Αρχικό μήνυμα απο
Vassilis ///M
Μία απο τα ίδια κι εγώ...
Να ρωτήσω αυτά φορολογούνται με βάση το μήκος????
Βλέπω κάτι 8μετρα στο car.gr σε τιμή ξεφτίλα....

Αρχικό μήνυμα απο
paganis
εδω και καιρο σκεφτομαι να αγορασω ενα τροχοσπιτο και να το εγκαταστησω σε καποια κτηματα που εχω .
εχω κανει μια μικρη ερευνα και η αληθεια ειναι , πως καποια μπορουν να ικανοποιησουν και την πιο δυσκολη συντροφο. Ανετα θα εμενα σε καποιο τετοιο και για μεγαλα διαστηματα.
απο τιμες...υπαρχουν για ολα τα βαλαντια. Εμενα με ενδιαφερει, ενα καθαρο 6-7μετρο και καλο θα ηταν να ειχε και πληρες συστημα φωτοβολταικων .
Δεν εχει καποια φορολογια,παρα μονο τελη κυκλοφοριας(128 ευρω) για οποιον αποφασισει να βγαλει αδεια ελξης και να το κινει απο μερος σε μερος,οπως εγω...Μεχρι 6-7 μετρα συνολο,μετακινειται σχετικα ευκολα(μανουβρες,παρκαρισμ α,στενα πολης κτλ)...Απο κει και πανω πας σε ποιο ''στατικα'' τροχοσπιτα...Αν το προοριζεις για οργανωμενα camping,δεν χρειαζεσαι φωτοβολταικα καθως σου παρεχουν νερο και ρευμα.
Προσοχη σε τροχοσπιτα που εχουν περασει την 15ετια,κοντα στη θαλασσα καθως παρουσιαζουν σαπισματα και οξειδωσεις στα αλουμινενια μερη του που δυσκολα επισκευαζονται.....Ελεγχος καλος σε ολα τα υδραυλικα του και στην στεγανοτητα των παραθυρων του γιατι κοστιζουν αρκετα οι επισκευες αυτες.
Τα Fendt και τα Hobby ειναι συνηθως τα πιο πολυτελη και προσεγμενα,υπαρχουν ομως πολλα αξιολογα Knaus,Adria,LMC,Burstner κ.α αλλα δεν βρισκεις για ολα ανταλλακτικα στην Ελλαδα....
Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....