Σελίδα 5 από 22 ΠρώτηΠρώτη ... 3456715 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 216

Θέμα: M42 compressor

Περιοχή
    θρακομακεδονες
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο kloukakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να σαι καλά Άγγελε και στα δικά σου!

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε σε όσα από τα παρακάτω ερωτήματα γνωρίζετε?

1) Αξίζει να φτιάξω μια νέα πολλαπλή εισαγωγής? Θα κερδίσω κάτι ή είναι πεταμένος χρόνος? Σκέφτομαι πως η υπάρχουσα εισαγωγή θα καθυστερεί την πίεση (λόγω του φουσκώματός της) να περάσει μέσα από το μπλοκ. Ισχύει? Αν φτιάξω και νέα εισαγωγή θα μπορώ να βάλω και μεγαλύτερη πεταλούδα....

2) Μέχρι πόση πίεση ανεβάζει ο συγκεκριμένος κομπρέσορας?

3) Θέλουμε να πετύχουμε πίεση ή ταχύτητα αέρα στο σημείο που ο αέρας μπαίνει στο μπλοκ? Ή γενικότερα παροχή ανεξαρτήτως των παραπάνω?

4) Λευτέρη, μπορείς να μου πεις πως δουλεύει η bypass που έχεις βάλει? Αν έχω καταλάβει δεν δουλεύει ούτε με ντίζα, αλλά ούτε και ηλεκτρονικά ή κάνω λάθος?

να σου απαντησω λοιπον ενα ενα τα ερωτηματα σου...μιας και με απασχολησαν και μενα...οταν πρωτοξεκινησα

1) καλο ειναι να φτιαξεις μια νεα πολλαπλη...θα ειναι και μενα το επομενο βημα...αλλα θελει προσεκτικο σχεδιασμο
    2) ο κομπρεσσορας αναλογα με τις στροφες λειτουργιας του...ανεβαζει και πιεση...το ωφελιμο των στροφων του ειναι εως 13-14χιλ στροφ/λεπτο....και ρυθμιζεται απο την διαμετρο της τροχαλιας.
    3) παροχη θελεις να πετυχεις βασικα...
    4) η μπαιπας προερχεται απο μινι κουπερ...και λειτουργει με την υποπιεση-υπερπιεση της πολλαπλης.. σε φασεις ρελαντι-ρολλαρισματος(υποπιεση) ειναι ανοικτη...σε φασεις στροφαρισματος-φορτιο (μειωσης υποπιεσης)..κλεινει και επιτρεπει να δημιουργηθει πιεση στο συστημα!
    αυτα....

2. The Following User Says Thank You to paganis For This Useful Post:

deepBLUE (14-04-10)

Περιοχή
    Στο κόσμο μου
    Rides
    2

Προεπιλογή

καλα ολα με το κομπρεσορα.
    Τα παραπλευρα εξοδα-προβληματα τα εχεις υπολογισει?
    φρενα?
    δεσιμο(μπαρες θολων)?
    ρυθμιση πιεσης?
    Μπεκ?

Μας ανοιχτηκε ενας δρομος που πολλοι θα ακολουθησου(με) και σ αυτο τεραστιο ρολο επαιξε το μερακι και το πεισμα του λεφτερη που προσωπικα τον εχω ευχαριστησει και θα συνεχισω να το κανω μεχρι να μου τελιωσει το σαλιο.
    Απο κει και περα ομως υπαρχουν και αλλα ζητηματα.Μερικα απο αυτα στα εθεσα πιο πανω.
    Ο Λευτερης ξεκινησε και ειπε "οπου φτασω και οπως φτασω".Εβαλε,εβγαλε, παιδευτηκε για ωρες και τελικα εφτασε οντος καπου.Αυτο το καπου το παιρνουμε τωρα εμεις ετοιμο.Εφοσον πλεον το ξερουμε εμεις φιλτατε loukaki δε λεμε "οπου φτασουμε".
    Θελω να πω οτι ξερεις τι πας να κανεις και τι να βγαλεις.

Αφου θες να γινει μοναδικο προσπαθησε να το πας ενα βημα πιο πανω.
    Εχεις την ευκαιρια να ασχοληθουν με αυτο παραπανω απο ενας μηχανικος.Βαλτα ολα τα μυαλα μαζι, ξεζουμισε τα, πριξτους.

Ειμαι αισιοδοξος οτι θα πας καλα γιατι το εχεις παρει πολυ ζεστα.Μην αρκεστεις ομως σε τιποτα.

Rides
    0

Προεπιλογή

Λοιπόν σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, για μην γίνουν παρεξηγήσεις και μπερδέματα!

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να αμφισβητήσει το τεράστιο έργο του Λευτέρη(paganis), καθώς έχει κάνει κάτι που πολύ λίγοι είχαν πιστέψει ότι είναι εφικτό!! Αντιθέτως σχεδόν όλοι τον παρότρυναν να το εγκαταλείψει σαν σχέδιο με ένα σορό αντεπειχηρήματα! Αυτός όμως δεν το έβαλε κάτω, το πάλεψε (όπως όλοι ξέρουμε) πάρα πολύ και τελικά δικαιώθηκε!!! Αυτή για μένα είναι η μεγαλύτερη μαγκιά στο έργο του, ότι το πάλεψε τη στιγμή που όλοι τον κατέκριναν!!!!

Τον Λευτέρη τον γνώρισα πριν από μερικές μόλις μέρες(Μ Τρίτη)! Κάναμε μια βόλτα με το αμάξι μου γνωριστήκαμε και μετά έμαθα ότι έχει και δεύτερο κομπρεσορα για πούλημα!! Γεμάτος χαρά, χωρίς δεύτερη σκέψη τον πήρα την άλλη μέρα να τον αγοράσω!! Πήγα λοιπόν σπίτι του, καβάντζωσα τον eaton και με μεγάλη προθυμία με ξενάγησε στο μηχανοστάσιό του, που καμία υποχρέωση δεν είχε!! Καθίσαμε λοιπόν παρέα και συγκρίναμε τους χώρους, κάναμε κάποιες προβλέψεις!!! ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Στην αρχή είχα σκοπό να κάνω ότι και αυτός, αλλά τελικά προτίμησα να μην κάνω κόπια το έργο του και να φτιάξω το δικό μου project με τον κομπρεσορα σε άλλη θέση και με άλλη βάση, ενώ θα φτιάξω δικιά μου πολλαπλή εισαγωγής στο μπλοκ του κινητήρα. ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό concept!

Αν το όνειρό μου γίνει πραγματικότητα, όπως του Λευτέρη, η χαρά μου θα είναι απερίγραπτη!!! Αν πάλι όχι και αν χρειαστώ τα σχέδια του Λευτέρη, είμαι διατεθειμένος μέχρι και να του τα αγοράσω! Δεν είναι ///ακάκ@ς που παιδεύτηκε τόσο!!

Αυτά λοιπόν για να ξέρετε και για να μην γίνουν παρεξηγήσεις!

5. The Following 3 Users Say Thank You to kloukakis For This Useful Post:

bill_m3 (14-04-10), Kostas_1 (14-04-10), paganis (14-04-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Aceman1925 Εμφάνιση μηνυμάτων
    καλά ολα με το κομπρεσορα.
    Τα παραπλευρα εξοδα-προβληματα τα εχεις υπολογισει?
    φρενα?
    δεσιμο(μπαρες θολων)?
    ρυθμιση πιεσης?
    Μπεκ?
    Ace φίλτατε ναι τα έχω σκεφτεί....

Φρένα έλεγα να βάλω κάποια στιγμή έτσι κι αλλιώς, όχι βέβαια οτι τα φρένα του ις είναι άσχημα!

Μπάρες θόλων έχω σκοπό να βάλω πάλι έτσι κι αλλιώς, μάλλον θα φτιάξω μόνος μου.

Μπέκ δεν εχω ιδέα αν χρειάζονται αλλά είμαι διατεθειμένος να αλλάξω...

ρυθμιστή πίεσης δεν θα βάλω καθώς θα μπει πρόγραμμα, μπορεί να χρειαστεί και εγκέφαλος..... πάντως καλό θα ήταν να γίνει και αυτό κάποια στιγμή....

Πάντως μέχρι τώρα, αν δεν πάμε για εγκέφαλο, το buget παραμένει πολύ χαμηλό! Σκοπός δεν είναι όμως να γλυτώσω 100 ευρώ, αλλά να βγει κάτι που θα αποδίδει και μάλιστα απροβλημάτιστα μέχρι και στα χέρια μου!!

Rides
    0

Προεπιλογή

Στο θέμα μας τώρα, έχω και καλά νέα και κακά(?) νέα.

Τα καλά είναι ότι ο καθηγητής του εργαστηρίου είναι 100% διαθέσιμος και διατεθειμένος να βοηθήσει, με μεγάλο ενδιαφέρον μάλιστα!

Τα κακά είναι ότι στη σχολή, τα CNC μηχανήματα τα έχουν 2 χρόνια και είναι ακόμα καινούργια, καθώς ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξέρει να τα προγραμματίσει! Μηχανήματα ΠΟΛΛΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ είναι σε κατάσταση βιτρίνας!! Βρήκαν λοιπόν ευκαιρία με το project μου να μάθουν πώς δουλεύουν, για να μην πω καλύτερα να μάθω πώς δουλεύουν! Μπορεί να το πάρω και σας πτυχιακή όμως, οπότε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Όπως και να χει το καλό είναι ότι βάσεις, εισαγωγές, γωνίες θα γίνουν χωρίς έξοδα(με πολύ κόπο και χρόνο βέβαια)!! Περιμένουν τα σχέδια μου σε 3D ψηφιακή μορφή, ελπίζω την Δευτέρα να έχω φτάσει σε καλό σημείο…..

Περιοχή
    Πάτρα
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ace φίλτατε ναι τα έχω σκεφτεί....

Φρένα έλεγα να βάλω κάποια στιγμή έτσι κι αλλιώς, όχι βέβαια οτι τα φρένα του ις είναι άσχημα!
    Για μένα φρένα να αλλάξεις με την περάτωση του project γιατί του is είναι οριακά για την ιπποδυναμή του.

9. The Following User Says Thank You to Κωνσταντίνος For This Useful Post:

kloukakis (14-04-10)

Rides
    0

Προεπιλογή

Μήπως θα μπορούσαμε να ενημερωθούμε λίγο για τα οφέλη και τα μειονεκτήματα μεταξύ σκάστρας και bypass?

Τοποθετούνται λίγο πριν την πεταλούδα?

το μαφ σε ποιό σημείο πρέπει να μπει?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kloukakis : 14-04-10 στις 20:34

Περιοχή
    Στο κόσμο μου
    Rides
    2

Προεπιλογή

Μήπως θα μπορούσαμε να ενημερωθούμε λίγο για τα οφέλη και τα μειονεκτήματα μεταξύ σκάστρας και bypass?

Τοποθετούνται λίγο πριν την πεταλούδα?

το μαφ σε ποιό σημείο πρέπει να μπει?
    το μαφ μπαινει στην αρχη.Μετα το φιλτρο βαζεις σωληνα με μια μικρη κλιση για να αποφυγεις να σου μεινει στα χερια το μαφ και μετα....το μαφ.

Οσο για το αλλο θεμα.το ενα κανει τσουφ, το αλλο οχι.Δε σε καλυπτει αυτο????

Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Aceman1925 Εμφάνιση μηνυμάτων
    το μαφ μπαινει στην αρχη.Μετα το φιλτρο βαζεις σωληνα με μια μικρη κλιση για να αποφυγεις να σου μεινει στα χερια το μαφ και μετα....το μαφ.

Οσο για το αλλο θεμα.το ενα κανει τσουφ, το αλλο οχι.Δε σε καλυπτει αυτο????
    Δεν είμαι σίγουρος για το μαφ....
    Τέλειο το τσουφ, αν και ισως να μην είναι το καλύτερο για εμάς....

Να η πρώτη σκέψη για την εισαγωγή (πολύ) χοντρά-χοντρα......

Τι λέτε, γίνει "κάπως" έτσι?
    Πάνω εκεί σκοπέυω να κουμπώσωτην πεταλούδα
    Attached Images Attached Images
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kloukakis : 15-04-10 στις 03:35

Περιοχή
    Salonica City
    Rides
    1

Προεπιλογή

στο cnc μάστορας είναι ο Thomelef ίσως μπορεί να σας βοηθήσει

Σελίδα 5 από 22 ΠρώτηΠρώτη ... 3456715 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος