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ελα το μαζεψαμε γρηγορα Αντωνη!!!
    Μικρο το κακο!

Δωστε μου λιγες ωρες να κανω ενα μαζεμα με μερικα tweaks που παιζουν παντου απροβληματιστα μεχρι τη στιγμη που μιλαμε για να κανετε μια αρχη οσοι θελετε χωρις κολληματα
    Δωσε και repos στο λαο!!!

13. The Following 2 Users Say Thank You to freddys For This Useful Post:

Samaro (10-01-14), Χρίστος (10-01-14)

Rides
    0

Προεπιλογή

Είσαι ο Guru μας !!

15. The Following User Says Thank You to Samaro For This Useful Post:

Χρίστος (10-01-14)

Περιοχή
    Στο κόσμο μου
    Rides