Αρχικό μήνυμα απο
Stathis
δεν πιστευω οτι τα νηματα στην ευρωπη και την ελλαδα κινουν οι γερμανοι μαντραδες αυτοκινητων.
κερδισμενοι βγαινουν απο σποντα, οπως απο την αναποδη σποντα εβγαιναν κερδισμενοι παλιοτερα οπου μας πουλαγαν ακριβα.
το θεμα ειναι γενικοτερο, να μην αναφερουμε την αναξιοπιστια, ανακολουθια κλπ αυτα τα εχουμε ξεπερασει πια.
νομιζω οτι οι κυβερνωντες καλουνται να διαχειριστουν μια πολυ δυσκολη κατασταση και μαλιστα υπο πιεση.
αυτο οδηγει σε προχειρες και εκτακτες λυσεις.
εχουν στα χερια τους συνεχως διληματα και ακουνε απειλες.
προσοχη δεν τους υπερασπιζομαι προσπαθω να ερθω στη θεση τους για να καταλαβω πως οδηγουνται καθε φορα σε αυτες τις αποφασεις.
αν λοιπον κι εμενα μου εθεταν το διλημα, προτιμας να χρεωκοπησει η χωρα ή να χασεις εσυ μερος απο την περιουσια σου, θα προτιμουσα να χασω μερος απο την περιουσια μου.
γι αυτο πληρωνω οτι χαρατσι μπαινει συνηδειτα, με γκρινια βεβαια, αλλα οσο εχω θα πληρωνω.
το προβλημα ειναι ποσο πρεπει να χασουμε, ποιοι και πως.
και οταν φτασουμε εκτος απο οσους σημερα δεν μπορουν, σχεδον ολοι να μην μπορουμε να ανταποκριθουμε σε αυτη τη δημευση της περιουσιας μας που γινεται υποτιθεται για τη σωτηρια της χωρας, τι θα γινει τοτε?
θα βλεπουμε ακομα να μην εχει φυγει ουτε ενας που δεν χρειαζεται απο κανεναν οργανισμο τυπου κωπαϊδας, θα βλεπουμε πενηνταρηδες με εθελουσιες, σαρανταρες συνταξιουχους με ανηλικα τεκνα, χιλιαδες αργοσχολους στους δημους, στους οποιους τη δουλεια τη βγαζουν συμβασιουχοι, δεητζηδες, ερτατζηδες βολεψακηδες να φωναζουν για κεκτημενα?
να χασω μερος την περιουσιας μου, το κατανοω, αφου ετσι πρεπει να γινει, αλλα βλεπω οτι η κρεατομηχανη που περιεγραψε ο βερουτης υπαρχει μονο στον ιδιωτικο τομεα.
στο κρατος ολα βαινουν -εστω και με πιεση- ακομα καλως.
κανενας δεν αναρωτηθηκε αν μπορουμε να πληρωσουμε και να συντηρουμε ολο αυτο το συστημα.
μονο αν κοιμομαστε τα βραδια οταν χανουν τη δουλεια τους ανθρωποι.
φυσικα και ειναι το πιο στεναχωρο πραγμα αυτο, αλλα οταν θα τελειωσουν τα αποθεματα των μυρμηγκιων που μαζευαν ολα αυτα τα χρονια, τι θα γινει?
ας το παρουμε αποφαση. οσοι ειναι κατω απο 65 πρεπει να επιστρεψουν στη δουλεια, οπου βρουνε, και πολυ μεγαλο μερος δ.υ. πρεπει να αλλαξει αντικειμενο, πρεπει να βρει αλλο τροπο βιοπορισμου ωστε να μπορεσει να σταθει το υπολοιπο συστημα με αυτους που θα μεινουν.
μονον τοτε θα σταματησουν τα χαρτασια και τα τελη και οι εισφορες και οι λοιπες ληστρικες επιδρομες στις τσεπες του κοσμου.
αλλαξα λαδια λογω ενδειξης στο Idrive σε 300 χιλιομετρα περιπου, τοσα εκανα περσι. δεν θα παθαινε τιποτα το αμαξι να το εκανα μια βολτα με τα παλια, αλλα δεν μου πηγαινε καλα να βλεπω το warning.
αυτο που αναφερεις παντως ειναι αληθεια και οχι μονο στα μεγαλα αλλα και στα μικρα αυτοκινητα.