Αρχικό μήνυμα απο
S8N
Με παίρνουν πριν λίγο από τον Σφακιανάκη.
- Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά. Το αυτοκίνητό σας είναι άριστο αλλά βλέπω στο car.gr πως δεν υπάρχει ζήτηση. Τα περισσότερα είναι μήνες μέσα και πρέπει να πουληθεί στο εξωτερικό.
- Αγαπητέ μου, δε μιλάμε για αυτοκίνητο 3 και 4 χιλιάδων κυβικών. Και απ' όσο έχω δει, αρκετά 520 που παρακολουθούσα στο παρελθόν όχι μόνο πουλήθηκαν αλλά πουλήθηκαν και σε καλή τιμή. Πέρυσι αγόρασε γνωστή μου 520 του 2009 με 26.000 ευρώ. Τι μου λέτε τώρα? Για τι τιμή μιλάμε?
- 11.000 ευρώ.
- Τόση είναι η εφορία μου για το 2012. Δηλαδή πρέπει να δώσω BMW 520 του 2008 και 6 χιλιάδες ευρώ για να πάρω Clio? Και να κάνω απόσβεση πότε? Το 2020?
- Στο car ξεκινούν από 13.000 ευρώ κι εμείς πρέπει να αποδώσουμε και ΦΠΑ.
- Τι λέτε? Κατ' αρχάς δεν υπάρχει στο car άλλο με τέτοιο εξοπλισμό. Και το φθηνότερο αυτόματο του 2008 με xenon και ηλιοροφή μόνο ξεκινά από 15.000 χωρίς τέλη κυκλοφορίας. Ο μέσος όρος είναι στα 19.000.
- Μα εκείνα είναι facelift.
- Και το δικό μου τι είναι?
- Facelift είναι και το δικό σας?
- Την τελευταία φορά που κοίταξα, ναι.
- Πάντως εμείς σας το παίρνουμε 11 χιλιάδες άμεσα.
- Λυπάμαι, δε δίνω Rolex και χρήματα για να πάρω Timex. Θεωρώ την προσφορά προσβλητική. Καλύτερα να μου λέγατε ότι δε σας ενδιαφέρει.
- Σας καταλαβαίνω.
- Δεν καταλαβαίνετε τίποτα. Ανοίγετε έναν τυφλοσούρτη και κοιτάζετε πως θα κοροϊδέψετε τον κόσμο. Βγάζετε από την πώληση του καινούργιου, βγάζετε από την ανταλλαγή, βγάζετε από παντού. Αν πω σε 10 γνωστούς να βάλουν ψεύτικες αγγελίες για να ανέβει ο μέσος όρος τι θα κάνετε? Αν πω στους ίδιους να βάλουν αγγελίες ζήτησης?
- Οι άνθρωποι που μας δίνουν την τιμή γνωρίζουν την εμπορική αξία.
- Αυτοί που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν το facelift από το προ-facelift? Πλάκα μου κάνετε?
- Δοκιμάστε να το δώσετε κι εμείς είμαστε εδώ να σας εξυπηρετήσουμε.
- Θα το δώσω στη τιμή που πιστεύω ειδάλλως θα το κρατήσω να το κοιτάω. Πάντως, ΑΝ το δώσω, δε θα με ξαναδείτε.
- Όπως νομίζετε.