Είναι σωστός τρόπος αυτός? Εγώ (καλά θα γελάσετε τώρα) του ρίχνω μπόλικο νερό μέχρι να μουλιάσουν οι βρωμιές και μετά μπόλικο νερό και σκούπισμα με το χέρι να φύγουν οι βρωμιές. Στέγνωμα με μικροίνες για επιδόρπιο.
Ο τρόπος μπορεί να ακούγεται εντελώς χαζός αλλά αποδίδει πολύ καλά. Μια φορά το επλυνα πρόσφατα σε πολύ καλό και σύγχρονο πλυντήριο στην γειτονιά μου και είδα την πρώτη αράχνη![]()
BILL007 (17-04-10)
Στράτο, μπορείς να εμβαθύνεις ως προς το τρόπο που το 'σκουπίζεις' όπως λες? Με τι το σκουπίζεις / σφουγγαρίζεις για να φύγουν οι βρωμιές? Με σφουγγάρι? Δε βάζεις καθόλου σαπούνι?
Εάν το αμάξι το πλένεις πολύ συχνά ώστε να μη προλάβει να μαζέψει βρωμιά, δεν είναι λάθος ο τρόπος, αρκεί την ώρα που σκουπίζεις / σφουγγαρίζεις το χέρι με το σφουγγάρι να το ακολουθεί το χέρι με τη μάνικα, ώστε να υπάρχει πάντα μία 'μεμβράνη' προστασίας μεταξύ σφουγγαριού και λαμαρίνας.
stratos (17-04-10)
Κώστα μάλλον δεν το είπα καλά αλλά κατάλαβες τον τρόπο.
Στην ουσία αφού μουλιάσει και μαλακώσουν οι διάφορες βρωμιές (εναλλακτικά χρησιμοποιώ βρεγμένη εφημερίδα ή πετσέτα στα μυγάκια) ρίχνω μπόλικο νερό. Η ροή του νερού ακολουθεί το χέρι μου, χωρίς να ασκώ δύναμη πάνω και στην ουσία χαϊδεύω το αυτοκίνητο μαζί με νερό. Στο τέλος όταν τελειώσει η διαδικασία στην κάθε πλευρά παίρνω το πανάκι με τις μικροίνες και μαζεύω τα νερά.
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ σαπούνι στο αυτοκίνητο μιάς και το πλένω κάθε 3-4 μέρες όταν είμαι Ελλάδα ακόμα και τον Χειμώνα. Οπότε δεν προλαβαίνει να μαζέψει πολλά πάνω, πέρα απο μυγάκια ή αν χτυπήσω νερά και δημιουργηθεί η γλειώδης μαυρίλα στον πίσω προφυλακτήρα.
Στην τελευταία συνάντηση επειδή βιαζόμουν το πήγα εκεί στην γειτονιά μου που το πλένουν με μαλακά σφουγγάρια (τα είδα και τα έπιασα) και με νερό. Και όχι με Πάκι αλλά ο ιδιοκτήτης και φίλος μου που έχει το πλυντήριο.
Και ναι μια φορά μου το έπλυνε άλλος και έκανε τα πρώτα σημάδια αράχνης![]()
stratos (17-04-10)