Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Θα καταθεσετε πινακιδες?

Ψήφισαν
83. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • ναι

24 28,92%
  • οχι

59 71,08%
Σελίδα 307 από 327 ΠρώτηΠρώτη ... 207257297305306307308309317 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 3.061 έως 3.070 από 3261

Θέμα: Τέλη κυκλοφορίας-Εκτακτη εισφορα-καταθεση πινακιδων

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nino Εμφάνιση μηνυμάτων
    λοιπον για να ολοκληρωσω και εγω την γνωμη μου.
    η κατοχη ενος αυτοκινητου συνεπαγει εξοδα συντηρησης,εξοδα που δεν γινεται να καλυφθουν χωρις εισοδημα.Αναλογα δε και τη κατηγορια του οχηματοςτοσο μεγαλυτερα ειναι αυτα.
    Τωρα τα του τυπου εγω κανω 500-1000 χιλ δεν ειναι δικαιολογια γιατι υπαρχουν και αλλα παγια εξοδα.
    Ο φορος αγορας πληρωθηκε στην αρχη αλλα τι γινεται αγαπητε με τα αυτοκινητα που αγοραζονται και δωριζονται σε παιδια ,ερωμενες ,τι γινεται με τις αγορες αυτοκινητων με διακανονισμο? αρα ποθεν εσχες ουσιαστικα δεν υπαρχει...
    Το να πληρωνει η χρηση!!! αυτα πεστα σε καποιον που χρησιμοποιει επαγγελματικα το αυτοκινητο, γιατι μπορει να ακουγεται σωστο αυτο που λες αλλα ειναι το ποιο αδικο απο ολα.
    τελος να πω οτι τα τεκμηρια αποτελουν θεωρητικα αυταποδεικτα της πραγματικοτητας που χρησιμοποιουνται για να αποδειχθει η ισχυς μιας κρίσης που συνεπαγεται ως συμπερασμα (πλουτος) καμια φορα οπως στην προκειμενη απλα ειναι λαθος και χρειαζονται εκ νεου υπολογισμο!!!
    οποιος παλι δεν το καταλαβαινει αυτο δεν μπορω και εγω να κανω κατι αλλο!!

Δεν θα το συνεχιζα αλλο γιατι ο καθενας μας εχει την γνωμη του, και καλα κανει. Δεν ειμαι εδω για να αλλαξω την γνωμη κανενος, ολοι μεγαλοι ειμαστε, ο καθενας αποφασιζει απο τα γραφομενα μας τι ειναι το πιο σωστο και τι οχι. Γραφεις ομως ανακριβειες που οδηγουν σε λαθος συμπερασματα.

Φυσικα και τα αυτοκινητα εχουν εξοδα. Και η χρηση ειναι αυτη που διαμορφωνει το συνολικο ποσο ακομα και στα ιδια αυτοκινητα.
    Εχουμε ιδιοκτητη Α με 320 που κανει 15000 χιλιομετρα τον χρονο και ιδιοκτητη Β με 320 που κανει 4000 χιλιομετρα τον χρονο. Τα εξοδα τους εχουν τεραστια διαφορα, αν θελεις τα υπολογιζουμε, αλλα αυτοι φορολογουνται ακριβως το ιδιο. Ο μονος τροπος για να γινει πιο δικαιη η φορολογηση τους ειναι να βασιστουμε στην χρηση αφου μονο αυτη αλλαζει. Για πες μας λοιπον με ποιο τροπο θα υπολογισεις το ποσο που πρεπει να πληρωσει ο καθενας τους χωρις να χρησιμοποιεις την χρηση ωστε να εχεις δικαιη φορολογηση? Μιλαμε για ακριβως τα ιδια αυτοκινητα!

Για την δωρεα αυτοκινητου, το ποθεν εσχες οπως και ενα καρο υπερβολικοι φοροι εχουν αρχικα πληρωθει απο τον αρχικο αγοραστη. Δεν γινεται αλλιως.

Οταν το χαρισει, δωρισει κτλ ναι μεν δεν χρειαζεται ποθεν εσχες σε αυτον που αποδεχεται την δωρεα αλλα αντιστοιχα δεν εχει και ο δωρητης εσοδα απο την δωρεα οπως θα γινοταν με την κανονικη πωληση. Οποτε σε μελλοντικη αγορα θα εχει 0 ευρω απο αυτην την δωρεα ενω αν το ειχε πουλησει θα ειχε να αναλωσει μη φορολογητεο εισοδημα ισο με το ποσο της πωλησης.
    Δηλαδη αν το πουλαγε 20Κ θα μπορουσε να παρει ενα αλλο με 20Κ χωρις να χρειαστει ποθεν εσχες αφου κανει αναλωση εισοδηματος, η αν αγοραζε ενα με 30Κ θα επρεπε να δικαιολογησει μονο τα 10.
    Ομως με την δωρεα δεν εχει τιποτα να αναλωσει και σε αγορα 30Κ πρεπει να δικαιολογησει και τα 30Κ με τον αντιστοιχο τους φορο που πρεπει να εχει πληρωθει.
    Οπως βλεπεις, το μαρμαρο παλι καποιος το πληρωνει, το κρατος δεν χανει κατι απο την δωρεα, αλλα ο αρχικος αγοραστης επωμιζεται το ποθεν εσχες και για τους δυο.

Οσο για τα επαγγελματικα, οτιδηποτε αφορα στην χρηση του, βενζινες ανταλλακτικα κτλ κοβεται τιμολογιο και περναει στα εξοδα του οποτε και το δαπανηθεν ποσο αφαιρειται εξ ολοκληρου απο την φορολογηση, καθως οι εταιρειες φορολογουνται στην ετησια διαφορα εσοδων-εξοδων που εχουν.

Οπως ειπα και παραπανω ο καθενας εχει την γνωμη του που ειναι και απο εμενα σεβαστη, οταν ειναι σωστα τεκμηριωμενη
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη turbodog : 11-09-13 στις 19:59

2. The Following 2 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

Loukas (11-09-13), steliosm46 (11-09-13)

Περιοχή
    Πατρα
    Rides
    2

Προεπιλογή

Δημητρη - Γιαννη, βασικα τα ιδια πραγματα λετε, απλα ο τροπος τεκμηριωσης της αποψης ειναι διαφορετικος.

Εγω και ο Βαγγελης εχουμε δυο ιδια αυτοκινητα, με μειωση τεκμηριου 30%.
    Ο Βαγγελης το εχει για καθημερινο και κανει περιπου 15000 χλμ τον χρονο, εγω το εχω για δευτερο και κανω περιπου και αν 2000 χλμ τον χρονο.
    Τα αγορασαμε και οι δυο μεταχειρισμενα, ο Βαγγελης περιπου 40000 ευρω και εγω περιπου 100000 ευρω.

Για να σας δωσω να καταλαβετε οτι λετε τα ιδια, σας θετω ενα ερωτημα.

Το τεκμηριο των 29600 ευρω που πρεπει να καλυψουμε, ειναι δικαιο και για τους δυο μας;

Το ερωτημα ειναι σαφες και μην μου το πατε στα ποθεν εσχες και που βρηκα τα λεφτα και το πηρα, γιατι θα το θεωρησω ως κοροιδια.......

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexm Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δημητρη - Γιαννη, βασικα τα ιδια πραγματα λετε, απλα ο τροπος τεκμηριωσης της αποψης ειναι διαφορετικος.

Ο Βαγγελης το εχει για καθημερινο και κανει περιπου 15000 χλμ τον χρονο, εγω το εχω για δευτερο και κανω περιπου και αν 2000 χλμ τον χρονο.
    Τα αγορασαμε και οι δυο μεταχειρισμενα, ο Βαγγελης περιπου 40000 ευρω και εγω περιπου 100000 ευρω.

Το τεκμηριο των 29600 ευρω που πρεπει να καλυψουμε, ειναι δικαιο και για τους δυο μας;

Το ερωτημα ειναι σαφες και μην μου το πατε στα ποθεν εσχες και που βρηκα τα λεφτα και το πηρα, γιατι θα το θεωρησω ως κοροιδια.......
    Αλεξη δεν νομιζω οτι λεμε τα ιδια πραγματα αν και στο διαταυτα ναι λεμε το ιδιο διοτι υποστηριζουμε και οι δυο το παραλογο του τεκμηριου.
    Μονο που εγω υποστηριζω το παραλογο οχι της υπαρξης αλλα του υπολογισμου των.
    Εγω μιλαω για την αναγκη προσδιορισμου του πλουτου οπως γινεται απο τα σκαφη , τις εξοχικες κατοικιες,τις πισινες και φυσικα απο τα αυτοκινητα.
    Συζητηση κανουμε και φυσικα τα συμπερασματα για το αν παραπληροφορω ή οχι του turbodog ειναι υποκειμενικα και λανθασμενα. Η παλι ισως εγω να μην καταφερα να το αφησω να εννοηθει...
    Δεν θα σταθω ομως εκει τοπαμε μια δυο, δεκαδυο οποιος καταλαβε καταλαβε!!!
    Στην ερωτηση σου τωρα οχι δεν ειναι δικαιο και φυσικα δεν θα επρεπε να ειναι τοσο υψηλο.
    Το αμαξι μου εχει 8800 γιουργια τεκμηριο και ενω το εισοδημα μου ειναι κατα πολυ μεγαλυτερο του τεκμηριου, δεν σου κρυβω οτι πλεον ζοριζομαι.
    Διαφορες σκεψεις εχουν περασει απο το μυαλο μου, αν ομως δεν ειχα εισοδημα με ποιο "μαγικο" τροπο θα μπορουσα να το κυκλοφορω.

5. The Following User Says Thank You to Nino For This Useful Post:

alexm (13-09-13)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αλεξη δεν νομιζω οτι λεμε τα ιδια πραγματα αν και στο διαταυτα ναι λεμε το ιδιο διοτι υποστηριζουμε και οι δυο το παραλογο του τεκμηριου.
    Εγω μιλαω για την αναγκη προσδιορισμου του πλουτου οπως γινεται απο τα σκαφη , τις εξοχικες κατοικιες,τις πισινες και φυσικα απο τα αυτοκινητα.
    Συζητηση κανουμε και φυσικα τα συμπερασματα για το αν παραπληροφορω ή οχι του turbodog ειναι υποκειμενικα και λανθασμενα. Η παλι ισως εγω να μην καταφερα να το αφησω να εννοηθει...
    Στην ερωτηση σου τωρα οχι δεν ειναι δικαιο και φυσικα δεν θα επρεπε να ειναι τοσο υψηλο.
    Το αμαξι μου εχει 8800 γιουργια τεκμηριο και ενω το εισοδημα μου ειναι κατα πολυ μεγαλυτερο του τεκμηριου, δεν σου κρυβω οτι πλεον ζοριζομαι.
    Διαφορες σκεψεις εχουν περασει απο το μυαλο μου, αν ομως δεν ειχα εισοδημα με ποιο "μαγικο" τροπο θα μπορουσα να το κυκλοφορω.

επειδη δεν προλαβα το edi ας σου πω και εγω ενα παραδειγμα με ερωτηση!!

ο κατς και εγω εχουμε δυο ιδιες επιχειρησεις ειμαστε ας πουμε ψυκτικοι
    εγω εχω ενα αμαξι και μενω σε ενοικιο.
    Ο κατσς εχει δυο αμαξια (3000cc και ενα smart) μια μηχανη 998 καθοτι ducatistas σπιτι στο ψυχικο. ενα εξοχικο με πισινα ,σπιτι στο χωριο και μια γκαρσονιερα στο μπουρναζι
    ενα επταμετρο με yamaha 200σαρα και ενα jet ski (σε εφτιαξα ρε κατς
    και οι δυο κανουμε δηλωση 12000 το χρονο και εχουμε ιδια φορολογικη και επιδοματικη αντιμετωπιση!!!
    ειναι δικαιο?
    αυτο ειναι τα τεκμηρια και ποιο λιανα δεν μπορω να το κανω...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 11-09-13 στις 23:31

7. The Following 2 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

ghost-rider (12-09-13), Ptboul (12-09-13)

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Θα πλήρωνες την διαφορά τεκμήρια-εισόδημα και θα το κυκλοφορούσες. Μα αυτός δεν ηταν-είναι και ο σκοπός τους ? Να μαζέψουν χρήμα με οποιοδήποτε τρόπο ? Και οι "ίδιοι" γνωρίζουν οτι είναι παράλογα τα τεκμήρια αλλα δεν τους απασχολεί την δεδομένη χρονική στιγμή.
    Υπερφορολογούν ,και το ξέρουν, αυτοκίνητα και ακίνητα και αντε το αμαξι το πουλας. Το σπίτι ,το οικόπεδο, το χωράφι ΤΙ το κανεις ?
    Και για να κλείσω συμφωνώ και εγω να υπάρχουν τεκμήρια απο την στιγμή που αδυνατούν να ελενξουν την φοροδιαφυγή αλλα όχι και ετσι...οχι και ετσι !
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Konstantinos E60 : 12-09-13 στις 00:11

9. The Following User Says Thank You to Konstantinos E60 For This Useful Post:

Nino (12-09-13)

Περιοχή
    Σε τσαντηρι (ΝΟ ΦΟΡΟΣ)
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο alexm Εμφάνιση μηνυμάτων

Αλεξη για να σου απαντησω μιας και ρωτησες. Φυσικα και δεν ειναι δικαιο, για αυτο και εγω υποστηριζω το οτι δεν θα επρεπε να υπαρχουν τα τεκμηρια στα αυτοκινητα!
    Το ποσο που δαπαναται για το αυτοκινητο εξαρταται κυριως απο την χρηση, ακομα και για δυο ιδια αυτοκινητα οπως στο παραδειγμα που ανεφερες, οποτε για να εχουμε ενα δικαιο συστημα θα πρεπει να βασιζεται κυριως στην χρηση και οχι στην κατοχη.
    Το αυτοκινητο δεν ειναι πισινα η σπιτι για να μπορεις να υπολογιζεις ενα παγιο εξοδο συντηρησης τον χρονο και να εισαι κατι τι αντικειμενικος. Αμα κολυμπαω περισσοτερο η κοιμαμαι πιο πολλες ωρες μεσα στο σπιτι, αυξανω τα εξοδα του?
    Το αυτοκινητο ομως οταν το κινω και γραφω χιλιομετρα αυξανω τα εξοδα του, κατα πολυ μαλιστα. Καποιοι εδω κανουν το λαθος και τα συγκρινουν, δεν ειναι ομως ετσι τα πραγματα.
    Το αν θα επρεπε να υπαρχουν τεκμηρια γενικοτερα ειναι ενα αλλο θεμα, η συζητηση μας ειναι για τα αυτοκινητα και τα τεκμηρια σε αυτα, και ειμαι καθετος και αντιθετος οσον αφορα την υπαρξη τους στα αυτοκινητα για τους λογους που ανεφερα.

Και για να κλεισω, στο παραδειγμα σου, αν ο υπολογισμος βασιζοταν στην χρηση ο Βαγγελης θα επρεπε να πληρωσει παραπανω σε σχεση με εσενα που δεν το κινεις σχεδον καθολου. Πως σου φαινεται αυτο? Δικαιο? Αυτο δηλαδη που θα επρεπε να ισχυει και που δεν μπορει να εφαρμοστει τωρα λογω των τεκμηριων

11. The Following 2 Users Say Thank You to turbodog For This Useful Post:

alexm (13-09-13), chrisgiapz3 (15-09-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Για εμένα δέν Ισχύει το έχω για να το βλέπω ! Το έχω το αμάξι για να το δουλέυω να κάνει χλμ ,Εάν το έχω και κάθεται είναι χασουρά.Δήλαδή ρε παιδιά εάν κάνω 2000χλμ το χρόνο τη το θέλω !! Δέν πάω να νοικιάσω ένα να κάνω της διακοπές μου !! Όσοι θέλουν να τα έχουν και να κάθονται έ να πληρώσουν !!! Τη να κα΄νουμε τώρα αν και για εμένα το ποιό δίκαιο να φορολγηθει ένα αμάξι είναι βάσει πόσα άλογα έχει το αυτοκίνητο !!!
    Αν έχει 50000 € , έχεις είδη φορολογηθεί !!! Απο το φπα και απο άλλα άλλα !!!

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Δεν ειναι σωστος ο τροπος με τα αλογα. Ενα μικρο turbo diesel θα πληρωνει περισσοτερα απο 320?

14. The Following 2 Users Say Thank You to fanisk For This Useful Post:

chrisgiapz3 (15-09-13), Ptboul (12-09-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Ενα απλό παράδειγμα για το πόσο παράλογα και εξωπραγματικά είναι τα τεκμήρια από τα οποία βγαίνει ο φόρος πολυτελείας στις λαμαρίνες είναι το εξής:

Σε κάποιους έρχεται το ΦΑΠ έτσι; Για κάντε μια σύγκριση .
    Το ελάχιστο ποσό αντικειμενικής αξίας ακινήτου για να σου ρθει ΦΑΠ είναι 200.000 ευρώ ; ΟΚ; Ο συνετελεστής για τα 200 χιλιάρικα
    https://www.pomida.gr/foroi/fap.html είναι 0,2% δηλαδή 400 ευρώ φόρος ΠΡΟΣΕΞΤΕ για μια περιουσία αξίας ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ !!

Από την άλλη για λαμαρίνες αξίας 30.000-40.000 ευρώ 4.000 κυβικά σου ρίχνει φόρο 3000-4000 χιλιάρικα .

Που δεν υπάρχει σύγκριση σπίτι με αυτοκίνητο, ότι και να λέμε. Αντικειμενικά πιό χρήσιμο είναι το σπίτι παρά το αυτοκίνητο.

ΓΑΜΑΤΟ ;;;
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη friendgr : 12-09-13 στις 11:38

16. The Following User Says Thank You to friendgr For This Useful Post:

Panos 316T (12-09-13)

Περιοχή
    ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο friendgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενα απλό παράδειγμα για το πόσο παράλογα και εξωπραγματικά είναι τα τεκμήρια από τα οποία βγαίνει ο φόρος πολυτελείας στις λαμαρίνες είναι το εξής:

Σε κάποιους έρχεται το ΦΑΠ έτσι; Για κάντε μια σύγκριση .
    Το ελάχιστο ποσό αντικειμενικής αξίας ακινήτου για να σου ρθει ΦΑΠ είναι 200.000 ευρώ ; ΟΚ; Ο συνετελεστής για τα 200 χιλιάρικα
    https://www.pomida.gr/foroi/fap.html είναι 0,2% δηλαδή 400 ευρώ φόρος ΠΡΟΣΕΞΤΕ για μια περιουσία αξίας ΔΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ !!

Από την άλλη για λαμαρίνες αξίας 30.000-40.000 ευρώ 4.000 κυβικά σου ρίχνει φόρο 3000-4000 χιλιάρικα .

Που δεν υπάρχει σύγκριση σπίτι με αυτοκίνητο, ότι και να λέμε. Αντικειμενικά πιό χρήσιμο είναι το σπίτι παρά το αυτοκίνητο.

ΓΑΜΑΤΟ ;;;
    Ε υποτιθεται οτι το αμαξι ειναι ειδος πολυτελειας ενω το σπιτι ειναι βασικη αναγκη και εχει φοροαπαλλαγη(λεμε τωρα)
    Αλλωστε οσοι πληρωνουν 4-5 χιλιαρικα το χρονο για αυτοκινητο δε ζουνε σε σπιτια με φορους 400 ευρω, υποτιθεται παλι.

18. The Following 3 Users Say Thank You to mikegr For This Useful Post:

Lambros46 (12-09-13), Panos 316T (12-09-13), Ptboul (12-09-13)

Σελίδα 307 από 327 ΠρώτηΠρώτη ... 207257297305306307308309317 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP