Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 126

Θέμα: Paul Walker R.I.P

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    31-12-10
    Περιοχή
    Athens
    Μηνύματα
    4.443
    Thanked
    21234
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    https://www.motori.gr/opinion/6544


    Νίκος Μαρινόπουλος 2/12/2013

    Οι «μοιραίες» Porsche και η «υπερβολική ταχύτητα»


    Κάθε φορά τα ίδια. Απορώ πότε επιτέλους θα βάλουν μυαλό οι «συνάδελφοι» και οι υπεύθυνοι του τύπου στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Δύο διαφορετικά συμβάντα έγιναν το Σάββατο που μας πέρασε και πριν ακόμα προλάβουμε να μάθουμε με λεπτομέρειες τι έγινε το αίμα κύλισε για μια ακόμα φορά στα πληκτρολόγια και τους τίτλους.

    «Η μοιραία Porsche», «η άσφαλτος βάφτηκε με αίμα», «η υπερβολική ταχύτητα σκότωσε...» και λοιποί τίτλοι που αρέσουν τόσο πολύ στους Έλληνες δημοσιογράφους της κακιάς ώρας είναι πέρα για πέρα μπούρδες. Θα κάνω μια προσπάθεια να εξηγήσω, αν και δεν νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο σε όσους διαθέτουν κοινή λογική.

    Ένα αυτοκίνητο δεν είναι μοιραίο, στην περίπτωσή μας η Porsche Carrera GT, όπως μοιραία δεν είναι και μια γυναίκα. Τόσο ο Rodas, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και φερόμενος ως οδηγός, όσο και ο Walker (αν αποδειχθεί ότι οδηγούσε εκείνος) είναι πεπειραμένοι οδηγοί αγώνων. Μπορεί σε εμάς τους κοινούς θνητούς να φαίνονται πολλοί οι 612 ίπποι της Carrera GT, ωστόσο για εκείνους είναι κάτι το συνηθισμένο. Γι’ αυτό και η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία από όλα τα μέσα ενημέρωσης που έχουν ως θέμα τους τα αυτοκίνητα και τους αγώνες (μεταξύ αυτών και το motori.gr). Επειδή ο ηθοποιός δεν παρίστανε απλά τον «πιλότο» στις ταινίες, αλλά ήταν και στην πραγματικότητα. Και το ταλέντο του το έδειχνε στους αγώνες, εκεί που μετράει δηλαδή.

    Η δήλωση του τοπικού σερίφη, ότι «η ταχύτητα έπαιξε ρόλο στο ατύχημα», μεταφράστηκε από τους lifestyle δημοσιογράφους των ελληνικών και ξένων εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ως «η υπερβολική ταχύτητα σκότωσε τον Paul Walker». Βέβαια, όταν ένα αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, είναι δύσκολο (όχι όμως και απίθανο) να σκοτωθεί κάποιος. Οπότε η ταχύτητα παίζει ρόλο σε όλα τα ατυχήματα: η έλλειψη γνώσεων και διάθεσης διερεύνησης ενός συμβάντος είναι που την καθιστά κύρια υπεύθυνη σε όλα τα ατυχήματα. Όπως στο ανέκδοτο με το πτώμα που ήταν μισό στο δρόμο και μισό στο χαντάκι και δυσκόλευε την αναφορά του αστυνομικού... «στου χαντάκ’» λοιπόν όλα.

    Λόγω του ρόλου του στις ταινίες «The Fast and the Furious», πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να θεωρήσουν ότι ο Walker ήταν ο οδηγός και βέβαια ότι οδηγούσε ακριβώς όπως στις ταινίες: δίχως αύριο δηλαδή. Το γεγονός ότι η αλήθεια ήταν διαφορετική ήταν κάτι που δεν εμπόδισε το «ρεπορτάζ».

    Η έτερη Porsche, η 911 RSR των Λουκά Γιαννακούλη-Γιώργου Πετρόπουλου, επίσης χαρακτηρίστηκε μοιραία, αν και ήταν όσο καλύτερα προετοιμασμένη μπορούσε να είναι για να προστατεύσει τους επιβάτες της. Και αυτό το συμβάν, το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια αγώνα, είχε ως αποτέλεσμα τη λανθασμένη επίθεση κατά των αγώνων αυτοκινήτου. Η κάλυψή του είχε ωστόσο και ένα άλλο χαρακτηριστικό: αρκετοί ήταν αυτοί που «έμειναν» στο γεγονός ότι ο σοβαρά τραυματισμένος οδηγός είναι γαμπρός του Μπόμπολα! Λες και ενδιαφέρει κανέναν αυτό το γεγονός. Είμαι βέβαιος πώς ο Μπόμπολας γνωρίζει το γαμπρό του, δεν βρίσκω το λόγο γιατί να είναι αυτό ένα από τα πρώτα πράγματα που διαβάζω για τον τραυματισμένο οδηγό. Το πρώτο είναι να γίνει καλά ο άνθρωπος, να ερευνηθεί το συμβάν ώστε να δούμε αν μπορούμε να αποτρέψουμε κάτι παρόμοιο να ξανασυμβεί και όλα τα άλλα έπονται.

    Καλή ανάρρωση Λουκά, καλή ανάρρωση Γιώργο, καλό ταξίδι Paul.

  2. The Following 12 Users Say Thank You to doctore For This Useful Post:

    bill_m3 (04-12-13), fast-enough (05-12-13), Leonidas_E39 (04-12-13), Nick bmwlover (04-12-13), oldcarskickass (04-12-13), pilot (04-12-13), Ptboul (04-12-13), Stunt Mike (04-12-13), TakisKal (04-12-13), Thomelef (04-12-13), trueno (05-12-13), Vasilis M3 (04-12-13)

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP