Καλημέρα σε όλους,
Θα γράψω και εγώ τα εκ πειρας μου λόγω της παραμονής μου Ανω των 38 ετών στην ξενιτια.
Λόγω ημέρας και λόγω της πληθωρας θα τα γράψω σε δυο δόσεις.
Μεχρι σήμερα συμπληρωνω 25 χρονια συνεχούς παραμονής μου στην Βουλγαρία (-4 έτη Ουκρανία-και 6 έτη Ρουμανία).
Ολα μαζι το ίδιο διάστημα, ταυτόχρονα.
Απο το 1989 μεχρι το 2003 ήμουν ο μόνος Έλληνας σε αυτές τις Χώρες με ελληνικά νούμερα.Ο λόγος?Δεν ήθελα να έχω σχέση με δωρακια,αν και νόμιμος, για να μην γίνεται η ζωή μου δύσκολη και απο τις δυο πλευρές των συνόρων.
Στα μεν βουλγαρικά γιατι ημουν Έλληνας, στα δε ελληνικά για να μην βγαίνουν οι 186 μέρες λιγότερες, η τα απαιτουμενα δικαιολογητικα για επανεκδοση.
Κάποια στιγμή όμως λόγω των εκατοντάδων χιλιάδων χλμ αναγκάστηκα να πάρω αυτοκίνητο με βουλγαρικες πινακίδες το 1996.Ετσι άρχισε. και το δικό μου μαρτύριο που γιγαντονοταν χρονο με τον χρονο.Κάθε άφιξη στα Πατρια εδαφη και ενα μαρτύριο.Αν και πάντα, τα πάντα νόμιμα,ειχα προβλήματα απο το πουθενά......
Ετσι φτασαμε εν μέσω τεραστιων προβληματων, απο παντού,με μαφιοζους εθνικιστές Έλληνες και Βούλγαρους απατεωνες, στο σωτήριον έτος 2005!!!...τοτε που η Βουλγαρία και η Ρουμανία εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση!!!
Γεματοι χαρά και ανακούφιση οτι ολα τα προηγούμενα έτη ηταν ενας Εφιάλτης, φτασαμε στα σύνορα με το καινούργιο καθεστώς να δούμε την οικογένεια μας γεματοι χαρά και οτι σε 5 λεπτά είμαστε ΕΛΛΑΔΑ λόγω της κατάργησης των ελενχων.....
Χαχαχαχαχα..... Αμ δε!!!!..... την πατησατε και την πατησα!!!
Η συνέχεια αργότερα φίλοι μου καλοί.......τρομακτικα ενδιαφέροντα όσα θα διαβασετε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aristent : 24-11-13 στις 14:14
Οταν οδηγεις πάντα σκεψου.Αν ερχεσαι εσύ απο απέναντι?