χαχαχαχχα ναι ρε Αναπτυξη λεμε!![]()
χαχαχαχχα ναι ρε Αναπτυξη λεμε!![]()
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Current World Population Clock
U.S.National Debt Clock
Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!
Ήμουνα νιος και γέρασα... ουτε θυμαμαι πόσα χρόνια (κάθε χρονο) το αναγγέλλουν.Ενώνεται η Σαλαμίνα με το Πέραμα με υποθαλάσσια σήραγγα και περιμετρικό άξονα!
1. Δεν φτανει το budget που έχουν εκτιμησει.
2. Ακουγεται οτι διαφορα συμφεροντα το σκοτωνουν καθε φορά για να μην γινει (λενε για τους βαρκαρηδες με τα φερυ), πχ:
"Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τσαβαρής, από την άλλη, διαμαρτύρεται έντονα καθώς, όπως αναφέρει, οι ιθύνοντες «δεν είχαν καν τη δέουσα ευαισθησία» να τον ενημερώσουν σχετικά. Θεωρεί την κατασκευή της ζεύξης καταστροφική για το περιβάλλον του νησιού του, σε μια περίοδο μάλιστα που εκκρεμούν άλλα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως το δίκτυο λυμάτων, το σχέδιο πόλης κ.λπ.
«Η Σαλαμίνα δεν πρέπει να γίνει αυτοκινητόδρομος, δεν μπορούν να κάνουν το νησί μας στεριά», λέει χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθαρίζει ότι, ως δήμαρχος, δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, γι' αυτό και θα θέσει το ζήτημα σε δημοψήφισμα."
Εχουν επενδυθεί πολλά εκατομμύρια στα φέρυ της γραμμής και συνεχίζουν να επενδύουν. Μεγάλα συμφέροντα !
Δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Συμβαίνει να έχω κάποιο μικρό ακίνητο απο τον πατέρα μου στη Σαλαμίνα και το ακούω σαν σχέδιο, απο τότε που γενήθηκα.![]()
Οπως έγινε τον Σεπτέμβριο, έτσι και τον Οκτώβριο συνεχίζεται το "θεάρεστο έργο" και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ για πολύ καιρό ακόμα......
https://www.newsit.gr/default.php?pn...54220&catid=13
παρε να χεις... πηγη ζουγκλα
Με νέους συντελεστές θα γίνει η φορολόγηση για τα εισοδήματα του 2013, με 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους να υφίστανται τις μεγαλύτερες αλλαγές. Αιτία είναι η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, όπως η μείωση φόρου 10% επί της αξίας δαπανών (όπως ενοίκια, ασφάλιστρα, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.λπ.) ή το μέτρο των αποδείξεων για όλους τους μη μισθωτούς ή συνταξιούχους φορολογούμενους.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φορολογούνται με συντελεστή 26% από το 1ο ευρώ, ενώ εάν το εισόδημά τους είναι άνω των 50% η φορολόγηση θα φθάνει το 35%. Μαζί μάλιστα με τον φόρο που παρακρατείται εκ των προτέρων, η φορολόγηση των αμειβομένων με μπλοκάκι μπορεί να φθάσει και το 40%.
Αισθητά υψηλότερα από πέρυσι θα είναι τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν και όσοι υπαχθούν στα τεκμήρια ή δηλώσουν πάνω από 55.000 ευρώ εισόδημα.
Με βάση τον προϋπολογισμό, πριν αναθεωρηθεί, από τα 11,57 δισ. ευρώ οι φόροι εκτινάσσονται στα 12,9 δισ. ευρώ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω επτά βασικών αλλαγών στη φορολόγηση περίπου 5,5 εκατομμυρίων Ελλήνων.
Μισθωτοί - συνταξιούχοι
Από το 2014 καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και τα επιπλέον αφορολόγητα όρια για τα τέκνα για όλους - και για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες κ.λπ.
Καταργούνται οι περισσότερες εκπτώσεις φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν αφαιρείται το 10% από δαπάνες για ενοίκια, φροντιστήρια, δάνειο πρώτης κατοικίας κ.λπ. Θα αναγνωρίζονται μόνο δαπάνες για διατροφή ή δωρεές στο Δημόσιο.
Ακόμη και στις ιατρικές δαπάνες ή τη νοσοκομειακή περίθαλψη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν έξοδα τουλάχιστον ίσα με το 5% του εισοδήματός τους, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχουν επιστροφή φόρου.
Κατακλείδα των παραπάνω είναι η αυτοτελής φορολόγηση στα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις με συντελεστές 22%, 32% και 42%, ενώ έρχεται και η αυτοτελής φορολόγηση στα έσοδα από τα ακίνητα με συντελεστές από 10% έως και 33%, ανάλογα με το ποσό.
Κατοικίες
Το τεκμήριο διαβίωσης για τις κατοικίες ενεργοποιείται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και αφορά όχι μόνο όσους κατοικούν σε ιδιόκτητη κατοικία ή έχουν δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία, αλλά και αυτούς που ζουν σε μισθωμένη κατοικία ή τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν, αφού συνηθίζεται πολλοί γονείς να παραχωρούν το σπίτι τους στα παιδιά τους ή το αντίστροφο, δηλαδή τα παιδιά στους γονείς.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1. Το τεκμήριο προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης, ή της μισθωμένης, ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας και υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της.
2. Για τον υπολογισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των βοηθητικών χώρων της κύριας κατοικίας ορίζεται ποσό 40 ευρώ το τ.μ., ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιφάνειας. Ως βοηθητικοί χώροι σε περίπτωση πολυκατοικίας θεωρούνται ο ανεξάρτητος χώρος της αποθήκης ή του γκαράζ μέσα στην ίδια οικοδομή, ενώ στην περίπτωση μονοκατοικίας η αποθήκη, ο χώρος στάθμευσης, το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το κλιμακοστάσιο, εφόσον οι χώροι αυτοί βρίσκονται σε λειτουργική ενότητα με αυτή και δεν είναι κοινόχρηστοι.
3. Για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 2.800 έως 4.999 ευρώ το τ.μ., τα ποσά προσαυξάνονται κατά 40% και για περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ και άνω το τ.μ. κατά 70%.
4. Όταν υπάρχει μονοκατοικία, τα ποσά προσαυξάνονται κατά 20%.
5. Όταν υπάρχει δευτερεύουσα κατοικία που ιδιοκατοικείται, ή μισθώνεται, ή έχει παραχωρηθεί δωρεάν, λαμβάνεται το ήμισυ της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει όταν έχουμε κύρια κατοικία μαζί με τον βοηθητικό χώρο της.
6. Αν η κατοικία μισθώνεται ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, τα ετήσια ποσά της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης θα επιμερίζονται με βάση τους μήνες που διαρκεί η μίσθωση.
7. Για δευτερεύουσες εξοχικές κατοικίες δεν ισχύει ο περιορισμός της ετήσιας δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει από αυτές, σε τρεις μήνες το έτος.
8. Δεν υπολογίζεται ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης στις περιπτώσεις των κενών κατοικιών.
9. Δεν υπολογίζεται αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για δευτερεύουσες κατοικίες που μισθώνουν μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού για τουριστικούς λόγους.
10. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας του ακινήτου, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης θα υπολογίζεται με βάση τη συνολική επιφάνεια της κατοικίας και στη συνέχεια θα γίνεται ο επιμερισμός της, μεταξύ των συνιδιοκτητών, με βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας τους.
αντε γεια...
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΡΙΑΡΑΣ ..ΣΤΑ 107 ΤΟΥ ΕΤΗ.«Πρώτον, οι νέοι να μη φεύγουν στο εξωτερικό. Να μάθουν να επιμένουν και να υπομένουν. Χάνουμε το αίμα μας ως έθνος με τη φυγή των νέων. Δεύτερον, να μείνουν εδώ, να δουλέψουν, να αγαπήσουν την εργασία, να μην απεργούν, ειδικά οι δάσκαλοι και οι γιατροί. Και, τρίτον εγώ να φύγω... Κουράστηκα πια. Δεν θέλω άλλο να ζω για να βλέπω αυτή την κατάσταση».
"Το ξέρω καλά. Οι περισσότεροι- ειδικά κάποιοι νεόκοποι από τις τηλεοράσεις που έρχονται να με δουν, να μου ζητήσουν 'δηλώσεις' - δεν είναι γιατί γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο και την προσωπικότητά μου. Είναι η ηλικία μου που τους κάνει εντύπωση. Δεν επεπόθησα ξέρετε τόσο μακρύ βίο... Έγινε. Δεν θέλω πια άλλο να ζήσω. Η χαρά μου (η αγαπημένη μου σύζυγος) έφυγε. Ο έρωτας- τον οποίο η ύπαρξή της και μόνο μου ενέπνεε, ο έρωτας για τη ζωή, τη δημιουργία και την εργασία, για τη δημιουργία, δεν υπάρχει πια. Οπότε, σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα δώρα αλλά... είναι πλέον περιττά. Και η εποχή μας δεν το θέλει το περιττό..".
Ο Εμμανουήλ Κριαράς, ο φιλόλογος, ομότιμος καθηγητής της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "η γηραιότερη εν ζωή προσωπικότητα της Ελλάδας" (σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες) σβήνει σήμερα τα 107 κεριά των... περασμένων ημερών του. Γεννήθηκε στις 15 (με το Ιουλιανό ημερολόγιο που ίσχυε τότε)/28 Νοεμβρίου του 1906 στον Πειραιά.
Με αφορμή αυτά τα 107α γενέθλια, με αιτία την απόλυτη πνευματική του διαύγεια (παραμένει παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εσχάτως, πνευματικά διαυγέστερος πολλών εξ ημών των ηλικιακά νεωτέρων...), αλλά και τη ματαιωμένη προ πολλού ανάγκη όλων μας για τη διατήρηση των "προτύπων", μια "συμβουλή" για τη διαμόρφωση μεθόδων συνέχειας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επιχείρησε μια ακόμη συζήτηση με τον υπεραιωνόβιο καθηγητή.
Ζει πάντα εκεί, στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Αγγελάκη, ανάμεσα σε βιβλία, χαρτιά, στυλό, λεξικά, φωτογραφίες (κυρίως της συζύγου του), μερικές παλιές πολυθρόνες, μια κλειστή (πάντα) τηλεόραση, λίγες εφημερίδες ("δεν αγοράζω πια τέσσερις την ημέρα, τις μείωσα... δεν έχουν πια ειδήσεις" λέει μάλλον απογοητευμένος) και την... "απέραντη στοργή που μου δείχνει η Αρτέμιδα, την οποία ευχαριστώ" (συμπληρώνει εμφατικά)...
Τα σημερινά του γενέθλια (τιμώνται πάντα από τους φίλους και συνεργάτες του- ή έστω όσους απ' αυτούς απέμειναν εν ζωή), "θα είναι κάτι λιτό. Απλώς θα μαζευτούμε να φάμε μαζί. Η εποχή δεν επιτρέπει πλέον τα περιττά...".
"Δεν ήλπιζα τόσο μακρά ζωή... Θυμάμαι- ξέρετε -τον κομήτη του Χάλευ, την εμφάνιση του Βενιζέλου, παρέστην - μικρό παιδί- σε ένοπλο συλλαλητήριο στην Κρήτη...".
"Δεν θέλω πλέον να ζω. Θέλω να διατηρήσω την αισιοδοξία μου αλλά δεν μου το επιτρέπουν τα 'πράγματα', όπως έχουν καταστεί. Και σε κοινωνικό και σε προσωπικό επίπεδο. Κοινωνικά, μ' αυτή την κατάπτωση την οικονομική, αλλά όχι μόνο. Είναι πολιτικό το πρόβλημα και βεβαίως και πρόβλημα παιδείας. Ο Έλληνας έχει τον... ηρωισμό να θαυμάζει το αρχαίους- χωρίς, όμως, να τους γνωρίζει, ούτε να τους καταλαβαίνει. Έτσι, γιατί τον βολεύουν...
Παράλληλα, φροντίζει για τον διορισμό του 'ανάξιου' συνήθως παιδιού του σε βάρος του άξιου παιδιού του διπλανού, ο οποίος δεν έχει τις ίδιες... γνωριμίες, φροντίζει να δουλεύει όσο το δυνατό λιγότερο, να πάει αργότερα και να φεύγει νωρίτερα από τη δουλειά του, να βάζει στην τσέπη του ό,τι και όσο μπορεί ο καθένας- όχι μόνο οι πολιτικοί- απ' αυτά που δεν του ανήκουν, να μισεί και να υπονομεύει τον 'άλλο', να...".
-Δηλαδή, "μαζί τα φάγαμε";
-"Ενέχει μια μεγάλη αλήθεια αυτή η ρήση. Υπό την έννοια της νοοτροπίας που έχει επικρατήσει. Λείπει η εθνική αλληλεγγύη και επικρατεί- ακόμα και σήμερα εν μέσω αυτής της ανθρωποφονικής κρίσης -το ατομικό συμφέρον".
-Ψηφίζετε; Πώς μορφοποιείται- στα ελληνικά πολιτικά δεδομένα του σήμερα -το όραμά σας περί του δημοκρατικού σοσιαλισμού ως "τη μόνη λύση";
-"Μέχρι πρόσφατα το έκανα. Τώρα δεν με βαστούν τα πόδια μου να πάω στο εκλογικό κέντρο. Είχα τοποθετηθεί και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Μου είχε τηλεφωνήσει τότε ο κ. Πετσάλνικος για να ζητήσει την έγκρισή μου και του είχα πει- θυμάμαι -ότι αποδέχομαι, αλλά... θα ήθελα να είναι πιο σοσιαλιστικό το κόμμα... Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε... Ύστερα... όχι, όχι δεν είμαι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω εμπιστοσύνη σ' αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ούτε το ΚΚΕ. Τον κομμουνισμό τον γνωρίσαμε στη Ρωσία έτσι όπως εφαρμόστηκε ... Ήμουν υπέρ του κ. Κουβέλη.
Πίστευα πως είναι αυτός που εκφράζει μια αριστερή πολιτική, αλλά δημοκρατική. Όπως ήταν και το όνομα του κόμματός του. Είναι λυπηρό, όμως, το ότι και σ' αυτό τον πολιτικό χώρο υπήρξαν εσωτερικές διαφωνίες και διασπαστικές κινήσεις που οδήγησαν και στην αποχώρησή του από την κυβέρνηση".
-Κι αν σας ρωτούσα και πάλι, "τι να κάνουμε";
-"Πρώτον οι νέοι να μην φεύγουν στο εξωτερικό. Να μάθουν να επιμένουν και να υπομένουν. Χάνουμε το αίμα μας ως έθνος με τη φυγή των νέων. Δεύτερον: Να μείνουν εδώ, να δουλέψουν, να αγαπήσουν την εργασία, να μην απεργούν (εδικά οι δάσκαλοι, οι γιατροί...) Και τρίτον... εγώ να φύγω... Κουράστηκα πια. Δεν θέλω άλλο να ζω για να βλέπω αυτή την κατάσταση".
-Είναι που εξέλειπε ο έρωτας; Έτσι όπως το θέσατε προ ολίγων ετών- υπό την έννοια της αέναης επιδίωξης του ιδανικού;
-"Επίστεψα βαθιά στον έρωτα! Αρκεί βέβαια να έχει εκδήλωση και από τις δύο πλευρές. Προσωπικά, έζησα ευτυχισμένο βίο. Η γυναίκα μου, με την οποία έζησα 65ετή κοινό ευτυχισμένο βίο, κατανοούσε, κι εγώ εκείνη. Ερωτευτήκαμε και οι δύο την εργασία, τη δημιουργία, ο ένας τον άλλο... Επίστεψα πολύ στον έρωτα... Είναι αυτός που που σε βοηθά να ζεις και να δημιουργείς. Είναι αυτό που λείπει ίσως σήμερα...".
-Και η έλλειψη απογόνων; Είναι κάτι που αν μπορούσατε θα αλλάζατε;
-"Είναι γεμάτο το σπίτι, οι βιβλιοθήκες με... απογόνους μου (τα βιβλία του). Το πρόβλημα υγείας της συζύγου μου δεν μας επέτρεψε να αποκτήσουμε παιδιά. Είναι ένα στοίχημα η τεκνοποιία... Και αποδεικνύεται ότι είναι ευτύχημα ή δυστύχημα... Τελικώς, ευτυχώς που δεν έχω παιδιά. Τουλάχιστον- αν και τα δικά μου παιδιά θα ήταν σήμερα πολύ μεγάλα- δεν θα χρειαζόταν και θα κινδύνευαν να αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα... λόγω της κρίσης"...
..."Τη βλέπω ξέρετε πολύ συχνά στον ύπνο μου... (τη σύζυγο του Αικατερίνη Στρυφτού- Κριαρά). Θα ήθελα και να ...αναστηθεί, αλλά δεν γίνεται".
"Είμαστε τραγικές μορφές. Το γεγονός ότι έχουμε συνείδηση δεν νομίζω ότι είναι στοιχείο ουσιαστικής ευτυχίας. Ο άνθρωπος ζει πιο ευτυχισμένα όταν δεν έχει συνείδηση της τραγικότητας της ζωής του. Εγώ- δυστυχώς -την έχω. Επιθυμία μου είναι πλέον να μη ζήσω. Είναι βάρος πια η ζωή μου" έλεγε προ επταετίας-μόλις που είχε "κατακτήσει" το "Αιωνόβιος".
Άλλαξε σύντομα γνώμη. Δυο-τρία χρόνια μετά, δήλωνε: "Όχι δεν φοβάμαι το θάνατο. Δεν θέλω όμως να πεθάνω αμέσως... Θέλω να ολοκληρώσω τις εκκρεμότητες των κειμένων μου".
Είναι αυτές οι εκκρεμότητες που ολοκλήρωσε ήδη. Το τελευταίο βιβλίο του βρίσκεται ήδη στο τυπογραφείο κι έχει τον τίτλο "Απόλογος Βίου". "Προσθέτω ό,τι ίσως παρέλειψα στις προηγούμενες εργογραφίες και βιογραφίες μου. Αυτά που σας είπα στις κατά καιρούς συζητήσεις μας. Για τη ζωή μου, τη Γυναίκα μου, τις δραστηριότητες μου".
-Κι αν σας ζητούσα μια περίληψη, έναν "τίτλο" αυτού του απολόγου του βίου σας;
-"Στη ζωή μου έκαμα αυτό που θεωρούσα καθήκον μου"...
Πηγή: ΑΠΕ
U.S.National Debt Clock
Bazil Van Sinner (29-11-13), Bitz (29-11-13), fast-enough (29-11-13), gant (30-11-13), hades7 (29-11-13), Nino (29-11-13), oldcarskickass (02-12-13), Ptboul (29-11-13), steliosm46 (30-11-13)
απαραδεκτοι οσοι πατατε στην αναγκη του καθε εργαζομενου
https://www.newsit.gr/default.php?pn...254395&catid=6
- Η αγγελία του ξενοδόχου δημοσιεύθηκε σε γνωστή εφημερίδα και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων
- ''Αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας'' λέει η ΓΣΕΕ στο NewsIt
- Η υπόθεση ξεσκεπάζει άλλες παρόμοιες που έρχονται από βενζινάδικο και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων
- Οργισμένη καταδίκη του περιστατικού από την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας
- Δείτε την αγγελία και διαβάστε τις προτάσεις ιδιοκτητών που χρωστούσαν δεδουλευμένα σε υπαλλήλους
Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις τόσο στους κόλπους της ΓΣΕΕ όσο και στην τοπική κοινωνία, έχει προκαλέσει η αγγελία ξενοδόχου σε εφημερίδα για καμαριέρα. Ο λόγος είναι πως ο ιδιοκτήτης θέλει να προσλάβει μία γυναίκα, χωρίς όμως να την πληρώνει!
Αντί για μισθό της προσφέρει διαμονή και τροφή. «Καμαριέρα ζητείται για εθελοντική εργασία σε ξενοδοχείο στην Αίγινα, παρέχεται διαμονή και διατροφή» αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγελία, η οποία έρχεται να αποτυπώσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η επίμαχη αγγελίαΗ επίμαχη αγγελία
Η αντίδραση της ΓΣΕΕ και οι άγνωστες καταγγελίες εργαζομένων Όπως είπε στο NewsIt ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: ''ξενοδοχείο στην Αίγινα έβαλε αγγελία ζητώντας καμαριέρα και αντί μισθού προσφέρει διαμονή και διατροφή. Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που έχει καταγγελθεί στην ΓΣΕΕ. Στο παρελθόν μας έχουν πει για βενζινάδικο στην Πάτρα, το οποίο αντί να καταβάλει το δώρο Πάσχα πρότεινε στους εργαζόμενους να τους δώσει το αντίτιμο σε βενζίνη...
Ακόμα μία αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που χρωστούσε δεδουλευμένα αρκετών μηνών στους εργαζόμενους, τους πρότεινε να τους δώσει κάποιο από τα απούλητα αυτοκίνητα. Επίσης μας λένε ότι πολλές εταιρείες προτείνουν στους εργαζόμενους να συμψηφίσουν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα, είτε με τρόφιμα είτε με τα είδη που εμπορεύεται η κάθε επιχείρηση...
Πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δέχεται τέτοιου είδους προτάσεις ''ανταλλακτικής οικονομίας''. Είναι σαφές ότι ο εργαζόμενος πρέπει να αμοιβεται για τη δουλειά που προσφέρει. Για τον ξενοδόχο της Αίγινας έχουμε ήδη κάνει καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου Εργασίας''.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι στην ΓΣΕΕ λειτουργεί κέντρο πληροφοριών για εργαζομενους από τις 09.00 - 19.30 και μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας στα τηλέφωνα 210-8202100 και 210-8202174'. Επίσης στο ίντερνετ στην διεύθυνση kepea.gr''.
Ακούστε ολόκληρη τη δήλωση του κ.Καραγεωργόπουλου στο NewsIt...
Κρύβεται ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Αίγινα
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη του επίμαχου ξενοδοχείου στην Αίγινα, για να μας δώσει τις δικές του απαντήσεις. Όταν όμως του είπαμε οτι ειμαστε δημοσιογράφοι, μας έκλεισε στα γρήγορα το τηλέφωνο λέγοντας πως έχουμε κάνει λάθος...
Οργισμένη καταδίκη του περιστατικού από την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας
Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αίγινας, Σταύρος Καλαμάκης "τον συγκεκριμένο κύριο δεν τον θεωρούμε καν ξενοδόχο. Δεν είναι μέλος της ένωσης μας. Φυσικά καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές από όπου και αν προέρχονται. Οχι μόνο από τους επαγγελματίες στην Αιγινα αλλά και πανελλαδικά. Η εργασία πρέπει να αμοίβεται".
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aristent : 29-11-13 στις 18:22
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Nino (30-11-13)
Καλα τωρα το πηραμε χαμπαρι....Αντί για μισθό της προσφέρει διαμονή και τροφή. «Καμαριέρα ζητείται για εθελοντική εργασία σε ξενοδοχείο στην Αίγινα, παρέχεται διαμονή και διατροφή» αναφέρει χαρακτηριστικά η αγγελία, η οποία έρχεται να αποτυπώσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης.
υπηρχε αυτο το συστημα χροοονια τωρα, απο τοτε που ηρθαν οι Αλβανοι δεκ 90 ετσι ξηγιοντουσαν οι ποιο πολλοι αφεντικοι..
Εχω δει προσωπικα παμπολες αγγελιες στο τυπο..
Απλα τωρα πανε κ Ελληνες..!!
U.S.National Debt Clock
gant (30-11-13), oldcarskickass (02-12-13), Ptboul (29-11-13)