-
Την προηγούμενη εβδομάδα μπήκα στο TAXIS να τυπώσω τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων της οικογένειας.
Με μεγάλη μου έκπληξη (γιατί άραγε
είδα πως στο όνομα της γυναίκας μου υπήρχαν και τέλη για το αυτοκίνητο του πατέρα της.
Το απίθανο είναι πως ο πατέρας της έχει πεθάνει απο το 2009 και μετά την αποδοχή κληρονομιάς, οι πινακίδες του αυτοκινήτου κατατέθηκαν στο Υπουργείο Συγκοινωνιών για διαγραφή, μιάς και το αυτοκίνητο ήταν ένα παλιό αγροτικό TOYOTA HIACE.
Η βεβαίωση του Υπουργείου κατατέθηκε και στην αρμόδια ΔΟΥ (με αριθ. πρωτοκόλου κλπ) και το κουφάρι του αυτοκινήτου, εκλάπη την μεθεπομένη και ενώ ήταν έτοιμο να παραδοθεί για ανακύκλωση (δήλωση κλοπής στο αστυνομικό τμήμα κλπ).
Ενώ λοιπόν το αυτοκίνητο αυτό είχε ξεχαστεί, ξαφνικά εμφανίζεται να θέλει τέλη κυκλοφορίας.
Επίσκεψη αγανάκτησης στην ΔΟΥ όπου ακούω τα εξής απίθανα:
Υπάλληλος : Κύριε, το σύστημα του Υπουργείου λέει πως, αμέσως μετά την κατάθεση πινακίδων και την κληρονομιά ,το αυτοκίνητο έχει τεθεί σε κυκλοφορία και μάλιστα έχει αλλάξει και κυβισμό !!!! 
Εγώ : Κυρία μου, αφού το αυτοκίνητο κυκλοφορεί απο το 2010 γιατί μόλις φέτος ζητάτε τα τέλη ;
Υπάλλ.: Πιθανότατα, αφού τα τέλη των προηγούμενων ετών δεν πληρώθηκαν, να βεβαιωθούν κάποια στιγμή στην εφορία μας και τότε θα εμφανισθούν στο σύστημα.
Εγώ : Και πως είναι δυνατό, η γυναίκα μου, να πάρει πίσω τις πινακίδες φορτηγού αγροτικού, χωρίς να έχει τις απαιτούμενες προυποθέσεις; Οποιος νά'ναι πέρνει αγροτικό ;
Υπάλλ. : Δεν γνωρίζω κύριε. Αυτά να τα ρωτήσετε στο υπουργείο, δικό τους είναι το σύστημα.
Εγώ : Και τι κάνουμε τώρα ;
Υπάλλ. : Να γράψουν απο το υπουργείο πάνω στην βεβαίωση κατάθεσης πινακίδων ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται μέχρι σήμερα σε ακινησία !
Εγώ : Και του χρόνου ; Θα φέρνω συνεχώς βεβαιώσεις ;;
Υπάλλ.:Οχι δεν θα χρειαστεί να φέρετε ξανά !!
Τα χρήματα στον διεκπεραιωτή έπεσαν κανονικά , η νέα βεβαίωση παραδόθηκε στην ΔΟΥ και περιμένω να δώ τι θα γίνει του χρόνου !
Πλάκα θά'χει !!
-
The Following 6 Users Say Thank You to Samaro For This Useful Post:
A8hnaios (21-12-13), aristent (21-12-13), Bazil Van Sinner (21-12-13), dafidack (21-12-13), gant (22-12-13), Ptboul (23-12-13)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP