Σελίδα 7 από 22 ΠρώτηΠρώτη ... 5678917 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 61 έως 70 από 216

Θέμα: M42 compressor

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο MikeT328E36 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κωσταντινε προτεινω να βαλεις 4 μεγαλυτερα μπεκ απο καποιο 6κυλινδρο συνολο για να'σαι σιγουρος οτι το μειγμα θα'ναι ομοιομορφο σ'ολους τους κυλινδρους παντα....
    Βρε Μιχάλη, ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα?
    Έδω στα Χανιά δεν έχω κανέναν που να τον εμπειστεύομαι για να του δώσω να μου προγραμματίσει τον υπάρχον εγκέφαλο. Αντιθέτως υπάρχει άτομο έμπιστο που μπορεί να μου κάνει την δουλειά με 5ο μπεκ!

Να μου πεις έλα να το προγραμματίσεις Αθήνα....οκ.... και αν στραβώσει κάτι? που θα τον βρω στην Αθήνα να το δει?? Εκεί κολλάω.....

Όπως και να χει ο προγραμματισμός αργει ακομα και θελει συζήτηση.......
    Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπαρχει και ο αγραφος, όχι για λόγους απόδοσης, αλλά πιο πολύ για μάθω πιο καλά τι γίνεται μέσα στο μοτερ.....

Προεπιλογή

Κωσταντινε προτεινω να βαλεις 4 μεγαλυτερα μπεκ απο καποιο 6κυλινδρο συνολο για να'σαι σιγουρος οτι το μειγμα θα'ναι ομοιομορφο σ'ολους τους κυλινδρους παντα....
    Πολυ σωστη η σκεψη! Αλλα δεν υπαρχουν μπεκ απο 6κυλινδρο που να καλυπτουν αυτην την ιπποδυναμη!
    Ακομα και του 3λιτρου πεφτουν μικρα για 4κυλινδρο! Ισως απο Μ3 Ε30 με S14

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kloukakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλό αυτό το νέο..... ωστόσο είμαι ακόμα σε φάση σχεδιασμού.

Πάντως πρέπει να είμαι σε καλό στάδιο καθώς, έδειξα αυτά που ετοιμάζω σε κάποιον του χώρου, όπου ίσως να πάω και για προγραμματισμό, και μου είπε πως είναι σωστά και σε καλό δρόμο! Πήρα μια μικρή ανακούφιση.... !Παραμένουμε στο παρόν πλάνο!

Μάλλον θα καταλήξω σε 5ο μπεκακι με παράλληλο εγκεφαλάκι, καθώς δεν έχω σκοπό να ανεβάσω τρελές πιέσεις, ώστε να προβώ σε άγραφο και ο προϋπολογισμός να πάει στο διάστημα....

Προς το παρόν αυτά που χρειάζομαι είναι:

Εγκεφαλάκι + 1μπεκ
    σωληνώσεις (χωρίς γωνίες)
    1αντεπίστροφη βαλβίδα
    bypass
    indercooler
    φίλτρο αέρα(πιθανόν)

Με ένα καλό ψάξιμο στο νετ, μια πρώτη εκτίμηση είναι κανα 500αρι ευρώπουλα + 500 για τον προγραμματισμό.

Επιθυμητό αποτέλεσμα: 200 αξιόπιστα αλογάκια..... Για να δούμε....
    Η λυση των μεγαλυτερων μπεκ είναι η καλυτερη, αν παρολα αυτα για τους δικους σου λογους, στραφεις σε 5ο μπεκ φροντισε να καλοσχεδιασεις τους αυλους εισαγωγης σου.Γιατι πλεον μιλαμε για διφασικη ροη και οχι για μονοφασικη. Ισως και λιγη μελετη με το fluent δεν θα εκανε κακο.
    Αλλα για να αποδωσεις τα μεγιστα αλλα και πιο αξιοπιστα ,παλι θα χρειαστεις επαναπρογραμματισμο στην ecu σου!

3. The Following User Says Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

kloukakis (16-04-10)

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τα δικα μου μπεκ(328) ειναι μετρημενα 227cc και πιστευω ειναι υπεραρκετα για τα 190-210 αλογα που σιγουρα θα βγαλει το 318is του Κωνσταντινου.Υπαρχουν 328 τουρμπισμενα στα 270+ αλογακια με τα ιδια μπεκ,τρομπα.

Προεπιλογή

Τα δικα μου μπεκ(328) ειναι μετρημενα 227cc και πιστευω ειναι υπεραρκετα για τα 190-210 αλογα που σιγουρα θα βγαλει το 318is του Κωνσταντινου.Υπαρχουν 328 τουρμπισμενα στα 270+ αλογακια με τα ιδια μπεκ,τρομπα.
    Για να βγαλεις 270+ps με μπεκ 227cc/min απο 6κυλινδρο μοτερ με 3,5 bar ρυθμιστη πιεσης (που φοραει το Μ52) σημαινει οτι τα δουλευεις παρα πολυ κοντα στο 100% του Duty cycle ,για να μην πω στο 100% ! Κανονικα για την ασφαλεια του μοτερ πρεπει να δουλευουμε στο 80%. Με αυτον τον συντελεστη υπολογιζουμε την παροχη των μπεκ που θα χρησιμοποιησουμε!

Τωρα για τα 200ps απο το is που ειναι τετρακυλινδο με duty cycle 80% θα χρειαστουμε κοντα στα 330cc/min .Ακομα και με 100% duty cycle να δουλεψουμε χρειαζομαστε μπεκ παροχης περιπου 260cc/min. Αρα του 328 που ειναι 227cc/min απεχουν αρκετα απο τα 260cc/min οπως και να εχει!

6. The Following User Says Thank You to m-power_01 For This Useful Post:

BILL007 (17-04-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Μια ερώτηση:

Αν βάλω τον ρυθμιστή πίεσης της downing atlanta, ο εγκέφαλος δεν θα μπορεί να στέλνει τα σωστά καύσημα? Μετα παώ και για προγραμματισμό στον υπάρχον εγκέφαλο για να δουλεύουν όλα τέλεια?

Αφού στο κιτ της χρησιμοποιεί τα υπάρχοντα μπεκ και μάλιστα χωρίς πρόγραμμα...... Δεν ξέρω βέβαια σε τι πίεση θα είμαι εγω, αλλάφαντάζομαι κάπου εκεί κοντα.....

Δεν είναι αυτό μια έτοιμη λύση και μάλιστα πολύ ποιο οικονομική απο οτιδήποτε?

Προεπιλογή

Η d/a χρησιμοποιουσε τους ρυθμιστες της begi , χωρις προγραμματισμο! Δουλευε ομως σε πολυ χαμηλες πιεσεις και με ιπποδυναμη κoντα στα 180 αλογα.Για το αν δουλευε με σωστο μειγμα δεν ξερω μιας και δεν ειδα ποτε κατι τετοιο απο κοντα!

https://www.bellengineering.net/inde...e718cbf6d8b860

Rides
    0

Προεπιλογή

Αν θυμάμαι καλά 186 έβγαζε το πρώτο Μ42 στα Ε30. Κάπου στο φόρουμ κάποιος είχε πει πως το Μ42 του Minsdasc έβγαλε 199,8.....

Είναι επίφοβο να πρεσάρω τα μπεκ με αυτόν τον τρόπο?
    θωρητικά τι μπεκ με καλύπτουν για μέχρι 210?(λέμε τώρα)

τα μπεκ μου γράφουν 1739242

Σε ευχαριστώ πολύ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kloukakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν θυμάμαι καλά 186 έβγαζε το πρώτο Μ42 στα Ε30. Κάπου στο φόρουμ κάποιος είχε πει πως το Μ42 του Minsdasc έβγαλε 199,8.....

Είναι επίφοβο να πρεσάρω τα μπεκ με αυτόν τον τρόπο?
    θωρητικά τι μπεκ με καλύπτουν για μέχρι 210?(λέμε τώρα)

τα μπεκ μου γράφουν 1739242

Σε ευχαριστώ πολύ
    Με 80% duty cycle και τον μαμα ρυθμιστη θελεις 345cc/min για 210ps

Για να φτασεις σε αυτην την παροχη με τα υπαρχοντα μπεκ που λογικα δεν πρεπει να ξεπερνουν τα 200cc/min στο 80% τους πρεπει να φτασεις σε πιεσεις 5,5-6bar νομιζω...Νουμερο που μου ακουγεται αρκετα μεγαλο. Αν σκεφτεις οτι οι περισσοτεροι ρυθμιστες εχουν max το 6 και η βελονα παει μεχρι το 7...

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να βγαλεις 270+ps με μπεκ 227cc/min απο 6κυλινδρο μοτερ με 3,5 bar ρυθμιστη πιεσης (που φοραει το Μ52) σημαινει οτι τα δουλευεις παρα πολυ κοντα στο 100% του Duty cycle ,για να μην πω στο 100% ! Κανονικα για την ασφαλεια του μοτερ πρεπει να δουλευουμε στο 80%. Με αυτον τον συντελεστη υπολογιζουμε την παροχη των μπεκ που θα χρησιμοποιησουμε!

Τωρα για τα 200ps απο το is που ειναι τετρακυλινδο με duty cycle 80% θα χρειαστουμε κοντα στα 330cc/min .Ακομα και με 100% duty cycle να δουλεψουμε χρειαζομαστε μπεκ παροχης περιπου 260cc/min. Αρα του 328 που ειναι 227cc/min απεχουν αρκετα απο τα 260cc/min οπως και να εχει!
    Εγω σ'ενα Punto GT που ειχα δουλευα(και ακομη δουλευει ετσι πανω απο 7 χρονια!) τα μπεκ στο 92%.Ποτε δεν υπηρξε προβλημα.Βεβαια σε γενικες γραμμες τεχνικα εχεις απολυτο δικιο και ποτε δεν εβλαψε κανενα μοτερ τα μεγαλυτερα μπεκ αλλα φανταζομαι ο Kloukakis θελει να παραμεινει low budget οποτε η ευρεση και αγορα μεταχειρισμενων μπεκ απο 328 ισως ειναι πιο ευκολη.Και δεν νομιζω οτι θα του περιορισει την αποδοση του μοτερ.Ισως να'χει λιγο φτωχοτερο μειγμα με μπεκ 220cc ενω με τα 360cc θα'ναι παντα πιο ασφαλης ισως και 5-6 αλογα δυνατοτερος

12. The Following User Says Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

m-power_01 (17-04-10)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο m-power_01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολυ σωστη η σκεψη! Αλλα δεν υπαρχουν μπεκ απο 6κυλινδρο που να καλυπτουν αυτην την ιπποδυναμη!
    Ακομα και του 3λιτρου πεφτουν μικρα για 4κυλινδρο! Ισως απο Μ3 Ε30 με S14

Τα μπεκ απο το μ3 ε30 ειναι 240cc..και αυτα στο οριο θα δουλευουν....η μονη λυση απο τα λιγα που ξερω θα πρωτηνα και εγω για μπεκ 360cc...

https://cgi.ebay.com/ebaymotors/RC-F...cessories#shId
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη BILL007 : 17-04-10 στις 21:23

14. The Following 2 Users Say Thank You to z3outofmind For This Useful Post:

kloukakis (17-04-10), m-power_01 (17-04-10)

Σελίδα 7 από 22 ΠρώτηΠρώτη ... 5678917 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP