Παρακαλώ το ακαταλαβίστικο ποστ... να σβηστεί. Δεν πρόλαβα να το επεξεργαστώ!
Παρακαλώ το ακαταλαβίστικο ποστ... να σβηστεί. Δεν πρόλαβα να το επεξεργαστώ!
Από τα παραπάνω είναι αξιοσημείωτα πολλά πράγματα.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε ότι το 1/3 του πληθυσμού έχει βγει στη σύνταξη ήδη !
άλλοι 300.000 άνθρωποι έχουν βγει στη σύνταξη αλλά δεν πληρώνονται ακόμα!!!
Τα χρήματα που έδωσαν ως κρατήσεις και ως εισφορές όλα αυτά τα χρόνια οι σημερινοί συνταξιούχοι, δυστυχώς δεν υπάρχουν ! Τα φάγαμε, τα επενδύσαμε σε κρατικά ομόλογα για να δανειστούμε, τα κουρέψαμε, τα βάλαμε σε άλλα δομημένα ομόλογα κλπ... τέλος πάντων ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !
Σήμερα καλούμαστε να βρούμε τα παραπάνω ποσά, για να πληρώσουμε τις συντάξεις αυτές!
Ένα από τα οξύμωρα είναι ότι πρέπει να εργαστεί κάποιος για 500-600 ευρώ, να πληρωθεί το ΙΚΑ του, να πληρώσει χαράτσι για το σπίτι του, φόρο για το αυτοκίνητό του, ΦΠΑ 23%, βενζίνη ακριβή, πετρέλαιο θέρμανσης επίσης, για να μπορέσουμε να πληρώσουμε σα κράτος τα παραπάνω! Όσο και να εργάζεται ο υιός δεν μπορεί να πληρώσει τη σύνταξη του πατέρα του !!! Όσο έργο και να παράγει, όσο κέρδος και να παράγει, δεν μπορεί!
6.8 δις το τρίμηνο ! Χ 4 τρίμηνα = 27,2 δις (και υπάρχει ακόμα κόσμος που περιμένει σύνταξη εδώ και 1 χρόνο και δεν υπολογίζεται σε αυτά τα νούμερα!)
Είμαστε μία χώρα που γέρασε.
Ξαναγράφω, ότι δε θέλω κανένας να παρεξηγηθεί! Δεν φταίει κανένας συνταξιούχος !
Τα νούμερα όμως δεν βγαίνουν !
1.300.000 άνεργοι!!!! Επίσημα ! Δεν μετριούνται όσοι εργάζονται part time, όσοι απασχολούνταν σε εταιρίες φαντάσματα σήμερα (όπως η ΑΓΝΟ ) . Αυτοί δεν απολύθηκαν ΠΟΤΕ, άρα δεν μετράνε στα επίσημα νούμερα !
Ποιοι θα δουλέψουν ! Ποιοι θα παράγουν ! Πόσοι είναι αυτοί σήμερα ;;; Πόσοι είμαστε ;;; (Και εγώ μάλλον δεν είμαι από αυτούς πλέον που παράγει καθημερινά, μιας και έχω άπλετο χρόνο να γράφω αμπελοφιλοσοφίες τέτοια ώρα!)
330Ci STEPTRONIC (17-03-14), alexm (17-03-14), Konstantinos E60 (18-03-14), nikos1400 (17-03-14), PANOS-E60 (17-03-14), Ptboul (18-03-14), Thomelef (17-03-14), Vassilis ///M (17-03-14)
Κάτι περίεργο είναι ότι η χώρα είχε καταφέρει να μπαίνει μέσα το διάστημα 2001-2008, όπου όλος ο κόσμος είχε δουλειά, έκανε τζίρους... ακόμα και τότε... τα κουκιά δεν έβγαιναν.
Δεν ξέρω πως θα βγούμε από αυτή την κατάσταση.
Το μοντέλο ανάπτυξης που είχαμε, με κρατισμό, δανεικά, και κλεμμένα δεν βγαίνει!
Σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε!
Τι όνειρα να κάνει κάποιος ; Τι προοπτική να έχει ένας νέος στη χώρα μας!
Φτάσαμε εργοδότες να εκμεταλλεύονται κόσμο και να δίνουν μισθούς 300 ευρώ!
Ο κλέφτης να είναι μάγκας ! Αυτός που δεν πλήρωνε εφορία να είναι ίσος με αυτόν που ήταν τυπικός!
Αυτός που έπαιρνε μίζα να είναι μάγκας!
Να έχουμε όνειρο και πρότυπο, αυτόν που κάθεται και βγάζει λεφτά αβέρτα!
Λάθος δρόμος, λάθος πρότυπα, λάθος βάσεις!
Bazil Van Sinner (17-03-14), freddys (18-03-14), gant (17-03-14), Konstantinos E60 (18-03-14), pilot (17-03-14), Ptboul (18-03-14), Thomelef (17-03-14)
Όσοι τις δικαιούνται, καλά τις παίρνουν, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και μαιμούδες!
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
Κύριε Γιώργο , όλοι να τις δικαιούνται λέω εγώ....
Δεν αντιλέγω ότι τα χρήματα αυτά δόθηκαν , κρατήθηκαν κλπ... Αλλά δεν υπάρχουν σήμερα!
Δεν τα έχει το κράτος σε μία άκρη όλα αυτά που έδωσε ο κάθε συνταξιούχος!
Καλείται σήμερα να τα βρει, για να τα δώσει!
Από που μπορεί να τα βρει; Ποιος μπορεί να μου δώσει κάποια απάντηση ;
Προσωπικά απάντηση δεν μπορώ να δώσω, τι προτείνουμε ??
Κόψιμο συντάξεων???
Δλδ π.χ. οι γονείς μου που δούλευαν από τα 13-14 τους χρόνια μέσα στα εργοστάσια και βγήκαν στην σύνταξη στα 62 τους, λόγω βαρέων ανθυγιεινών, να τους πούμε δεν βγαίνουν τα κουκιά μπορείτε να ψοφήσετε????
gant (18-03-14), Konstantinos E60 (18-03-14), Nino (18-03-14), Ptboul (18-03-14), vagmag (17-03-14)
Ptboul (18-03-14)
Ναι Μιχάλη, αυτό είναι το σενάριο. Επίσης, δεν πεθαίνουμε κιόλας ρε γμτ. ξεπερνώντας τον μέσο όρο, όπως είχε παραπονεθεί ο Λοβέρδος σαν υπουργός υγείας.
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
Bitz (17-03-14)
Προφανώς κ λαϊκιζουμε κ μεταξύ μας.
Το θέμα σηκώνει πολυ συζήτηση , αλλα δεν ξερω αν εχουμε την άνεση να μιλάμε τόσο ανοιχτά μεταξύ μας, ειδικά όταν θίγονται κάποιοι. Ας μην το παιρνει κανένας προσωπικά.
Λύση προσπαθούμε να δώσουμε , εστω κ αν δεν την βλέπει κανένας.
Όλοι εχουμε τις ευθύνες μας.
330Ci STEPTRONIC (18-03-14), Bitz (18-03-14), Ptboul (18-03-14)