Εγω εχω επικεντρωθει στην ζωικη παραγωγη και αγροκαλιεργεια.
Ειναι πρωτογενης παραγωγη, οι εκτασεις ειναι φθηνες και τα ζωντα ζωα εχουν ακομα καλη αποδοτικοτητα. Αρκει να μεινει κανεις εξω απο συνεταιρισμους, καθως απο οτι εχω δει, ειναι καταστροφικες οι συμβασεις που υπογραφεις.
Ενα αυτοσυντηρουμενο αγροκτημα, που παραγει τριφυλλι, βρωμη και βασικα χορταρικα, μπορει να υποστηριξει απο 50 στρεμματα μεχρι 300/350 εριφια για ξεκινημα.
Η πολλαπλη εκμεταλευση, (γαλα, κρεας) και η επεξεργασια (γιαουρτι, τυρι) μπορει να αυξηθει ειτε με βελτιωση του κοπαδιου, ειτε με αγορες πρωτης υλης απο αλλους κτηνοτροφους.
Σε μια ιδανικη μοναδα ενας ανθρωπος με "συγχρονη" σκεψη μπορει να εχει επιστροφη του κεφαλαιου του σε 2 χρονια και χωρις δανεια η επιδοτησεις (που ισχυουν μεχρι το 2015) να ζησει ανετα αλλα με πολυ κοπο.
Εχω ψιλοσχεδιασει το πλανο μου, χωρις κανενα δανεισμο και μου βγαινει.
Αυτη την εποχη εχω γραφτει σε διαφορα φορουμ του εξωτερικου πχ κατσικιφανς κτλ (μη γελατε, υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ κτηνοτροφοι εξω, σε σημειο που τα μηχανηματα τους κοστιζουν χιλιαδες ευρω) και ειναι πολυ προθυμοι να μοιραστουν τα στοιχεια τους και τις μεθοδους τους.
Οταν ολοκληρωσω το προτζεκτ, θα επανελθω με ρεαλιστικα στοιχεια για την ελληνικη πραγματικοτητα.

Απάντηση με παράθεση