Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 146

Θέμα: Σκεφτομαι να αποχωριστω τον ερωτα μου το ονειρο μου ...

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Παγκρατι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο EVERGET Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νικόλα, σκέψου όμως πόσο διαφορετική έχει γίνει η φορολογική συντήρηση ενός Μ3. Πριν 4,5 χρόνια που πήρα το δικό μου είχε τέλη 560 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) και μηδενικό τεκμήριο. Σήμερα έχει 1100 τέλη, 1410 φόρο πολυτελείας (ή 2020 για προ πενταετίας ) και 14,100 τεκμήριο. Δηλαδή οι φόροι που πρέπει ένας κάτοχος να πληρώνει ετησίως (άσε στην άκρη το τεκμήριο) είναι +1950 ευρώ ή περίπου +350%. Οπότε μην κατηγορούμε τους ανθρώπους που καταθέτουν πινακίδες ή σκοτώνουν τα αμάξια τους ότι αγόρασαν αμάξι πέρα από τις δυνάμεις τους, γιατί το +350% σε φόρους για το αμάξι θέλει πολύ ξεχείλωμα στον οικονομικό προγραμματισμό ενός ανθρώπου ώστε να καλυφθεί. Επίσης, μιας και μιλάμε για Μ3 Ε46, δε νομίζω πως πρόκειται για ένα μοντέλο για τύπους με βαθιά τσέπη, λεφτάδες ή κροίσους. Είναι ένα αυτοκίνητο επιδόσεων 10ετίας που και η κατανάλωσή του είναι λογική για τις επιδόσεις του και η συντήρησή του πολύ πιο οικονομική από τους ανταγωνιστές του (βλ. porsche, maserati κλπ). Δηλαδή, σαν χαρακτήρας αυτοκινήτου ταιριάζει απόλυτα στα μέτρα ενός απλά εύρωστου οικονομικά (όχι πλούσιου) petrolhead ο οποίος δυστυχώς πλέον φορολογείται σχεδόν το ίδιο με κάτοχο ιταλικού οκτακύλινδου supercar....αυτό είναι αδικία....
    + 10000000000 συμφωνω και στην παραμικρη λεπτομερεια σε ολα αυτα που αναφερεις !!! το +350% δεν νομιζω πως θα μπορουσε κανεις να το υπολογισει οσο καλο κουμαντο και να εχεις κανει... εξαλλου...δεν ειναι μονο αυτο το θεμα... το θεμα μου δεν ειναι τοσο το οικονομικο (θα μπορουσε να ειναι και αυτο) .... αλλα ειναι και θεμα ηθικο... (γιατι να δινω τοσα λεφτα στους αλητες???) ....

2. The Following 2 Users Say Thank You to NickM3CS For This Useful Post:

EVERGET (22-07-13), vagmag (22-07-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο EVERGET Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νικόλα, σκέψου όμως πόσο διαφορετική έχει γίνει η φορολογική συντήρηση ενός Μ3. Πριν 4,5 χρόνια που πήρα το δικό μου είχε τέλη 560 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) και μηδενικό τεκμήριο. Σήμερα έχει 1100 τέλη, 1410 φόρο πολυτελείας (ή 2020 για προ πενταετίας ) και 14,100 τεκμήριο. Δηλαδή οι φόροι που πρέπει ένας κάτοχος να πληρώνει ετησίως (άσε στην άκρη το τεκμήριο) είναι +1950 ευρώ ή περίπου +350%. Οπότε μην κατηγορούμε τους ανθρώπους που καταθέτουν πινακίδες ή σκοτώνουν τα αμάξια τους ότι αγόρασαν αμάξι πέρα από τις δυνάμεις τους, γιατί το +350% σε φόρους για το αμάξι θέλει πολύ ξεχείλωμα στον οικονομικό προγραμματισμό ενός ανθρώπου ώστε να καλυφθεί. Επίσης, μιας και μιλάμε για Μ3 Ε46, δε νομίζω πως πρόκειται για ένα μοντέλο για τύπους με βαθιά τσέπη, λεφτάδες ή κροίσους. Είναι ένα αυτοκίνητο επιδόσεων 10ετίας που και η κατανάλωσή του είναι λογική για τις επιδόσεις του και η συντήρησή του πολύ πιο οικονομική από τους ανταγωνιστές του (βλ. porsche, maserati κλπ). Δηλαδή, σαν χαρακτήρας αυτοκινήτου ταιριάζει απόλυτα στα μέτρα ενός απλά εύρωστου οικονομικά (όχι πλούσιου) petrolhead ο οποίος δυστυχώς πλέον φορολογείται σχεδόν το ίδιο με κάτοχο ιταλικού οκτακύλινδου supercar....αυτό είναι αδικία....
    Όπως μιλημένο ήταν και το 2009 το μειωμένο Τ.Τ. που έτρεξαν και πήραν μεγάλου κυβισμού ...

Περιοχή
    Pella
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο nik200 Εμφάνιση μηνυμάτων
    υγ...τα φωτοβολταικα...μια και ειμαι μηχανικος ηταν η λεγομενη μεγαλη φουσκα.....γιατι πολυ απλα..ολοι ξαφνικα μου βαζανε πανελα..στα χωραφια με την τιμη της μοναδος για το ρευμα που ηταν χαμηλα...και επιεικως θησαυριζαν...ελα ομως που εγινε το πιο λογικο απο ολα...οσο πιο πολλα εβαζαν τοσο ανεβαινε η τιμη της μοναδος και απο εκει και επειτα εμενε ενα καλο παραδακι απο την μεγαλη μπαζα που περιμεναν....αρα η αρπαχτη για αλλη μια φορα δεν επιασε....γιατι ο ελληνας μονο τετοιες θελει....για να μην μιλησω για τις επιχορηγησεις που ως λογικο το κρατος εκοψε μετα απο λιγο...οταν ειδε οτι ολοι αυτο εκαναν!!!!

Νικ σορρυ αλλα το διαβαζω και το ξαναδιαβαζω και δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις φίλε.

Η τιμη μοναδως ηταν υψηλη οταν ξεκινησαν οι αδειοδοτησεις. Οπως και παρα πολυ υψηλο κοστος εγκαταστασεις του παρκου.

όσο περνουσε ο καιρος η τιμη μοναδος αρχισε να πεφτει
    Δεν ειναι ολοι του αρπαχτου να ξερεις. Υπαρχει κοσμος που θελει να επενδυσει στην χωρα του με την καλη εννοια. Να βγαζει ενα κερδος, να επενδυσει σε ενα αγαθο ( το ηλεκτρικο ρευμα) το οποιο ακομα παρολο τις πελατειακες επενδυσεις που εγιναν σε μεγαλο ποσοστο το παραγουμε με καρβουνο ακομα!

το οτι ηταν ετσι το συστημα που εφαρμοζε το κρατος, η ΔΕΗ , Ο ΔΕΔΔΗΕ η ΡΑΕ και δεν ξερω εγω ποιος αλλος συμφωνω μαζι σου 100%

Ρε συ νικ οταν πηγαινες στην ΔΕΗ να κανεις αιτηση, να καταθεσεις φακελο και ο αλλος εκανε 3-4 φακελους, πληρωνε 2 και 3 χιλιαρικα μονο στο να καταθεσει φακελους και επερνε την σειρα την δικια μου π.χ που θελω να κανω 1 αλλα θελω να το κανω.

Πηγαινε κοσμος με 4-5 χιλιαρικα στην τραπεζα και νομιζε θα κανει εργο αξιας 200 και 300 χιλιαδων ευρω.

Αντι να βγαλουν κατι σωστο δεν ηξεραν τι τους γινεται. Εγιναν οι αιτησεις χιλιαδες και τα εργα ενα μικρο ποσοστο αυτων!

Καταλαβες? Τα πραγματα θα ηταν ποιο απλα. Ελα εδω φιλε. θες να κανεις τετοια επενδυση? ελα δω. με ιδια κεφαλαια ή με δανειο. Αν ειναι με ιδια κεφαλαια οκ κανε την αιτηση σου.
    Αν με δανειο ωραια φερε μας ενα χαρτι απο την τραπεζα σου που να λεει οτι θα σε χρηματοδοτησει και μετα μπορεις να κανεις αιτηση. Απλα πραγματα.

οχι εκανες φακελο και σου ζητουσε το προσπεκτ απ τα πανελα! και 1000-2 αλλα ΑΧΡΗΣΤΑ χαρτια! και στο τελος υπεγραφανε με τον ΔΕΣΜΗΕ τιμη και δεν ειχαν λεφτα να κανουν το εργο γιατι τελικα η τραπεζα δεν θα τους δωσει δανειο! χαχαχα τι καλα και ο αλλος που εκανε μια αιτηση ο νυκοκοιρης του πηρε την σειρα ο αλλος και δεν προλαβε να κανει τιποτα γιατι τελικα τα σταματησαν πλεον.

σορρυ για το οφ τοπικ.

5. The Following 10 Users Say Thank You to steliosm46 For This Useful Post:

A8hnaios (22-07-13), atha (22-07-13), chrisgiapz3 (25-07-13), Christos 330 (22-07-13), katsaraios (26-07-13), kostas 325 (22-07-13), pilot (22-07-13), Ptboul (22-07-13), S8N (22-07-13), vagmag (22-07-13)

Περιοχή
    drift land
    Rides
    4

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο steliosm46 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νικ σορρυ αλλα το διαβαζω και το ξαναδιαβαζω και δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις φίλε.

Η τιμη μοναδως ηταν υψηλη οταν ξεκινησαν οι αδειοδοτησεις. Οπως και παρα πολυ υψηλο κοστος εγκαταστασεις του παρκου.

όσο περνουσε ο καιρος η τιμη μοναδος αρχισε να πεφτει
    Δεν ειναι ολοι του αρπαχτου να ξερεις. Υπαρχει κοσμος που θελει να επενδυσει στην χωρα του με την καλη εννοια. Να βγαζει ενα κερδος, να επενδυσει σε ενα αγαθο ( το ηλεκτρικο ρευμα) το οποιο ακομα παρολο τις πελατειακες επενδυσεις που εγιναν σε μεγαλο ποσοστο το παραγουμε με καρβουνο ακομα!

το οτι ηταν ετσι το συστημα που εφαρμοζε το κρατος, η ΔΕΗ , Ο ΔΕΔΔΗΕ η ΡΑΕ και δεν ξερω εγω ποιος αλλος συμφωνω μαζι σου 100%

Ρε συ νικ οταν πηγαινες στην ΔΕΗ να κανεις αιτηση, να καταθεσεις φακελο και ο αλλος εκανε 3-4 φακελους, πληρωνε 2 και 3 χιλιαρικα μονο στο να καταθεσει φακελους και επερνε την σειρα την δικια μου π.χ που θελω να κανω 1 αλλα θελω να το κανω.

Πηγαινε κοσμος με 4-5 χιλιαρικα στην τραπεζα και νομιζε θα κανει εργο αξιας 200 και 300 χιλιαδων ευρω.

Αντι να βγαλουν κατι σωστο δεν ηξεραν τι τους γινεται. Εγιναν οι αιτησεις χιλιαδες και τα εργα ενα μικρο ποσοστο αυτων!

Καταλαβες? Τα πραγματα θα ηταν ποιο απλα. Ελα εδω φιλε. θες να κανεις τετοια επενδυση? ελα δω. με ιδια κεφαλαια ή με δανειο. Αν ειναι με ιδια κεφαλαια οκ κανε την αιτηση σου.
    Αν με δανειο ωραια φερε μας ενα χαρτι απο την τραπεζα σου που να λεει οτι θα σε χρηματοδοτησει και μετα μπορεις να κανεις αιτηση. Απλα πραγματα.

οχι εκανες φακελο και σου ζητουσε το προσπεκτ απ τα πανελα! και 1000-2 αλλα ΑΧΡΗΣΤΑ χαρτια! και στο τελος υπεγραφανε με τον ΔΕΣΜΗΕ τιμη και δεν ειχαν λεφτα να κανουν το εργο γιατι τελικα η τραπεζα δεν θα τους δωσει δανειο! χαχαχα τι καλα και ο αλλος που εκανε μια αιτηση ο νυκοκοιρης του πηρε την σειρα ο αλλος και δεν προλαβε να κανει τιποτα γιατι τελικα τα σταματησαν πλεον.

σορρυ για το οφ τοπικ.
    off topic...

επιγραμματικα....
    η τιμη μοναδος ηταν αρχικα υψηλη...ομως υπηρχαν οι επιδοτησεις (οποτε να το πρωτο χρημα!!!)...με την παροδο του χρονου αρχισε να πεφτει η μοναδα...και μπηκαν ολοι...για την μεγαλη μπαζα (επιδοτησεις ακομα υπηρχαν)....γινεται το μπαμ...πανε οι επιδοτησεις...προχωραει ο καιρος...ανεβαινει και η μοναδα (λογω πλεον των υπαρχοντων..)...και ετσι επεσαν εξω καμποσες μεγαλες εταιριες..

τωρα οτι πολλοι πραγματι ηθελαν να κανουν κατι καλο και σοβαρο ισχυει...αλλα σε κατι τοσο ρευστο...γιατι ξανοιγεσαι??????????γιατι παιζανε ολα τους τα λεφτα...σε κατι που μολις λιγο στραβωνε...οχι θα εμπαιναν μεσα..θα χρωσταγαν και τα εγγονια τους...αρα δεν υπηρχε συνεση...και στο μεγαλυτερο ποσοστο ολοι εβαλαν πολλα για να παρουν περισσοτερα...και ξαφνικα..πηραν να μην πω τι....αρα γιαυτο μιλαω για "μπαζα" και "αρπαχτη"...

υγ..σορρυ για το off topic...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP