Το σωστο θα ηταν να κυνηγαει το ΦΠΑ απο αυτον που δεν εχει εξοφλησει ακομα, μετα την εξοφληση ας το ζητα απο αυτον που πηρε τα χρηματα. Δεν γινεται να ζητας ΦΠΑ απο καποιον που ακομα περιμενει τα χρηματα του..
Το σωστο θα ηταν να κυνηγαει το ΦΠΑ απο αυτον που δεν εχει εξοφλησει ακομα, μετα την εξοφληση ας το ζητα απο αυτον που πηρε τα χρηματα. Δεν γινεται να ζητας ΦΠΑ απο καποιον που ακομα περιμενει τα χρηματα του..
Ptboul (09-07-13)
ελπίζω να κάνεις πλάκα....
Έχει επιτρέψει τις επιταγές. Και μάλιστα με τρόπο που δεν έχουν καμία εγγύηση.
Σε πολλές περιπτώσεις, τις επιβάλει κιόλας , αν τα ποσά είναι μεγάλα (δίγραμμες...).
Στο κάτω αφού όταν εξάγει κάποιος πρέπει να του βεβαιώσει ότι έγιναν οι σωστές διαδικασίες για να του επιστρέψει το ΦΠΑ, γιατί δεν κάνει αντίστοιχο όταν είναι να εισπράξει;;;;
Οι πωλήσεις στο εξωτερικό κρίνονται ως "περιεργες", μέχρι να ελεγχθούν, αλλά αυτές στην εγχώρια αγορά, βεβαιώνουν το ΦΠΑ, με το που κοπεί τιμολόγιο. Πόσο ποιο γελοίο μπορεί να είναι το σύστημα.
Έστω και μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, και αφού αποδεικνύεις ότι το ΦΠΑ, που απέδωσες δεν το πληρώθηκες, γιατί δεν το δίνει απλά πίσω. Αυτά αν δεν είναι αυθαίρετα, τότε τι είναι ;
Με τις ευλογίες του κράτους, μπαίνουν εταιρίες στο άρθρο 99, και παγώνουν οφειλές για 2-3 χρόνια (μετά απλά δεν τις πληρώνουν). Και αν εσύ έχεις νωρίτερα κόψει τιμολόγια προ αυτές... δεν σου δικαιολογεί το κράτος τίποτα, ενώ ξέρει, πιστοποιεί ότι δεν τα πληρώθηκες!
Τα αυτονόητα χρειάζεται να κάνει το κράτος.
Παιδια.....το κρατος ειναι χρεωκοπημενο.
Τί να δωσει πισω το κρατος???
Μονο θα παιρνει και δεν θα δινει.- (ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και να δινει δουλειες απο την πισω πορτα στα κομματοσκυλα).
Οπως εχει χιλιοειπωθει η λυση ειναι να πεταξει στον δρομο τους πλεοναζοντες και οσους αχρηστους ΔΥ-πελατάκια βολεψανε τοσα χρονια.
Αν γινει αυτο ολα καλα με τον ιδιωτικο τομεα που πληρωνει το μαρμαρο για αυτους.Αλλα προφανως ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ αν γινει αυτο θα εχουμε την πολυποθητη εξεγερση και αυτο ακριβως αυτο φοβουνται και ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
Για αυτο τον λογο συμπραξανε οι ξεφτιλισμενοι της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη m_power_lunatic : 09-07-13 στις 08:48
insane in the ///Midbrain
tmilatos (09-07-13)
επεκταθηκες και σε αλλα θεματα οπως την ποινικοποιηση επιταγων, ενδοκοινωτικες αποκτησεις και αλλα που ξεφευγουν απο το ποιντ που διαφωνεις ουσιαστικα και ειναι η δικαιη εισπραξη του φ.π.α απο το κρατος.
Λοιπον ας υποθεσουμε οτι καποιος εχει μια μεγαλη εταιρια πωλησης γεωργικων μηχανηματων π.χ η οποια δεν παει καλα και πρεπει να κλησει και εχει κ αποθεματικο αποθηκης σε μηχανηματα 200 χιλιαδες ευρω.Για αυτα τα μηχανηματα δεν βρισκεται κανενας αγοραστης να τα παρει οποτε η πρεπει να τα κανει αυτοδιαθεση ο ιδιοκτητης της εταιριας και να πληρωσει φορο για να την κλησει η να τα πουλησει να μηδενισει την αποθηκη ομως δεν υπαρχει αγοραστης.Αν λοιπον υπηρχε νομικο πλαισιο που να σε αφηνει να τριπλαρεις εσενα που πουλας, την αποδοση φπα, θα σου επετρεπε να στησεις μια πανευκολη κομπινα να κλησεις την εταιρια σου με πολυ μικρο κοστος και το κρατος οχι μονο να μην παρει μια αλλα να πληρωσει και απο πανω.Πες μου την αποψη σου πρωτα αν γινεται αυτο που λεω καθετα ομως με ενα ναι η ενα οχι ,οχι με ισως, και εγω θα σου αποδειξω πως γινεται.Υπαρχουν αρκετοι εδω μεσα και εσου συμπεριλαμβανομενου που θα εχουν την κριση να αποφανθουν αν οι ισχυρισμοι μου ειναι σωστοι η οχι
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη hades7 : 09-07-13 στις 09:29
αντε γεια...
Δεν κατάλαβα την περιγραφή σου....
Ας πάρουμε τη λογική (γιατί εκεί θέλεις να καταλήξεις ), ότι γίνεται.
Πολλοί κλέβουν.
Πολλοί παίρνουν ΦΠΑ πίσω και ειδικά αγρότες κλπ... χωρίς πολλές φορές να δικαιούνται με πλαστά τιμολόγια κλπ.
Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου!
Τα παραδείγματα που αναφέραμε είναι η καθημερινότητα για πολλούς επαγγελματίες.
Πωλήσεις έγιναν (είχαν ΦΠΑ όπως λέει ο νόμος).
Η είσπραξη δεν έγινε (για διάφορους λόγους).
Το ΦΠΑ αποδόθηκε στην ώρα του!
Δικαιώθηκε ο πωλητής στο δικαστήριο, ότι δεν εισέπραξε cent...
Το ΦΠΑ δεν πρέπει να του επιστραφεί;;; Πλήρωσε για κάτι που δεν εισέπραξε...
Το ΦΠΑ δεν πρέπει να του επιστραφεί;;; Πλήρωσε για κάτι που δεν εισέπραξε...
η λογικη λεει πως ναι θελει και ρωτημα? αφηνει ομως στου επιτηδιους που στις μερες μας ειναι πολλοι να τριπλαρουν πανευκολα και το κρατος να τους επιστρεφει χρηματα που ειναι προιον κομπινας.για να μην μπαινει λοιπον στην διαδικασια να κανει τον ντεντεκτιβ βρισκει την ευκολη τις περισσοτερες φορες αδικη λυση αλλα αν την φιλτραρεις προσεκτικα θα δεις οτι και συ να ησουν στη θεση του κρατους το ιδιο θα εκανες.
υ.γ δεν μου απαντησες με ενα ναι η οχι αν γινεται αυτο που ισχυριστηκα παραπανω
υ.γ 2 πλακα δεν κανω ποτε με δουλειες
αντε γεια...
παιδιά...αυτά που περιγράφουμε γίνονται μόνο εδώ. οι κομπίνες που αναφέρεις άρη, είναι επειδή μένει πάντα ατιμώρητος ο μπιστολέρο. απο εκεί ξεκινά το πράμα.
το πρόβλημα πρέπει να λύνεται απο το ξεκίνημα του. τι θέλω να πω. αν αυτός που εκδίδει την επιταγή κυνηγιέται απο θεούς και δαίμονες με πάγωμα όλων του των λογαριασμών, με κατασχέσεις ακόμα και στα παιδιά του όπως γίνεται και έξω, πολύ απλά δεν θα υπάρχουν απλήρωτες υποχρεώσεις.
για να το πάμε ακο΄μα πιο μακρυά, γιατί έχουμε πιαστεί πάλι με το πόσο λαμόγιο είναι κάποιος και πόσο εύκολα μπορεί να κάνει ζημιά σε κάποιον άλλο, οι τράπεζες είναι οι πρώτες που πρέπει να λογοδοτούν, όταν ένας πελάτης τους αφήνει απλήρωτη μια επιταγή.
το να κουβαλάς ένα μπλοκ επιταγών με το λογκο μια τράπεζας, είναι και η εγγύηση της τραπέζης. υπάρχουν συστήματα με επιταγές σε άλλες χώρες που τα κούς και γελάς...στην φινλανδία για παράδειγμα, όταν η επιταγή είναι χειρόγραφη, αυτός που την λαμβάνει πρέπει εντός κάποιου διαστήματος να ενημερώσει την τράπεζα με τον αριθμό επιταγής και το ποσό, έτσι ώστε να ελεγχθει απο την τράπεζα. με αυτό τον τρόπο, βλέπουν τι φύλλα υπάρχουν απο τον συγκεκριμένο εκδότη, τι ποσό αθροίζουν όλες μαζί και τι χρονικό περιθώρειο έχουν για να πληρωθούν...
αν για παράδειγμα αυτός έχει σε ένα τετράμηνο 100κ κομμένα και στον λογαριασμό του υπάρχουν 300 πχ, όλα καλά. αν όμως έχει 50 στον λογαριασμό του, υπάρχει πρόβλημα.
στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα, η τράπεζα αναλαμβάνει την ζημιά και απο εκεί και έπειτα έχει να κάνει αυτή, μαζί με τον νόμο και το κράτος το τι θα κάνει με τον μπιστολέρο.
εδώ η κατάσταση έχει ως εξής...πας με μια κατάθεση σε έναν καινούριο λογαριασμό με 3κ και αμέσως σου δίνουνε και το μπλοκάκι. το πόσες επιταγές θα κόψει αυτός που παίρνει το μπλοκ, είναι δικό του θέμα και κανενός άλλου.
φυσικά και το κράτος πρέπει να προστατεύσει τις πληρωμές τις αγοράς, γιατί έχει άμεσο αντίκτυπο και στα δικά του έσοδα. δεν είναι λογική το...στα @@ μου εμένα, εγώ θέλω τον φόρο. σκοπός είναι η υγιής και στην ώρα της συναλλαγή. τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα και κατά την δική μου γνώμη πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί πολλοί τραπεζικοί για όλη αυτή την ζημιά που εχει έρθει στην αγορά με τις ακάλυπτες επιταγές.
όπως λοιπόν πάει κράτος και μπιστολιασμένος και πληρώνονται απο την τράπεζα που ο πελάτης τους κάρφωσε τον άλλο επαγγελματία, έτσι να γίνει και εδώ.
εσύ για παράδειγμα. αν μπείς εγγυητής σε δάνειο κάποιου φίλου σου και ο φίλος σου δεν πληρώσει, τι θα γίνει? ακριβώς...γιατί λοιπόν η τράπεζα να είναι εξαίρεση απο αυτό τον κανόνα? στο παιχνίδι και οι τράπεζες λοιπόν, να πληρώσουν τώρα τα σπασμένα...καμμία λύπηση στους μεγαλύτερους απατεώνες.
sympether with chiefτης
Αν θέλεις απλά να μεταφέρεις ότι κλέβει από τους σωστούς για να μην τυχόν κλέψουν οι επιτήδειοι... Ok... αυτό δε σημαίνει ότι είναι σωστό.
Στη θέση του δικού μας κράτους, δε θα ήθελα να είμαι.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψει τον τροχό. Ας απλοποιήσει τη φορολογία. Ας αντιγράψει κάποιο άλλο κράτος στον τρόπο φορολόγησης, ελέγχου κλπ.
Δεν γνωριζόμαστε.
Στα περισσότερα που γράφουμε συμφωνούμε.
Δεν έχω καταλάβει ίσως το σκεπτικό με το οποίο γράφεις τα τελευταία ποστ.
Ptboul (09-07-13)
Ισχύουν όλα όσα λέτε, απλά παρεκλίναμε της αρχικής τοποθέτησης περί φπα και αυτό διότι ο καθένας μας είδε το θέμα από την σκοπιά του (ξεκινώντας από εμένα).
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
δεν καταλαβες ισως οτι ειμαι μαζι σου ειμαστε απο την ιδια πλευρα το κρατος εχει γινει εχθρος μας ομως στην προκοιμενη περιπτωση οταν το κρατος γνωριζει οτι ειναι ανικανο να θεσει ασφαλιστικες δικλυδες ωστε να αποδειδουν οι πολιτες του τα δικαια και πραγματικα διαλεγει την ευκολη λυση.Προσπαθησα να σου εξηγησω οτι ακομα και εμεις οι ανθρωποι οταν ξερουμε οτι ειμαστε ανικανοι για κατι συγκεκριμενα διαλεγουμε την ευκολη λυση .Απο οτι βλεπεις παιρνω σαν δεδομενο οτι το κρατος αυτο ειναι ανικανο γι αυτο και σου απαντησα ετσι, αν το θεορουσα ικανο να πραξει καλυτερα και ενα τροπο το περιεγραψε ο τομις παραπανω δεν θα ειχε νοημα να κανουμε αυτην την κουβεντα και να αναλυουμε τα αυτονοητα.Λες εγω να πιστευω οτι καποιος πρεπει να πληρωνει φ.π.α χωρις να το εχει εισπραξει?
αντε γεια...