Δεν ξερω τι ρολο βαραει αυτος που εχει το παρακατω blog, απλα το παραθετω...
https://epiplokes-lasik.blogspot.gr/
Δεν ξερω τι ρολο βαραει αυτος που εχει το παρακατω blog, απλα το παραθετω...
https://epiplokes-lasik.blogspot.gr/
....τιποτα δεν αποκλειεται!!!....ισως να ειναι το 5% των αποτυχημενων επεμβασεων που γραφουν σ'άυτο το μπλογκ,ισως καποιοι που θιγονται συμφεροντα τους(πωλησεις γυαλιων,φακων κλπ.)...ισως,ισως.....
εμεις εδω γι'αυτο το συζηταμε,ισως βγαλουμε πιο ασφαλη συμπερασματα,αλλα τελικα πιστευω οτι αξιζει να "ρισκαρεις" για την υγεια και την ευτυχια σου.
το: "ρισκαρεις", ας μην το αναλυσουμε,αφου δεν εννοω να πεσεις στο γκρεμο,αλλα οπως μια περιπτωση μιας θειας μου που κοντευε να καθηλωθει σε καρεκλα απο πονο στη μεση,ουτε να περπατησει δεν μπορουσε και εκανε επεμβαση στη μεση με 1000% ποσοστο κινδυνου αναπηριας και τωρα απο τη χαρα της περπαταει σ'ολη τη γειτονια ,μερικες φορες σχεδον τερχοντας!!!![]()
Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα γιατί έχω πάρα πολύ υψηλή μυωπία και κοιτάω τρόπους να ξεφορτωθώ τους φακούς, ιδιαίτερα μετά από μια πρόσφατη εμπειρία εγκαύματος στο μάτι που γύρισε σε μόλυνση.
Ξεκινάμε από τα βασικά, η μυωπία μου είναι 16 στον αριστερό και 13 στον δεξί.
Όπως καταλαβαίνετε τώρα που ήμουν χωρίς φακούς ψηλοέφριξα γιατί ο γιατρός δεν χορηγεί γυαλιά με την ακριβή μυωπία σου κι έτσι δεν βλέπεις σωστά.
Το πρόβλημα με μένα είναι ότι αφενός έχω πολύ υψηλή μυωπία και αφεδύο ανεβαίνει όλο και λίγο κάθε χρόνο, οπότε και να έκανα την επέμβαση πάλι ενδεχομένως να φορούσα φακούς.
Οι επιλογές μου ήταν οι εξής τρεις: Lasik, φακό στο μάτι και επέμβαση καταρράκτη.
Το lasik στην ουσία "πλανάρει" τον κερατοειδή αλλά θα πρέπει να έχεις αρκετό πάχος ώστε να μπορείς να βλέπεις. Στη περίπτωσή μου, η μυωπία μου θα κατέβαινε 6-7 βαθμούς στο κάθε μάτι, οπότε δεν με συνέφερε.
Η επόμενη λύση που μου πρότειναν ήταν να τοποθετηθεί φακός εσωτερικά στο μάτι. Εκεί εξαλείφεται εντελώς η μυωπία, αλλά και πάλι αν ανέβει ίσως χρειαστεί διόρθωση με φακούς ή γυαλιά. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι ο φακός εσωτερικά δημιουργεί φθορά στον κανονικό "φακό" που έχουμε μέσα στο μάτι και θα χρειαστεί κι άλλη επέμβαση μελλοντικά.
Η καλύτερη λύση λοιπόν στη περίπτωσή μου είναι να πήγαινα κατευθείαν σε επέμβαση καταρράκτη και να αντικαθιστούσαμε στην ουσία τον φακό του ματιού με άλλον. Κάτι τέτοιο όμως συνηθίζεται να γίνεται στα 50+, οπότε έχω καμιά 20αριά χρόνια ακόμα.
Συνεπώς, δεν έχω άλλη λύση παρά να μείνω με τους φακούς για πολύ καιρό ακόμα και ίσως είναι και η πιο ασφαλής επιλογή.
Οπότε πριν κάνετε το οτιδήποτε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η μυωπία σας έχει σταθεροποιηθεί τουλάχιστον τα τελευταία 4-5 χρόνια (στα 30 περίπου σταματάει να ανεβαίνει) και το πάχος του κερατοειδούς σας είναι αρκετό ώστε να σας μηδενίσει τη μυωπία.
Αυτά.![]()
Nikos