Φίλοι γεια σας, επανέρχομαι ξανά με τα ατελείωτα προβλήματα του Ν42Β20. Λοιπόν φίλοι έχω ένα Ε46 μοντ. 2003 Ν42Β20, το αμάξι όταν πηγαίνω κάποια μεγάλη διαδρομή π.χ. 50 χλμ το σβήνω και όταν πάω μετά από μια ή δύο ώρες να βάλω μπροστά δεν παίρνει, (μίζα - μπαταρία είναι οκ ) με δεύτερη ή τρίτη προσπάθεια θα πάρει και όλα καλά. Αν το βάλω μπροστά την επόμενη μέρα θα πάρει κανονικά. Επίσης είναι στιγμές που δεν τραβάει καθόλου νομίζεις ότι έχεις 1000 κυβικά αυτοκίνητο και άλλες ώρες τραβάει τέλεια. Στην πορεία τελείως ξαφνικά μου άναψε το λαμπάκι της μηχανής, το κίτρινο, πήγα σε διαγνωστικό σε ειδικευμένο συνεργείο το έσβησαν και μου είπε ο μάστορας ότι έδειχνε αισθητήρα λ, αλλά το πρόβλημα είναι κάπου αλλού και δείχνει αισθητήρα λ. Στο μεταξύ μετά από δύο μέρες ξανάναψε και τότε εγώ έβγαλα την πεταλούδα γκαζιού και την καθάρισα με σπρέι, την βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων και αυτή την καθάρισα με σπρέι και τέλος το ΜΑΦ με σπρέι για ηλεκτρικές επαφές χωρίς λιπαντικό. Μετά από όλα αυτά το αυτοκίνητο παραμένει με μειωμένη απόδοση και ροπή αλλά δεν μου καίει παραπάνω καύσιμα η κατανάλωση είναι φυσιολογική. Επίσης φίλοι έχω αλλάξει φίλτρο αέρα, το μανήσιο φοράω, μπουζί, λάδια, αισθητήρα στροφάλου. Οι πολλαπλασιαστές είναι οκ.
Κάποιος καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει και το αμάξι είναι διστακτικό? Επίσης ξέχασα να σας πω ότι κάποιες φορές στην πορεία πάει να << αρπάξει >> όλη τη ροπή και ξανακόβει σαν να κάνει διακοπές λειτουργίας, ΔΕΝ είναι διακοπές όμως είναι αυτός ο δισταγμός που έρχεται για λίγο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.![]()