Όχι μόνο ακριβότερα αλλά και καλύτερα, μην το ξεχνάμε αυτό!
Πάνω απ΄όλα όμως, είναι πιο exclusive:
- Είναι τα τελευταία πιστά στην πίσω κίνηση.
- Μπορεί να μην έχεις κινητήρες turbo σε ευρεία γκάμα, έχεις όμως κατανομή 50-50 και τιμόνι ξυράφι από το 116 έως το 750iL.
- Κυκλοφορείς και γνωρίζεις ότι τα κωλομηχανικά σου μέρη δε δίνουν ζωή σε άλλα 70 μοντέλα της ίδιας ή και αδελφών εταιριών (παρεπιπτόντως, όλες μη premium brands).
- Αγοράζεις αυτοκίνητο με ουσία και τεχνολογία under the skin και όχι μπιχλιμπιδομηχανή με βλεφαρίδες από led και ενίοτε εμφάνιση διαστημικής κατσαρίδας.
Η ιστορία της κοινής πλατφόρμας και του κοινού parts bin στο group VAG θα κάνει μεγάλη ζημιά στο κύρος της Audi, να μου θυμηθείτε. Δεν αγοράζουν όλοι μοντέλα S και RS. Εκείνοι που κάνουν πραγματικό τζίρο στην εταιρία κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις χρυσό ένα glorified Golf με σηματάκι S3 ή ΤΤ, όπως δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις τα ίδια για ενα βασικό Α4 όσο ο διπλανός σου για ένα full Octavia με καλύτερο κινητήρα και τετρακίνηση.
aristent (22-04-10), Κωνσταντίνος (23-04-10)
οκ, επειδη το ειπε ο φιλος σου σαν δικαιολογια δε σημαινει οτι ισχυει...
και για να σου πω και την αληθεια μου φαινεται φαιδρη δικαιολογια.
διοτι οπως ειπε και ο αρης, δεν γινεται να ειναι "πιο premium" το Q7 απο το Χ5, για παραδειγμα, οντας φθηνοτερο (και εκτος ολων των αλλων βεβαια...)
σε αυτες τι περιπτωσεις παιζουν αλλα πραγματα...
τι συμφωνιες κανουν οι εταιριες, τι εκπτωσεις και τι παροχες παιρνουν.
και πανε μετα στα στελεχη και "πουλανε" την πλαστικο-μπουρδα Q7 ως πιο πρεστιζατο απο Bmw...
κυριολεκτικα για γελια....
ελεος και ημαρτον ρε παιδια...
που θα ελεγε και ο γιωργος....
φυσικά και η δική μου γνώμη είναι BMW και πάλι BMW και όπως λες δεν σημαίνει ότι ότι λέει ο Γερμανός έτσι είναι, όμως ας αναφέρω και τη κουβέντα με άλλο Γερμανό ο οποίος μετά απο μεγάλη καριέρα στη Siemens είναι τώρα σε εταιρεία κατασκευής λογισμικού με πελάτες εκ των άλλων την audi, τη BMW και τη Mercedes (λογισμικό οργάνωσης εργοστασίων κτλ).
Τον ρώτησα τι γνώμη του για τη τριπλέτα audi,mercedes, bmw και η σειρά κατάταξης του είναι audi,mercedes,bmw
Αν δεν μπορείς να πας γρήγορα με 100 ίππους, τότε, δεν θα πας ούτε με 500
H audi (VAG) και η mercedes (Daimler) ήταν οι Εταιρίες "κολοσσοί" που τράβηξαν το μεγαλύτερο καναλι (χρεωκοπία) τα τελευταία 5+ χρόνια (δεν εξετάζω την ποιότητα των αυτοκινήτων τους) Με 2-3 "παραλασσόμενους" κινητήρες η καθεμία τράβηξαν τον ανήφορο για 8+ χρόνια στη στη μεσαία κατηγορία. Τράπεζες Οργανισμοί, εταιρίες κλπ. παίρνουν για τα στελέχη τους κάτι καλό, αλλα και φτηνό. Για BMW δεν συμφέρει, διότι δεν "ξεπουλάει" (ακόμα τουλάχιστον) οπότε δεν υπάρχει και θέμα επιλογής BMW μέσω leasing για ένα "στέλεχος" ...ότι γίνεται εδώ με οpel και toyota..
Η BMW έχει άλλους στόχους και πουλάει για να πληρωθεί, όχι για να σωθεί... γι' αυτό δεν πουλάει και έτοιμα διασκευασμένα ταξί μαζικά με "σουπερ" προσφορές όπως κάνουν οι άλλοι...
Φίλη Γερμανίδα στο Πανεπιστήμιο χρόνια πριν μου έλεγε για το διαχωρισμό BMW, Mercedes vs Volkswagen, Audi τα οποία αν και σε κατώτερη κατηγορία ήταν δημοφιλέστερα στη Γερμανία. Είναι υποκειμενικό το κριτήριο αν και αντικειμενικά πλέον Audi, Mercedes, BMW συναγωνίζονται στην premium κατηγορία με - κατά τη γνώμη μου - προβάδισμα της BMW, Mercedes έναντι της Audi (χρόνο με το χρόνο πάντως η Audi κερδίζει έδαφος με πολύ καλά οχήματα όπως τα Q, A5 κλπ).
When people talk, listen completely. Most people never listen. Ernest Hemingway
Κάποιοι ίσως να έχουν αντίρρηση με τον χαρακτηρισμό του Α5 ως 'καλού οχήματος'... Έλαβε την τελευταία (121η) θέση σε έρευνα αξιοπιστίας στη Μεγάλη Βρετανία.
https://www.thisismoney.co.uk/bargai..._id=53949&ct=5