σωστα, απο το Ε46 εχουν μπλοκε με μεταβαλομενο ποσοστο εμπλοκης.![]()
σωστα, απο το Ε46 εχουν μπλοκε με μεταβαλομενο ποσοστο εμπλοκης.![]()
Ο Κυβερνήτης είναι υπεύθυνος για το αεροσκάφος και τους επιβάτες για όσο διαρκεί η πτήση. Ο Μηχανικός είναι υπεύθυνος για ΠΑΝΤΑ.
alexm (03-12-13), BILL007 (08-12-14), steliosm46 (03-12-13)
Τις τελευταίες μέρες κοιτάω πάλι για διαφορικό !!!
Πολλές οι συζητήσεις, πολλά τα threads που έχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμ κλπ.
Το κακό είναι ότι έχω ελλιπής γνώσης τόσο μηχανολογικές όσο και αγγλικών για να καταλάβω πλήρως την ορολογία.
Δε θέλω να μπερδέψω κανέναν, απλά να αλληλοβοηθηθούμε ώστε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα.
Λοιπόν...
Το διαφορικό των Μ3 E46, M3 E92 και Μ5 Ε60 και Μ6, είναι μεταβαλλόμενης εμπλοκής από θεωρητικά 0% έως 100%. Είναι πολύ καλό για καθημερινή χρήση. Το ότι έχει 0% είναι πολύ καλό, ώστε στην είσοδο της στροφής να μη βγάζει το αυτοκίνητο υποστροφή. Τα αυτοκίνητο με μεγάλο ποσοστό εμπλοκής του διαφορικού τείνουν να βγάζουν μούτρα στην είσοδο της στροφής. Οπότε το 0% στην είσοδο είναι πολύ καλό αλλά και η μεταβαλλόμενη εμπλοκή στη συνέχεια βοηθάει στο να περάσει η δύναμη σωστά ανάλογα με το γκάζι και την πρόσφυση και στη διαδικασία υπερστροφής το αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολο (όσο πατάς... τόσο γυρνάει !!!) . Το αρνητικό είναι ότι η αντλία για να λειτουργήσει θέλει κάποιο μικρό χρόνο. Αυτή η υστέρηση είναι υπεύθυνη που το αυτοκίνητο δεν συμπεριφέρεται πάντα ο ίδιο. Δλδ άλλες φορές μπλοκάρει απευθείας και κάποιες άλλες αργεί λίγο. Είναι πολύ καλό για καθημερινή χρήση.
Το διαφορικό του Μ5 Ε39, είναι πιο κλασσικό. Η εμπλοκή του είναι μόλις 25% και στο δικό μου μάλλον και αυτό δεν λειτουργεί πλέον σωστά. Αυτό σημαίνει ότι πάντα εμπλέκει 25% . Πάντα θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο, οπότε το κάνει πιο προβλέψιμο αλλά επουδενή δεν μπορεί να φτάσει την εμπλοκή του μεταβαλλόμενου. Το δικό μου τις τελευταίες μέρες διαπίστωσα ότι σε πολύ ολισθηρές επιφάνειες (βροχή και στροφή ), ο τροχός χάνει την πρόσφυση και φέρνει αρκετές βόλτες (σαν να είναι ελεύθερο το διαφορικό), και σχεδόν δεν εμπλέκει. Αν το γυρίσεις με τιμονιά ή με τη φόρα , εμπλέκει μεν αλλά και πάλι δε το χαίρεσαι όσο πρέπει. Σα να προσομοιώνεται η συμπεριφορά που φαίνεται στα ράουλα στο πρώτο βίντεο ! Σαν μόνιμα μπλοκέ, βγάζει πιο εύκολα υποστροφή το αυτοκίνητο, αλλά γνωρίζεις πάντα το πότε και πως θα τοποθετηθεί και θα συμπεριφερθεί το αυτοκίνητο.
Τα παραπάνω τα συμπέρανα τόσο οδηγώντας τα 2 αυτοκίνητα (Μ3 και Μ5), αλλά και αυτά που διαβάζω σε διάφορα φόρουμ. Εντύπωση μου έκανε επίσης ότι ο Dinan , ο diffsonline και κάποιοι ακόμα, στα διαφορικά που προτείνουν ως αναβάθμιση του μεταβαλλόμενου Μ, είναι ο τύπος του Ε39 αλλά με μεγαλύτερο ποσοστό εμπλοκής !!! Salisbury τι σημαίνει ;;;; (γνωρίζει κανείς![]()
BILL007 (08-12-14), chrisgiapz3 (08-12-14)
chrisgiapz3 (08-12-14)
BILL007 (08-12-14)