Αρχικό μήνυμα απο
vagmag
Φυσικά και ο συνταξιούχος δεν είναι βολεμένος...
Ούτε φυσικά αυτός που παίρνει 700 ευρώ...
Δυστυχώς έχω φίλους που εργάζονται για 300 ευρώ... έχω φίλους που μεταναστεύουν... που κλείνουν τα μαγαζιά τους και μένουν στο δρόμο τόσο αυτοί όσο και οι υπάλληλοί τους, που δεν στέλνουν το παιδί τους να σπουδάσει γιατρός... γιατί πέρασε σε άλλη πόλη και δε φτάνουν τα κουκιά, που εργαζόντουσαν πχ στην ΑΓΝΟ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ άνεργοι (όπως η γυναίκα μου... που η επιχείρηση δεν λειτουργεί... αλλά αφού δεν απέλυσε δε δικαιούνται ταμείο ανεργίας...), που αναγκάζονται και δουλεύουν μαύρα, χωρίς ασφάλεια και ένσημα, ... που που που που...
Μπροστά σε αυτούς είμαι βολεμένος. Δεν βάζω άλλους... γιατί απλά προκαλούνται παρεξηγήσεις.
Επιμένω ότι ο κόσμος που βγαίνει στο δρόμο είναι ο λάθος κόσμος!
Προφανως και ο κοσμος που βγαινει στο δρομο δεν ειναι ο "λαθος" κοσμος.
Δεν βγηκαν στο δρομο ουτε οι εργοστασιαρχες, ουτε οι εφοπλιστες , ουτε οι βιομηχανοι (και ουτε προκειται να βγουν ποτε γιατι δεν εχουν κανενα λογο), ανθρωποι μισθωτοι βγηκαν που εδω και 4 χρονια εχουν χασει το μισο τους εισοδημα και πολλοι ολοκληρο.
Αν υπαρχουν χειροτερα? Παντα υπαρχουν.
Αυτο δεν σημαινει πως οσοι δεν ειναι ζητιανοι και αστεγοι ειναι βολεμενοι.
Κι εν τελει, κανεις δεν εμποδιζει αυτους που θεωρεις "σωστο" κοσμο να βγουν να διαδηλωσουν και να απαιτησουν.
Δηλαδη με το να μην βγουν καποιοι θα κερδισουν οι αλλοι που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα? Φυσικα και οχι.
Και για να ειμαστε και ον τοπικ.
Τα μετρα του κρατους ειναι εντελως παραλογα και ληστρικα.
Η λυση βεβαια δεν ειναι ο καθενας να κανει ο,τι γουσταρει, να πληρωνει ο,τι θελει κλπ γιατι ετσι επιβαρυνει τους υπολοιπους κι αργα η γρηγορα θα τα πληρωσει κι ο ιδιος εις διπλουν.
Η μονη λυση ειναι να απαιτησει με αγωνα (απεργιες, διαδηλωσεις, ομαδικες υπογραφες κλπ) δικαιοτερα μετρα, ειδαλλως να ψηφισει οποιους θεωρει οτι ειναι ικανοτεροι και δικαιοτεροι.
Το τελευταιο που χρειαζεται παντως ειναι ο κοινωνικος αυτοματισμος και η περιχαρακωση, κοιτωντας ο καθενας τον εαυτουλη του και μονο, κατηγορωντας ολους τους αλλους.
the more people agree with me
the more I think I'm wrong