Μπίλυ πολύ δυνατό θρεντ όλο συναίσθημα.Είχε κάνει αρχή ο gant πριν καιρό και από τότε ήθελα να γράψω...Ας το κάνω τώρα λοιπόν.Εγώ από μικρός ζούσα μες τα λάδια τα γράσσα τα πετρέλαια και τα καυσαέρια από γκρέιντερ φορτωτές φορτηγάκια και αυτοκίνητα μιας και ο θείος μου έκανε έργα μέσα στα ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα.Όλα μου τα παιχνίδια είχαν να κάνουν με ρόδα τιμόνι και ό,τι σχετικό.Για να καταλάβετε......
^^^^^^^
Αυτό είναι ένα καπάκι από βαρελάκι και δεν το αποχωριζόμουν εύκολα,ήταν το τιμόνι μου!!
Στην αυλή του σπιτιού μας υπήρχαν ένα κόκκινο Ε21 ALPINA (!!) και ένα Golf GTI MK I 1.8 8v πράσινο που είχαν τα ξαδέλφια μου και όλη μέρα άκουγα για κόντρες,μπαντιές ζαντολάστιχα και τέτοια χαρούμενα!
Ο πατέρας μου μας ξεψάρωσε νωρίς στο τιμόνι και από τα 6 μου καθόμουν στην αγκαλιά του και είχα το τιμόνι σε αλάνες και χωραφόδρομους που μας πήγαινε!
Το αυτοκίνητό μας ήταν αυτό.....
Honda Accord '78 1600άρι με 80 ps.Ήταν μπροστοκίνητο είχε αλουμινένιο μοτέρ,εκκεντροφόρο επικεφαλή,ένα διπλό KEIHIN,πεντάρι σαζμάν και ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω.Το πιο σοβαρό μπάξιμο του φάδερ ήταν τα χρυσά KYB με τα οπόια στην Καστανιά ζωγράφιζε! Το μοτέρ του ήταν πολύ καλό εκείνη την εποχή και ο πατέρας μου του 'βγαζε τα μάτια.Σιγανοπαπαδιά σαν εμένα
Κάπου στα 10 μ'έβαλε πρώτη φορά μόνο στο κάθισμα του οδηγού αφού είχα μάθει καλά να το ξεκινάω.Με τον καιρό όλο και πιο πολύ το καβαλούσα ώσπου στα 15 (1991)μου,μου το έδωσε ΜΟΝΟ μου στο χωρίο φυσικά,σε χωραφόδρομους και αλάνες.Φαντάζεστε τι ξεπάτωμα έτρωγε! 'Ολα τα δοκίμαζα σπινιαρίσματα χειρόφρενα μπαντίες την μούρη με την όπισθεν μέχρι και άλματα το έκανα με 4άδα φίλους και δεν έκανε κιχ το π@υστικ@Πολύ ποιοτικό αμάξι σε όλα του είχε σαλονάρα και καντράν που έτριβες τα μάτια σου με ένδειξη για κάθε ανοχτή πόρτα-πορτμπαγκαζ χωριστά για πίσω καμμένες λάμπες (
) φυσικά στροφόμετρο και ένα ραδιόφωνο HITACHI με μνήμες!
Όταν έβγαλα δίπλωμα ο πατέρας μου είχε τον φόβο του γονιού μέσα του αλλά νομίζω ότι κατά βάθος πίστευε ότι έκανε το σωστό που μας έμαθε νωρίς το τιμόνι.
Δεν του έφερα ποτέ σούπα το αμάξι σπίτι...
![]()
Εδώ είμαι στα 18-19 ,φαίνεται καθαρά το six pack έτσι??Είμουν 1,83 και 73 κιλά.
Το Accord το κρατούσα σε άψογη κατάσταση δεν έλειπε ούτε νικελάκι από πάνω.Το κράτησε ο πατέρας μου 31 ολόκληρα χρόνια άριστα συντηρημένο και κάποια στιγμή είχε σαπίλες πολλές από κάτω σε σημεία που εδράζεται η ανάρτηση και τον πείσαμε να το παρατήσει...Μέχρι και το πενβε το γνώρισε!!
Εδώ είναι μόλις κατέβηκε το BMW από την αυτοκινητάμαξα και το πήρα από τον μαντρά μόνο και μόνο γι'αυτήν την φώτο...
Μετά το Honda στα 22 μου πήρα το πρώτο δικό μου αμάξι ένα Accent 1.3 3d '00 που κράτησα δυο χρόνια και μετά ένα Civic 1.6 '02 που το κράτησα 4χρόνια ώσπου το '07 πήρα το 46.Άρε τι θυμάμαι βραδυάτικα...
Την μέρα που θα πήγαινα στην πρέσσα το Accord το πήγα στην δουλειά και άδειαζα το πορτμπαγκαζ από τα πράματα του φάδερ και τα έβαζα στο δικό μου.Το βλέπει ένας συνάδελφος και μου λέει που το πας αυτό ρε?? Στην πρέσα του λέω.Στάσου,να το κάνω μια βόλτα?? Γυρνάει πίσω και μου λέει..ρε συ αυτό πάει καλύτερα από το δικό μου!! (KIA Sportage το πρώτο) Άστο θα το πάρω!! Έζησε άλλα τρια χρόνια το Hondaκι σε ξένα χέρια.Θυμάμαι την φάτσα της κοπέλας στη σχολή οδηγών που έκανε την μεταβίβαση
-Κύριε εδώ γράφει 1988 ή 1998?
-Όχι κοπέλα μου 1978 γράφει η άδεια!!!
-Και το πουλήσατε,δεν το πιστεύω!
-Όχι το χάρισα.
Έτσι έφυγαν μαζί με το Honda και 330.000 χιλιόμετρα αναμνήσεων και συγκινήσεων.Ρωτούσα γι'αυτό μέχρι που πήγε στην πρέσσα.Δεν το είπα στον πατέρα μου,του είπα ότι είναι κάπου παρατημένο.Δεν θέλω να σχηματίσει στο μυαλό του την εικόνα........Άρε μπαζιλ βραδυάτικα τι μου κάνεις άρε μπαζίλ