-
δεν διαφωνω στα λεγομενα σου...σιγουρα αυτο που πληρωνεις ειναι και το back round του προγραμματιστη! οπως ειπες ομως ..θελω την καλυτερη αποδοση...με μια λογικη τιμη!
-
The Following User Says Thank You to paganis For This Useful Post:
-
Να πω και εγω την γνωμη μου...μεσα απο αρκετα χρονια εμπειριας με ελληνες προγραμματιστες. Και θα ειμαι συντομος, περιεκτικος, καυστικος αλλα και ρεαλιστης...
Υπαρχουν καλοι προγραμματιστες στη Ελλαδα? Οχι, δεν υπαρχουν.
Και δεν αερολογω...εχω πολλα παραδειγματα να αναφερω, αλλα δεν θελω να δυσφημισω επαγγελματιες του χωρου (αν ομως υπαρχει αμφισβητηση για τα λεγομενα μου, μπορω να γινω και πιο συγκεκριμενος).
Παραδειγματα απειρα...Αυτοκινητα που σπανε σε μια βδομαδα μετα την ρυθμιση, λιωμενα σφυριλατα πιστονια σε 1000χλμ, αυτοκινητα διχως ρελαντι (και πως να κρατησουν αφου ο Θεος σ.σ. προγραμματιστης βαριεται να ρυθμισει περαν του WOT. Και στην ευλογη ερωτηση σου "μαστορα μηπως το αυτοκινητο μπουκωνει? Και πως να μην μπουκωνει με τα 10αρια AFRs που δουλευει για να ειναι σιγουρος επειδη
α)εχει αγνοια στο να ρυθμισει/βαριεται οποτε δωσε βενζινα μπολικη
β) να ειναι σιγουρος οτι δεν θα σπασει μιας και η ελλειπης ρυθμιση βολευεται μια χαρα με πλουσια μιγματα. Λιγοτερα αλογα μεν με αυξημενη καταναλωση δε αλλα το κεφαλακι του ησυχο.
Στο προηγουμενο αυτοκινητο μου 'γνωστος' του χωρου', που απευθυνθηκα για να μου διορθωσει/τσεκαρει το προγραμμα που ειχα σεταρει μονος μου στο δρομο με wideband και ακουστικα, προσπαθωντας να ρυθμισει το αβανς στον Link piggyback εγκεφαλο μου εκανε ακριβως το αντιθετο απο αυτο που μου ελεγε! Γιατι δεν γνωριζε οτι οταν το 11 το κανεις 10 στο built in control panel που διεθετε ο εγκεφαλος ΔΕΝ ειναι η συνολικη τιμη προπορειας ΑΛΛΑ τo ποσες μοιρες αφαιρουνται απο τον stock χαρτη προπορειας. Οποτε εκει που μου ελεγε οτι εκοβε μια μοιρα ακομη γιατι λεει ακουγε πυρακια, αυτος το εκανε μια μοιρα πιο επιθετικο! Οποτε γυριζοντας σπιτι και τσεκαροντας τους χαρτες, ειδα τι μ.....α εχει κανει. Παλι καλα που ειχα κρατησει τους αρχικους μου χαρτες...
Αλλο παραδειγμα...Ο προαναφερθεν γνωστος tuner με τα Motec, αφου καταφερε μετα απο ωρες να ξεκινησει τον εγκεφαλο, εκανε μια ρυθμιση στο WOT και ολα τα αλλα μια ωραια ευθεια γραμμουλα με interpolation. Αυτα σε αμαξι φιλου και με εμενα παρων. Φημες αργοτερα ελεγαν οτι αυτος ο εγκεφαλος ηταν για αλλα αυτοκινητο αλλα μιας και τους ξεμεινε ειπαν να τον ταιριαξουν, γιαυτο και η καλωδιωση ηταν κοψε-δοκιμασε- α! δουλευει!-ραψε. Μαλλον φημες θα ειναι απο κακεντρεχεις ανθρωπους...
Δυστυχως στην Ελλαδα η τσαπατσουλια (και μαλιστα χρυσα πληρωμενη) ειναι το σημα κατατεθεν. Η (φυσιολογικη) αγνοια που εχουν οι περισσοτεροι ανθρωποι στο χωρο του tuning εκμεταλλευεται στο επακρον απο τους 'θεους'. Βεβαια για να μην τους βαλω ολους στο ιδιο καζανι υπαρχουν καποιες (ελαχιστες) εξαιρεσεις που τα καταφερνουν, σε καποιο βαθμο καλυτερα.
Αυτη ειναι εν συντομια η γνωμη μου. Ειμαι σιγουρος οτι θα βρει πολλους αντιθετους με τα λεγομενα μου, αλλα ο καθενας διαμορφωνει αποψη βασει των γνωσεων του και κυριως των εμπειριων του. Ετσι εκανα και εγω.
-
The Following 3 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:
NickE60 (15-04-10), Panos 316T (15-04-10), Κωνσταντίνος (15-04-10)
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP