Σελίδα 36 από 102 ΠρώτηΠρώτη ... 2634353637384686 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 351 έως 360 από 1014

Θέμα: Επικαιροτητα προβληματισμοι 7/13

  1. #351
    Εγγραφή
    02-01-11
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Ηλικία
    46
    Μηνύματα
    2.686
    Thanked
    6573
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Ποτέ δεν είπαμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα είναι ίδιοι.
    Δε χρειάζεται να παίρνουμε προσωπικά κάποια πράγματα.

    Τώρα για τα ευεργετήματα αυτά που ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα.... ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

    Δε λέω ποια είναι τα σωστά, αλλά είμαστε για γέλια αν συγκρίνουμε το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα

    Κάποιοι θα πάρουν μειωμένη σύνταξη 500 ευρώ για να κάθονται από τα 50 τους (ή και να εργάζονται "μαύρα"), και κάποιοι θα παρακαλάνε στον ιδιωτικό τομέα να βρουν εργασία για 500 ευρώ... (οι πρώτοι θα δικαιούνται φυσικά ιατρική περίθαλψη - έστω πετσοκομμένη- οι δεύτεροι είναι κάτι πλέον διαπραγματευσίμο... μιας και ο ανταγωνισμός και η ανάγκη είναι μεγάλη)

    Έχω φίλο κολλητό, καθηγητή πανεπιστημίου ο οποίος είναι 55 ετών, και δεν επέλεξε να βγει στη σύνταξη. Ο μισθός είναι 3000+ ευρώ, (μόνο ο μισθός), και αν είχε βγει στη σύνταξη, σήμερα θα έπαιρνε 2000 ευρώ. Γιατί να βγει...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vagmag : 15-07-13 στις 13:15

  2. The Following 2 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

    A8hnaios (15-07-13), Stathis (15-07-13)

  3. #352
    Εγγραφή
    22-02-11
    Περιοχή
    underworld
    Ηλικία
    50
    Μηνύματα
    5.475
    Thanked
    15081
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Μια ιδιαίτερης βαρύτητας απόφαση πήρε πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Καβάλας, το οποίο προχώρησε στο ολικό «κούρεμα» χρέους ενός ζευγαριού δανειοληπτών–μελών του συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος διασώζοντας πλήρως την πρώτη κατοικία του.

    Πρόκειται ίσως από τις μοναδικές δικαστικές αποφάσεις για ολική διαγραφή χρέους τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχει χρέος για αγορά πρώτης κατοικίας.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δικαστήριο αποφάσισε την ολική διαγραφή χρέους ύψους 120.000 ευρώ (για στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες), εξαίρεση της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, δηλαδή τον πλειστηριασμό, που μπορούσε να διαταχθεί από το δικαστήριο και, παράλληλα, την εξαίρεση των δανειοληπτών από την πρόσθετη υποχρέωση να καταβάλει μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου τους.

    «Πρόκειται ίσως από τις μοναδικές αποφάσεις, αν όχι η μοναδική απόφαση σε όλη την Ελλάδα, κατά την οποία το δικαστήριο απαλλάσσει τους δανειολήπτες από τις οφειλές τους και θέτει σε εφαρμογή την πρόβλεψη του νομοθέτη να εξαιρεί από την υποχρέωση καταβολής μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας του ακινήτου τους όταν τίθεται ζήτημα επιβίωσης τους», δήλωσε κατά την πρωινή ενημέρωση του radio1d.gr ο δικηγόρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χρήστος Γάκης.

    Όπως διευκρίνισε ο κ Γάκης, το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης δεδομένου ότι ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος ενώ οι απολαβές της συζύγου δεν ξεπερνούν τα 400 με 420 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 9 του Ν. 3869/2010 «Ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει στο δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση βεβαρημένο ή μη με εμπράγματη ασφάλεια ακίνητο, που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του, εφόσον τούτο δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά πενήντα τοις εκατό. Στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο ρυθμίζει την ικανοποίηση απαιτήσεων των πιστωτών μέχρι συνολικό ποσό που ανέρχεται στο ογδόντα πέντε τοις εκατό της εμπορικής αξίας του ακινήτου της κύριας κατοικίας, όπως αυτή αποτιμάται από το δικαστήριο».

    Η διάταξη αυτή εισάγει ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του οφειλέτη, αφού του παρέχει τη δυνατότητα εξαίρεσης της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, δηλαδή τον πλειστηριασμό, που μπορούσε να διαταχθεί από το δικαστήριο σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του ίδιου άρθρου, δοθέντος ότι αποτελεί ρευστοποιήσιμο περιουσιακό στοιχείο, πλην όμως του επιβάλλει, προκειμένου να πετύχει την εξαίρεση, την πρόσθετη υποχρέωση να καταβάλει μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα και με την εισηγητική έκθεση του Ν. 3869/2010, δίνεται μεν η δυνατότητα στον οφειλέτη να απαλλαγεί από τα χρέη του, εφόσον όμως δεν υφίστανται περιουσιακά στοιχεία για την ικανοποίηση των πιστωτών. Ειδικά επί της διάσωσης της κατοικίας από τη ρευστοποίηση, η δυνατότητα αυτή παρέχεται στον οφειλέτη υπό τους όρους και διαδικασίες που δε θα θίγουν τα συμφέροντα των πιστωτών. Εφόσον ο οφειλέτης δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρόσθετη αυτή υποχρέωση, εναπόκειται στη βούλησή του η εξαίρεση ή μη της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, αφού το δικαστήριο μπορεί να τη διατάξει μόνο μετά από αίτημά του και όχι αυτεπάγγελτα.

    Με βάση λοιπόν τη ρύθμιση του αρθ, 9 παρ. 2 εφόσον μεν τα υπόλοιπα των χρεών του οφειλέτη μετά τις καταβολές της ρύθμισης του αρθ. 8 παρ. 2 υπερβαίνουν το ποσό του 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας του, το δικαστήριο θα προβεί σε ρύθμιση επιβάλλοντάς του πρόσθετο χρέος για την εξόφληση των οφειλών του αυτών ίσο με το ποσό αυτό του 85%, απαλλασσομένου του υπολοίπου των χρεών με την τήρηση της ρύθμισης. Εφόσον δε τα υπόλοιπα των χρεών του είναι μικρότερα του 85% θα υποχρεωθεί σε καταβολές μέχρι την εξάντληση του ποσού αυτού.

    Πηγή: newsbeast.gr
    αντε γεια...

  4. The Following User Says Thank You to hades7 For This Useful Post:

    Ptboul (15-07-13)

  5. #353
    Εγγραφή
    24-12-09
    Περιοχή
    Μαρουσι
    Μηνύματα
    6.857
    Thanked
    15098
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο vagmag Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποτέ δεν είπαμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα είναι ίδιοι.
    Δε χρειάζεται να παίρνουμε προσωπικά κάποια πράγματα.

    Τώρα για τα ευεργετήματα αυτά που ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα.... ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

    Δε λέω ποια είναι τα σωστά, αλλά είμαστε για γέλια αν συγκρίνουμε το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα

    Κάποιοι θα πάρουν μειωμένη σύνταξη 500 ευρώ για να κάθονται από τα 50 τους (ή και να εργάζονται "μαύρα"), και κάποιοι θα παρακαλάνε στον ιδιωτικό τομέα να βρουν εργασία για 500 ευρώ... (οι πρώτοι θα δικαιούνται φυσικά ιατρική περίθαλψη - έστω πετσοκομμένη- οι δεύτεροι είναι κάτι πλέον διαπραγματευσίμο... μιας και ο ανταγωνισμός και η ανάγκη είναι μεγάλη)

    Έχω φίλο κολλητό, καθηγητή πανεπιστημίου ο οποίος είναι 55 ετών, και δεν επέλεξε να βγει στη σύνταξη. Ο μισθός είναι 3000+ ευρώ, (μόνο ο μισθός), και αν είχε βγει στη σύνταξη, σήμερα θα έπαιρνε 2000 ευρώ. Γιατί να βγει...
    γιατι αγαπητε μεχρι το μνημονιο 2 οσοι εβγαιναν σε συνταξη ανεξαρτητως του φορεα ασφαλισης τους μπορει και να επαιρναν περισσοτερα απο οσα επαιρναν οταν δουλευαν (τα επικουρικα ταμεια)
    Οι καθηγητες πανεπιστημιου δεν ειναι εργαζομενοι που περιμενουν με λαχταρα την ημερα συνταξιοδοτησης των και αυτο νομιζω δεν χρειαζεται να το εξηγησουμε.
    Ομως να ξερετε ενα πραγμα
    αν την ημερα που συμπληρωσει καποιος 35ετια ειναι μικροτερος απο 60 ετων μπορει να παραμεινει στην εργασια του μεχρι τα 65-67.
    Αν ειναι πανω απο 60 και συμπληρωσει 35ετια τοτε λυνεται αυτοδικαια η εργασιακη του συμβαση και απολυεται για συνταξιοδοτηση.


    Τώρα για τα ευεργετήματα αυτά που ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα.... ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.
    λοιπον μια θεια της γυναικας μου δουλεψε για εικοσι χρονια σε μεγαλη πολυεθνικη πασιγνωστη εταιρεια αναψυκτικου.
    πηρε συνταξη σε ηλικια 50 χρονων με ανηλικο παιδι (σημειωση το παιδι ηταν μερικους μηνες πριν την ενηλικιωση, οχι οτι εχει διαφορα αλλα ετσι...)
    Με τα ενσημα και τα επικουρικα η συνταξη της ηταν μεγαλυτερη απο οσα επαιρνε.
    Ξερεις και κατι!! μπορει να σου φανει παραξενο αλλα τα επικουρικα στον ιδιωτικο τομεα εβγαζαν μεγαλυτερο ποσο απο το δημοσιο σε συγκρινομενα ιδια μεγεθη (χρονια /συνταξη)

    Τελος να πουμε και οτι πλεον δεν ισχυουν αυτα τα περισσοτερα και οποιος εχει διοριστει απο το 1993 και μετα, συνταξη κατω απο τα 65 δεν βλεπει.
    Ετσι πρεπει!!!!

  6. The Following 3 Users Say Thank You to Nino For This Useful Post:

    Kostas_1 (15-07-13), Ptboul (15-07-13), Stathis (15-07-13)

  7. #354
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    3.294
    Thanked
    7815
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Στα 65 μου (αν ζώ ) θα έχω συμπληρώσει 46 εργασιμα. Αραγε ακόμα πέτσους θα βρέχει ??

  8. The Following 4 Users Say Thank You to Konstantinos E60 For This Useful Post:

    Nino (15-07-13), Ptboul (15-07-13), Stathis (15-07-13), vagmag (15-07-13)

  9. #355
    Εγγραφή
    23-12-09
    Μηνύματα
    9.392
    Thanked
    16591
    Rides
    2

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Nino Εμφάνιση μηνυμάτων
    μιλαω για τον εαυτο μου!!!
    μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια, ετσι λεει ο προεδρας...

  10. #356
    Εγγραφή
    02-01-11
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Ηλικία
    46
    Μηνύματα
    2.686
    Thanked
    6573
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Η διαφορά ιδιωτικού με δημόσιο τομέα, πέραν των μισθών, των συντάξεων, των παροχών σε υγεία , των επιδομάτων κλπ είναι και στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο ένας σίγουρα μέχρι τη μέρα της συνταξιοδότησής του θα εργάζεται , θα έχει ένσημα και περίθαλψη ενώ ο άλλος μπορεί εκτός από το να πεινάσει χωρίς μισθό, να πεθάνει μιας και δε θα δικαιούται περίθαλψη και να παρακαλάει δεξιά-αριστερά για τα τελευταία του ένσημα...

    Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης.
    Είπαμε άλλωστε, αν είναι καλύτερα στον ιδιωτικό τομέα, οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα, να έρθει ο κάθε δημόσιος να απολαύσει τις χαρές του ιδιωτικού τομέα!

  11. The Following 11 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

    A8hnaios (15-07-13), Bitz (15-07-13), hades7 (15-07-13), kostas 325 (15-07-13), Kostas_1 (15-07-13), Monsta (15-07-13), nikos1400 (15-07-13), PANOS-E60 (15-07-13), Ptboul (15-07-13), S8N (15-07-13), Stathis (15-07-13)

  12. #357
    Εγγραφή
    02-01-10
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    11.740
    Thanked
    14747
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    https://www.protothema.gr/greece/art...rafeia-tis-nd/

    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

    όσοι διορίστηκαν με ΑΣΕΠ δεν θα απολυθούν, ενώ όσοι δεν διορίστηκαν[ με ΑΣΕΠ θα απορροφηθούν.


    Καμία ελπίδα ρε παιδιά, μα καμία.

    Το προχθεσινό άρθρο της Καθημερινής "τα ταμπού του πελατειακού κράτους" δεν αφήνει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ περιθώριο αμφισβήτησης. Πέρα λοιπόν από τους πρωτόγνωρους φόρους, το Τρωκτιστάν δε πρόκειται ν αλλάξει στο παραμικρό. Άντε βίβα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 15-07-13 στις 22:16

  13. The Following 2 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

    Stathis (16-07-13), vagmag (16-07-13)

  14. #358
    Εγγραφή
    22-02-11
    Περιοχή
    underworld
    Ηλικία
    50
    Μηνύματα
    5.475
    Thanked
    15081
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Πρώτη μέρα των εκπτώσεων και τα κοπροσκυλα νεκρωσαν την αγορά στο κέντρο ,αύριο τα αλλα τα κοπροσκυλα θα νεκρωσουν πάλι τα πέριξ .τραβα την πρίζα μερκελ κατέβασε την ασφάλεια κανε βραχυκύκλωμα κανε κάτι τέλος πάντων......
    αντε γεια...

  15. The Following 4 Users Say Thank You to hades7 For This Useful Post:

    Monsta (16-07-13), Stathis (16-07-13), Thomelef (15-07-13), vagmag (16-07-13)

  16. #359
    Εγγραφή
    02-01-10
    Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    11.740
    Thanked
    14747
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Λοιπόν, η παρακάτω λίστα θα φανεί χρήσιμη το φθινόπωρο που θα συζητάμε πως το suckσες στόρι πήγε άκλαφτο.

    Του Κ. Παπαδόπουλου.

    ΙΟΥΛΙΟΣ

    1. 1η δόση ΕΕΤΗΔΕ
    2. 1η δόση ΦΑΠ 2011-2012 (για ιδιοκτήτες άνω των 200κ)

    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

    3. 2η δόση ΦΑΠ 2011-2012
    4. 1η δόση φόρου εισοδήματος 2012
    5. 1η δόση φόρου πολυτελείας (άγνωστος αριθμός δόσεων)

    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

    6. 3η δόση ΦΑΠ 2011-2012
    7. 2η δόση ΕΕΤΗΔΕ

    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

    8. 4η δόση ΦΑΠ 2011-2012
    9. 2η δόση φόρου εισοδήματος '12
    10. 1η δόση ΦΑΠ 2013

    ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

    11. 5η δόση ΦΑΠ 2011-2012
    12. 3η δόση ΕΕΤΗΔΕ
    13. 2η δόση ΦΑΠ 2013

    ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

    14. 6η δόση ΦΑΠ 2011-2012
    15. 3η δόση φόρου εισοδήματος 2012
    16. 3η δόση ΦΑΠ 2013
    17. Τέλη κυκλοφορίας 2014

    Υπόλοιπες δόσεις φόρου πολυτελείας;;
    Χαντέ, εκτύπωσέ το να το βλέπεις.

  17. The Following 2 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

    Stathis (16-07-13), vagmag (16-07-13)

  18. #360
    Εγγραφή
    22-02-11
    Περιοχή
    underworld
    Ηλικία
    50
    Μηνύματα
    5.475
    Thanked
    15081
    Rides
    0

    Προεπιλογή

    Ναι θα το βάλω και σε καρδο απο πάνω μου κι οποίος με ρωτάει τι ειναι θα του λέω το ζε λα μσι
    αντε γεια...

Σελίδα 36 από 102 ΠρώτηΠρώτη ... 2634353637384686 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP