Η τιμη ειναι οκ, αλλα μην τρελλαθουμε κιολας, ευκαιρια δεν ειναι...μην ξεχνας οτι το VT1 δεν εχει IC. Η προσωπικη μου αποψη, στην μεχρι τωρα εμπειρια που εχω αποκομισει πανω σε FI projects, ειναι οτι το κιτ χωρις IC δεν θα δουλεψει σωστα, σε ενα μοτερ με τοσο υψηλη συμπιεση, σε θερμοκρασιες ανω των 30C (συχνο φαινομενο) και με την 'αριστη ποιοτητα' των ελληνικων καυσιμων, μιας και θα υποφερει απο φαινομενα προαναφλεξης. Και για να γινω πιο συγκεκριμενος, το αντιμετωπισαμε αυτο στα κιτακια της ESS για Ε46 Μ3, καθως το heat soak και η συνεχης μειωση του αβανς για να προστατευτει το μοτερ απο προαναφλεξη, εδινε απογοητευτικες καμπυλες ροπης-ιπποδυναμης.
Οποτε το VT2 (ακομη και αν χρησιμοποιηθει η τροχαλια μικρης πιεσης απο το VT1 για λιγοτερη καταπονηση) ειναι μονοδρομος για την αυξημενη ασφαλεια και αξιοπιστια του κινητηρα.
Οποτε μιλαμε για περιπου 15Κ Ευρω αν αναλογιστουμε και το κοστος της εξατμισης που κρινεται απαραιτητη για αυτο το project.
Δεν προσπαθω να αποτρεψω ιδιοκτητες απο την αποφαση του FI. Αλλωστε FI ειμαι και εγω και ξερω τι σημαινει αυτο για την τσεπη μου. Αν ειχα το συγκεκριμενο αυτοκινητο και το αναλογο budget να διαθεσω, πιθανον να το εφτιαχνα και εγω. Απλα μην νομιζετε οτι τα project αυτα ειναι φθηνα και πραγματικες ευκαιριες να εχουμε ευκολα αλογα. Η αξιοπιστια τους σε βαθος χρονου θα δειξει αν αξιζουν τα λεφτα τους μιας και το ποσο που απαιτειται δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητο. Ποσο μαλλον αν η μειωμενη αξιοπιστια τους ανεβασει κατα πολυ το budget με μια ενδεχομενη καταστροφη του μοτερ, οπως και εγινε με καποια απο τα κιτακια της Gpower στην Αμερικη.
katsaraios (05-04-10)
Αν είχες Μ3Ε92 και έκανες τέτοια "αναβάθμιση", δεν θα έβαζες και την Akrapovic ?
Ισως με άλλη εξάτμιση το κόστος να ήταν κοντά σε αυτό που λές αλλά με την Akrapovic, όπως ίσως θα διάβασες παραπάνω, το "πακετάτι" πλησιάζει τα 20Κ.
Σκέψου όμως τί θα κυκλοφορείς μετά...
Π Ο Ρ Ω Σ Η !!!
Με 20Κ ομως πλησιαζεις σε τιμες αυτοκινητα που εγω προσωπικα θεωρω πιο ολοκληρωμενα πχ GTR η 997 turbo. Ενα Μ3 με 550-600 αλογα δεν θα ειναι και οτι καλυτερο στα Ελληνικα παγοδρομια. Αν ειχα να δωσω +20Κ πανω απο την αγορα του Ε92, θα εδινα και αλλα 10 να αγορασω κατι απο τα παραπανω. Αυτη ειναι καθαρα η προσωπικη μου αποψη![]()
Αν και τα ανωτέρω 2 στα οποία αναφέρεσαι, αμφιβάλω αν έχουν τις επιδόσεις που έχει το Μ3Ε92 με ESS stage 2, σίγουρα σαν σκεπτικό με βρίσκεις κι εμένα σύμφωνο.
Ενα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο οι επιδόσεις του, είναι πολλά περισότερα.
Επίσης σίγουρο είναι οτι τα 2 στα οποία αναφέρεσαι είναι και ασφαλέστερα στους ελληνικούς δρόμους.
Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα...
Καμιά φορά, αυτό που αγοράζεις δεν σου είναι "αρκετό" όπως είναι, θές να προσθέσεις και την δική σου "πινελιά", θές να το κάνεις ξεχωριστό.
Νομίζω οτι σε τέτοιες περιπτώσεις απευθύνεται η "αναβάθμιση" που μας παρουσίασε ο m3est.
Λές ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου Μ3 (ο γιατρός) να μην είχε την δυνατότητα να αγοράσει ή το GT-R ή το Porsche ?
Σκέψου την δική σου περίπτωση αλλά και τόσων άλλων "ομοιοπαθούντων" εδώ μέσα (το'χουν οι BMWέδες φαίνεται). Κι εγώ μια απ'τα ίδια...
![]()
Οι επιδοσεις των παραπανω σε ενα light upgrade απο stock ειναι σιγουρα καλυτερες, πιο αξιοπιστες και πολυ φθηνοτερες. Και εκει το Μ3 δεν εχει τυχη. Αν και αμφιβαλλω οτι ακομα και stock να ειναι, επειδη εχουν καλυτερη διαχειριση της ιπποδυναμης τους, το Μ3 θα τα βρει σκουρα στο 80% των περιπτωσεων.
Εχεις δικιο οτι το αυτοκινητο δεν ειναι μονο οι επιδοσεις του...δεν πιστευω ομως οτι το Μ3 ειναι καλυτερο απο τα παραπανω στους αλλους τομεις, στους οποιους αναφερεσαι. Η διαχειριση πανω απο 500 αλογα δεν ειναι ευκολη υποθεση στον ενα αξονα, στην συνηθισμενη μετρια ποιοτητας ασφαλτου.
Μ3 εχω και εγω, αλλα θελω να βλεπω τα πραγματα οσο πιο αντικειμενικα μπορω. Εγω παντως, και μιλωντας το τι θα εκανα εγω αν ειχα αυτο το budget οπως προειπα, θα αγοραζα κατι αλλο. Ο καθενας βεβαια εχει το δικαιωμα να ξοδεψει τα λεφτα του οπως ακριβως θελει...
Καλά δε θα σταματήσει και η παραγωγή το St Aggata επειδή έφαγε 3 κενά ο TTP !!!![]()
... To SL είναι σε ΑΛΛΟ επιπεδο έτσι και αλλιώς
Ο ΤΤΡ προφανώς και ξέρει τι αμάξι έχει αφού είχε 996 600+ και 997 800 άλογα και άλλα πολλά ... και μάλλον δεν έχει το Leggera για να κάνει καριέρα !!!
Κοίτα Μήτσο το κόνσεπτ του Μ3 δεν είναι έτσι και αλλιώς οι απόλυτες επιδόσεις στην ευθεία !!! ... στα 90 χιλ που κάνει καινούργιο αγοράζεις ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ all around όχημα ...
αν θέλει κάποιος καριέρα στη BP μάλλον θα πρέπει να πάρει κάτι άλλο (με μπλοκ gt1 ή 4G63 π.χ. xexexe)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bmw : 05-04-10 στις 16:49
Για το Πόρκι θα συμφωνήσω, αλλά για το Καγιάρντο δε νομίζω πως ούτε φθηνή είναι η όποια αναβάθμιση, ούτε ως ατμό θα πάρει κάτι το ιδιαίτερο...
Όσο για τα υπόλοιπα που λες, έρχεσαι σε πλήρη αντίθεση με τα δικά σου πιστεύω.
Το Μ3 σου μαζί με τη πρόσφατη αναβάθμιση που έκανες, εύκολα έχεις φτάσει σε αξία μιας 996ΤΤ. Και ούτε εσύ στέκεσαι στο δρόμο με τέτοια δύναμη.
Το θέμα είναι ότι κανένας δε περιμένει το bmw να είναι μπροστά από lambo ή 911 και εκεί είναι όλη η γλύκα alltogether....