Σελίδα 65 από 101 ΠρώτηΠρώτη ... 1555636465666775 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 641 έως 650 από 1001

Θέμα: Επικαιροτης και προβληματισμοι (καισαριου το αναγνωσμα) 04-13

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Άλλο ένα ωραίο άρθρο που θα καταλήξει στο καλάθι αχρήστων.

Τρεκλίζοντας πάνω από τον γκρεμό

Ακριβώς έναν χρόνο μετά τις εκλογές και το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, αφού απομακρύνθηκαν τα σενάρια Grexit και ο εφιάλτης μιας άτακτης χρεοκοπίας, βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι με την άβυσσο.

Η ΝΔ αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, χωρίς να ξέρει πώς θα την ξανανοίξει και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σαν να έχουμε μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι εγκλωβίστηκαν στις κόκκινες γραμμές τους και έφεραν κοντά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σαν η χώρα να έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ελλειμμάτων και του χρέους, επομένως να μην έχει ανάγκη τη συνεννόηση με εταίρους και πιστωτές.

Τα κομματικά επιτελεία μπήκαν ήδη σε προεκλογική τροχιά, σαν η ελληνική οικονομία να μπορεί να αντέξει κάλπες μέσα στο καλοκαίρι και να μην κινδυνεύει με ξαφνικό θάνατο.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζει ως μεταρρύθμιση τις μαζικές οριζόντιες απολύσεις των υπαλλήλων στη δημόσια τηλεόραση, σαν να μη γνωρίζει την έννοια της αξιολόγησης.

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ διαφωνούν, σαν μην ευθύνονται για το γεγονός ότι επί έναν ολόκληρο χρόνο το άρρωστο ελληνικό κράτος παραμένει ακίνητο, ίδιο και απαράλλακτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εδώ και τώρα εκλογές, σαν να έχει τη μαγική λύση για την εξασφάλιση οικονομικής αυτοδυναμίας, σαν να ξέρει πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις χωρίς δανεικά.

Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η σημερινή μας κατάσταση: Το ναυάγιο σε σχέση με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει με τίποτα. Λείπουν τα 2,6 δισ ευρώ που προβλέπονται μέχρι το τέλος του έτους ως έσοδα για το δημόσιο ταμείο από τις ιδιωτικοποιήσεις. Το πλεόνασμα είναι ταμειακό και όχι δημοσιονομικό, προκύπτει δηλαδή από τη στάση πληρωμών του δημοσίου που λειτουργεί με μπαταχτσίδικο τρόπο για να μαγειρευτούν τα νούμερα. Το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση, καθώς ακόμη και όσες εταιρείες παραμένουν ζωντανές αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές. Η διαβόητη ελληνική φοροδιαφυγή οργιάζει και κανένα σχέδιο για την αντιμετώπισή της δεν εκπονείται. Ο ιδιωτικός τομέας συρρικνώνεται διαρκώς και καμία πολιτική ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης δεν εκπονείται. Το κόστος ζωής μένει στο ύψος του, τα μονοπώλια παραμένουν ανέπαφα και η γραφειοκρατία άθικτη.

Οι νέοι αναζητούν διέξοδο εκτός συνόρων και όσοι μένουν εδώ δεν βρίσκουν δουλειά, ο πληθυσμός γερνάει, το ακριβό και αντιπαραγωγικό κοινωνικό κράτος διαλύεται, δεν υπάρχουν δημοτικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά, αλλά υπάρχουν άπειρες δημοτικές εταιρείες για δήθεν πολιτιστικές δραστηριότητες. Και μέσα σε όλα αυτά, όσοι βρίσκονται ακόμη πάνω από το νερό δέχονται απανωτά χαστούκια μαθαίνοντας ξαφνικά ότι απόψε έκλεισε η ΕΡΤ και αύριο μπορεί να κλείσει η ΕΥΔΑΠ με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επειδή έτσι. Επειδή η Τρόικα ζητά απολύσεις και η κυβέρνηση δεν μπορεί να διώξει υπαλλήλους που παρανόμησαν στην άσκηση των καθηκόντων τους, ούτε όσους δεν πατάνε στο γραφείο τους, ούτε αυτούς που κάνουν με απαράδεκτο τρόπο τη δουλειά τους, δεν μετακινούν καν τους αγροφύλακες που προσλήφθηκαν για τους γνωστούς πελατειακούς λόγους, δεν ψάχνουν ανάμεσα σε εκείνους που διορίστηκαν από το παράθυρο χωρίς να έχουν τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα, δεν κάνουν τίποτα για να εκσυγχρονίσουν το κράτος, δεν καταργούν τη χαρτούρα και την τρέλα των πιστοποιητικών και υπόσχονται ηλεκτρονική διακυβέρνηση όταν τα δύο τρίτα της επικράτειας δεν έχουν ευρυζωνικότητα.

Ξαφνικά κοιταχτήκαμε μεταξύ μας και αναρωτηθήκαμε: Είναι δυνατόν να γίνουν εκλογές τον Ιούλιο; Για να προκύψει τι; Περισσότεροι νεοναζί στο κοινοβούλιο; Κυβέρνηση της όλης δεξιάς; Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ποιον; Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξανά; Εκλογές με ποιο διακύβευμα από την πλευρά του Μαξίμου; Σαμαράς ή χάος; Σαμαράς με χάος; Σαμαράς για περισσότερο χάος;

Χρειαζόμαστε επειγόντως καταλλαγή και περίσκεψη. Χρειαζόμαστε, πρωτίστως, άλλη πολιτική ελίτ, αλλά δεν την βρίσκουμε. Μέχρι να γίνει αυτό, ας σταματήσουν τουλάχιστον τη ρουλέτα με την τύχη μας, ας περάσουν από την κομματική κουζίνα στη βεράντα για να πάρουν αέρα και να κοιτάξουν κάτω, για να δουν τον γκρεμό πάνω από τον οποίο χορεύουμε.

https://www.athensvoice.gr/article/c...B5%CE%BC%CF%8C

2. The Following 5 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

Dioskouroi (18-06-13), Ptboul (18-06-13), S8N (18-06-13), Stathis (18-06-13), z3 2.2 (18-06-13)

Περιοχή
    βόλτες με το μάτζικ μπας
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άλλο ένα ωραίο άρθρο που θα καταλήξει στο καλάθι αχρήστων.
    Ούτε καν! Από τα πιο καθάρια που έχω διαβάσει. Απλές και ΛΟΓΙΚΕΣ σκέψεις, προσωπικά με βρίσκουν σύμφωνο στο 100% ._
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο z3 2.2 Εμφάνιση μηνυμάτων

ευχαριστω αν φτασατε να διαβαζετε μεχρι εδω
    το ειδος του δημητρη (και του βασιλη του πατερα του, για οσους εχετε την τυχη και την τιμη να τους γνωριζετε) ειναι υπο εξαφανιση.

δυστυχως το αλλο ειδος, αυτο που περιγραφει στο ποστ του, ειναι ανθεκτικοτερο, θα κανει τα παντα για να επιβιωσει ως το τελος.
    σαν μεγαλη διποδη κατσαριδα ενα πραγμα.

αυτο εκανε η κοινωνια αυτη τοσα χρονια, αντι να φτιαχνει δημητρηδες εφτιαχνε κατσαριδες.

5. The Following 12 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

120ie87 (18-06-13), Dioskouroi (18-06-13), hades7 (18-06-13), kostas 325 (18-06-13), Kostas_1 (18-06-13), Monsta (18-06-13), PANOS-E60 (18-06-13), Ptboul (18-06-13), S8N (18-06-13), Thomelef (18-06-13), vagmag (18-06-13), z3 2.2 (18-06-13)

Περιοχή
    VOULA
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο z3 2.2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    πριν απο πολλα χρονια (6-7) ειχα μια κουβεντα σε ενα μπαρ με εναν τυπο που μολις ειχα γνωρισει.ηταν φιλος καποιου φιλου μου.
    αντιπαθιτικος απο την πρωτη ματια.

πανω στην κουβεντα,για να περασει και η ωρα, ηρθαμε στα καθημερινα του τυπου "που δουλευεις?" κλπ.

λοπον ο τυπος δουλευε καπου στην βουλη. η δουλεια του εχει να κανει με υπολογιστες οπως μου ειχε αναφερει.
    απο ενδιαφερον ρωτησα και εγω ποιο ειναι το αντικειμενο του ακριβως.να σημειωσω οτι μου αρεσει πολυ να μου περιγραφει καποιος το αντικειμενο της δουλειας του.

για να μην σας τα πολυλογω,ο τυπακος μου εξηγησε οτι πηγαινε για δουλεια κατα τις 9.00,μετα απο λιγη ωρα εφευγε και πηγαινε για καφε στα περιξ εχοντας το νου του το κινητο του μηπως τον καλεσουν απο την δουλεια.
    κατα την 13.00 εδινε το παρον για κανα δυο ωρες ψωλαρισματος ακομα και μετα εφευγε.
    αντικειμενο δεν ειχε στην πραγματικοτητα κανενα,οπως μου ειπε δεν ειχε καν καποιο γραφειο να καθετε!
    με ειχε βουρλισει απιστευτα εκεινη την στιγμη.

με το ιδιο θρασσος που μου εξιστορουσε ολα αυτα,δηλωνε και τον μισθο του ο οποιος ηταν 2.300 ευρω. την θυμαμαι αυτην την στιγμη σαν να συνεβει πριν απο δυο λεπτα!

ξεκινησα και γω με θρασσος να τον κρινω και να συγκρινω το τομαρι του με λοιπους εργαζομενους στην χωρα αυτη.

αυτος σα να ειχε ξαναπαιξει το σεναριο αυτο,που σιγουρα το ειχε ξαναπαιξει με καποιον σαν και μενα,μου εδινε πληρωμενες απαντησεις.

εκλεισε η κουβεντα με μια ερωτηση του που ποτε δεν απαντησα.
    "αμα σου δινοταν και σενα αυτη η δουλεια,δεν θα πηγαινες"?

θυμαμαι σαν και τωρα οτι ηπια την τελευταια τζουρα ποτου που μου ειχε μεινει αφησα λεφτα στο μπαρ για τα ποτα μου και εριξα μια ματια στον φιλο μου φευγοντας που ειχε παρει χαμπαρι τι γινοταν.

οδηγησα προς το σπιτι μου με ενα κεφαλι καζανι και πολλους προβληματισμους.

σημερα οσες φορες σκεφτομαι εκεινο το βραδυ,απανταω στην ερωτηση του τυπου και μετα του τραβαω και μια μπουνια στη μουρη.

ηταν μια εμπειρια που θελησα να μοιραστω μαζι σας.
    ηταν μια βραδυα που δεν θα ξεχασω ποτε.
    ηταν η πρωτη φορα που ειχα ερθει σε επαφη με το καθεστος του κοπριτη.
    ηταν ολα ξενα για μενα.
    για μενα που βυσμα ειχα μονο στα ακουστικα του walkman μου.
    που οταν πηγα φανταρος εννιωσα τι σημαινει να πηγαινεις στα χειροτερα στρατοπεδα της χωρας και να υπηρετεις τις αδειες του μαλακισμενου βυσματος.

σε ενα τηλεφωνο θυμαμαι με τους γονεις μου απο το στρατοπεδο με ρωτησαν αν ηθελα να ψαξουν να βρουν καμια "ακρη" να με παρουν απο κει που ημουν,τους απαντησα οτι αυτο που με ρωτανε απλα δεν παιζει.δεν θα παιξει ποτε.να το ξεχασουν.

εχοντας ζησει μεχρι τα 33 μου κατα αυτον τον τροπο,εχοντας πιασει δουλεια χτυποντας την πορτα του εργοδοτη με το ΔΙΚΟ μου χερι και εχοντας δουλεψει αρκετα για την ηλικια μου εχω φτασει σε ενα σημειο να μπορω να κρινω.
    πολλες φορες το νεαρο της ηλικιας μου ερχεται σε αντιφαση με την θεση που εχω μεσα στην εταιρια που δουλευω.ειμαι εκει ομως γιατι το αξιζω γαμω το στανιο μου και γιατι εχω δουλεψει για αυτο.

ειμαι εκει και προσπαθω να εμπνευσω τους κακοπληρωμενους συναδελφους μου,οι περισσοτεροι εκ τον οποιων ειναι μεγαλυτεροι μου, να προσφερουμε και να βαλουμε πλατη στον εργοδοτη μας αυτην την δυσκολη περιοδο.
    να δουλεψουμε αριστα και ποιοτικα χωρις ιχνος ερασιτεχνισμου και κακης διαθεσης.

ειμαι εκει για να δωσω ενα ακομα ονομα στο τελος του μηνα στον προισταμενο μου γιατι τα νουμερα τους δεν βγαινουν και περισευει ενας παραγωγικος.

ειμαι εκει να βγαλω το φιδι απο την τρυπα για το οτιδηποτε μπορει να συμβαινει σε ενα συνεργειο αυτης της κλασης.

ειμαι εκει για ολα.

ειμαι εγω.

μετα απο αυτο το μακροσκελες αυτοβιογραφικο ποστ,που ειμαι σιγουρος οτι πολλοι θα ασπαστειτε δεν μπορω να διανοηθω για μια ακομα φορα τους βολεμμενους.

για μια ακομα φορα γραφω απο καρδιας,οτι και αν σημαινει αυτο

ευχαριστω αν φτασατε να διαβαζετε μεχρι εδω
    Δε σου εχει κανει εντυπωση οτι σπανια συναντας η ερχεσαι σε επαφη με τους κοπριτες του συστηματος ?
    Δε σου κανει εντυπωση πως δεν υπαρχουν στις παρεες σου ?
    Δε σου κανει εντυπωση το οτι ειναι μια ρατσα ανθρωπων εντελως διαφορετικη απο τους αλλους (δηλ εμας τους μαλακες που δουλευουμε απο τα 25 non stop) οι οποιοι και τους συντηρουν ?
    Δε σου κανει εντυπωση οτι ο αλυτος γριφος που λεγεται δημογραφικο προβλημα και ερημωση της επαρχιας ειναι πολυ απλο ....ολοι οι μπουρτζοβλαχοι πολιτικοι εχουν διορισει ολους τους ψηφοφορους τους στο δημοσιο και εχουν μαζευτει στις υπηρεσιες των Αθηνων συναναστρεφομενοι μεταξυ τους και μονο.
    Δε σου κανει εντυπωση οτι στις συγκεντρωσεις αυτων των ανθρωπων, συναντας εκεινη τη σιχαμενη ελληνικη σκατοφατσα του κλασικου τεμπελοκομματοσκυλου με το μουστακακι, το μπεγλερι και τη μονιμη απορια για το ποια θα ειναι η επομενη θεση (που ουσιαστικα δεν υπαρχει) που θα κληθει να καλυψει απο το πολιτικο αφεντικο του ?
    Ειναι μια αλλη φυλη, εντελώς διαφορετικη απ οτιδηποτε ξερουμε, σαφεστατα με εξαιρεσεις , αλλα ο κανονας ειναι ο ιδιος εδω και δεκαετιες........
    ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ .
    Ξερεις τι ειναι Μητσαρα να σου φερνει μια ηλιθια στην παρεα εν ετη 1992 το νεο φιλος της, ο οποιος εμοιαζε σα κουταβι χαμενο σε κεντρικη λεωφορο, να λεει δε θελω να φαω ψαρι οταν ακουσε οτι παραγγελναμε ψαρονεφρι και λιγα χρονια μετα (2000) να εχει 300 τ.μ γραφεια στο Κολωνακι ποιο χλιδατα και απο αυτα του Κωστοπουλου στην Αλφα και να ψαχνει να επενδυσει τα κεφαλαια του ??......ολα αυτα χρηματα του Πασοκ....ο τυπος απ το χωριο του Γειτονα, ενα σκατοκομματοσκυλο , διορισμενος σε διοικητικα συμβουλια 5 νοσοκομειων οταν ο νταβας του ηταν υπουργος υγειας και να κανει παρτυ με μιζες και προμηθειες.
    Η αδερφη του σε αλλη δημοσια υποηρεσια και ο μπαμπας συνταξιουχος του δημοσιου. Αντιστοιχα βεβαια ξερω και κομματοσκυλο της ΝΔ με τοσα και πολλα παραπανω μη εχοντας δουλεψει ουτε μια μερα στη ζωη του. Απλα περιμενει να δει ποια θα ειναι η επομενη θεση που θα μασησει παλι.
    Μην απελπιζεσαι διοτι ειναι τοσο μεγαλη η αναξιοπρεπεια τους, που πρεπει να ζουν κρυμενοι για να αισθανονται ανετα και καλα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nikos : 18-06-13 στις 15:20

7. The Following 14 Users Say Thank You to Nikos For This Useful Post:

Dioskouroi (18-06-13), hades7 (18-06-13), joseph (18-06-13), kostas 325 (18-06-13), Kostas_1 (18-06-13), Monsta (18-06-13), nikos1400 (19-06-13), PANOS-E60 (18-06-13), Ptboul (18-06-13), S8N (18-06-13), Stathis (18-06-13), Thomelef (18-06-13), vagmag (18-06-13), z3 2.2 (18-06-13)

Rides
    0

Προεπιλογή

Κι όμως δεν ζουν κρυμένοι. Ζουν ανάμεσά μας και αισθάνονται μια χαρά (αν και γκρινιάζουν για τις μειώσεις).

9. The Following 3 Users Say Thank You to friendgr For This Useful Post:

Dioskouroi (18-06-13), Stathis (18-06-13), vagmag (18-06-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Τελικα μονο με παυση πληρωμων θα μπορεσουμε να απαλαγουμε απο ολους αυτους.

Ουτε χαρατσια, ουτε εισφορες, ουτε δημοτικα τελη, ουτε τπτ...μονο την καθαρη αξια του καθε πραγματος.

Ποσο κανει σκετο το ρευμα? Τοσο. Ποσο κανει το καυσιμο χωρις τους φορους? Τοσο. Ποσο κανει η αξια του αγαθου χωρις το φπα? Τοσο. Μονο με αυτο τον τροπο θα μπορεσουν να φυγουν ολα αυτα τα κορακια απο τις πλατες μας...

Διαβαζω ολα τα παραπανο, και εκτος απο οργη και μισος δεν αισθανομαι τπτ αλλο. Μια χουφτα ανθρωπων να φτυνουν αιμα καθε μερα για το τπτ, για την απλη επιβιωση, για να μπορει να συντηρειται ολο αυτο το σκυλολοι.

Απεχθεια και τπτ αλλο. Μια σιχαμαρα για ολους αυτους τους τεμπεληδες, τους ψευτες, τους τζαμπα μαγκες που μιλανε για τα ολα αυτα τα παραλογα κεκτημενα τους.
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

11. The Following 5 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

120ie87 (18-06-13), Dioskouroi (18-06-13), joseph (18-06-13), Monsta (18-06-13), Stathis (18-06-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Επανήλθε ο δάσκαλος !!!

Μιά μικρή παρένθεση στήν σιωπή μου!

ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ 190 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.
    (Τίποτα δέν τέλειωσε χθές. Ολα τώρα πραγματικά αρχίζουν)

<Οταν κατέθεσα τό σχέδιο νόμου γιά τήν αναδιάρθρωση στήν ΕΡΤ τόν Αύγουστο τού 2011 ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ Βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν έντονα>!!
    Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος πού προσπάθησε νά αλλάξει τήν αμαρτωλή ΕΡΤ, μέ αυτήν τήν δημόσια δήλωσή του τά είπε όλα!! Περιέγραψε σύντομα και μέ απλά λόγια τόν πυρήνα τού προβλήματος τού Νεοελληνικού κράτους. Ενα πελατειακό βουλευτικό πολιτικό σύστημα 180 ετών από συστάσεως τού Νεοελληνικού κράτους. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, ακόμα καί όταν δέν έχει! Και ο Βουλευτής-ΒΟΛΕΥΤΗΣ, δικαιώνει τόν πελάτη. Ετσι ώστε ο πελάτης νά τόν ξαναστείλει στήν Βουλή. Αυτό είναι τό παιγχνίδι πού παίζεται σέ αυτήν τήν Χώρα 180 χρόνια τώρα. Σε όλα τά επίπεδα.

Οι Βουλευτές, δεξιοί, κεντρώοι,κεντροαριστεροί, αριστεροί. Τό ίδιο και οί πελάτες. Δεξιοί, κεντρώοι, κεντροαριστεροί, αριστεροί. Ο νέος ΒΟΛΕΥΤΗΣ, αριστερός Τσίπρας, πλειοδοτεί πιά καί έχει πάρει κεφάλι, σέ αυτό τό πολιτικό παιγχνίδι τών 180 ετών, έναντι τών άλλων ΒΟΛΕΥΤΩΝ. Τών άλλων Βολευτών, πού βρίσκονται σέ μία πραγματική σύγκρουση μέ τόν πραγματικό ΒΟΛΕΥΤΙΚΟ εαυτό τους. Θέλουν νά αντισταθούν στήν πλειοδοσία Τσίπρα, διά τής δικής τους πλειοδοσίας πρός τούς ίδιους πελάτες, αλλά εμποδίζονται καθώς έχουν αναλάβει δεσμεύσεις και υποχρεώσεις έναντι τών Ευρωπαίων δανειστών, προκειμένου νά αλλάξουν αυτό τό σάπιο κράτος και τό σαπισμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Αυτή ή αντίφαση είναι πού δημιουργεί και θά δημιουργεί μία λανθάνουσα, αλλά καί πολλές φορές άμεσα εκδηλούμενη πολιτική αστάθεια πού υπάρχει και θά υπάρχει γιά πάρα-πολύ καιρό ακόμα.
    ....Τό έργο θά έχει πολλές ακόμα συνέχειες και θά είναι <συναρπαστικό>

Τουλάχιστον...δέν θά πλήξουμε.

ΠΟΙΑ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ;

H Tρικομματική κυβέρνηση ήταν μία προσπάθεια νά δείξουμε στούς Ευρωπαίους πώς δήθεν έχουμε τήν πολιτική βούληση νά αλλάξουμε αυτό τό πελατειακό κράτος μπουρδέλο πού έχουμε στήσει εδώ και 35 χρόνια,πάλι μέ δανεικά.

Τό πελατειακό κράτος όμως λειτουργεί εδώ και 190 χρόνια και δέν είναι τωρινό φαινόμενο. Δηλαδή η λύση τής τρικομματικής ήταν γιά <νά τούς πάρουμε τά λεφτά> έτσι απλά. Τά υπόλοιπα περί μεταρρυθμίσεων στίς δομές του κράτους είναι ένα Ελληνικό παραμύθι τού πολιτικού συστήματος στό σύνολό του. Τό ίδιο έκαναν καί οί πρώτες σκιώδεις κυβερνήσεις και εθνοσυνελεύσεις τής πρώτης πενταετίας 1822-1827. Τότε πού ξανά κοροιδεύαμε τούς ξένους πώς δήθεν θά στήσουμε ένα σοβαρό κράτος, μέ όλες αυτές τίς συμμορίες τών κλεφταρματωλών, Μωραιτών και Ρουμελιωτών. Στό τέλος προέκυψε τρομακτικό αδιέξοδο. Ηρθε ο Ιμπραήμ, μετά τό Ναυαρίνο, μετά ο Καποδίστριας και αφού τόν δολοφονήσαμε από τότε συνεχίζουμε τό ίδιο βιολί τής κοροιδίας. Οι οπλαρχηγοί καί οί αρχηγοί τών κλεφταρματωλών γίνανε Βουλευτές καί υπουργοί, τά πρωτοπαλλήκαρά τους γίνανε κομματάρχες και ένας Λαός εξανδραποδισμένος από τότε ζεί σέ αυτόν τόν μύλο τού βρώμικου και διεφθαρμένου πελατειακού κράτους.

Τό ίδιο είμαστε και σήμερα. Η ιστορία συνεχίζεται εδώ και 190 χρόνια, χωρίς κανένα διέξοδο. Στηριζόμαστε στά δεκανίκια τών δανεικών. Χάρη σέ αυτά τα δανεικά υπάρχουμε σαν κράτος εδώ και 190 χρόνια, αλλοιώς θά είχαμε εξαφανιστεί από τόν Χάρτη.

Τούτες τίς μέρες τό <Εθνος> γιά μιά ακόμα φορά αναδύθηκε από τίς στάχτες του και ξανά μέ τήν ΕΡΤ πρός τήν δόξα τραβά. Μέ τό αριστερό χέρι υψωμένο σάν γροθιά και τό δεξί στήν ζητιανιά τών Ευρωπαικών δανείων. Ταυτόχρονα ώς συνδικαλιστικοί ζητιάνοι ενός παρακράτους κάψαμε τήν σημαία τών κρατών τής Ε.Ε από τήν οποία σιτιζόμαστε. Οταν σέ λίγους μήνες τά δημόσια ταμεία αδειάσουν καί θά κοιτάνε πολλοί τά παιδιά τους νά είναι στά σπίτια άνεργα, όταν οί άνεργοι θά ξεπεράσουν τά 2.000.000 εκατομμύρια, όταν οι συντάξεις θά καταρρεύσουν, επειδή κάποτε το <ΕΘΝΟΣ> αντιστάθηκε γιά μία ακόμα φορά σθεναρά στόν Γιαννίτση, τότε θά προτείνω νά γεμίσουμε τά στομάχια μας μέ μία <<μερίδα ΕΡΤ μέ τζατζίκι και τηγανιτές πατάτες Νευροκοπίου>>.

Αλλά γιά καμμία σοβαρή επιχείρηση, καμμία σοβαρή επένδυση, καμμία σοβαρή παραγωγική μονάδα πού νά εξάγει, καμμία συγκίνηση δέν έχει επιδειχθεί από τήν κοινωνία. Ας φάμε λοιπόν ΕΡΤ νά χορτάσουμε να τελειώνουμε.

EIMAΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Τό πολιτικό αδιέξοδο και η πολιτική αστάθεια ήρθαν γιά νά μείνουν εδώ γιά πολύ καιρό. Εκτός από τά χρόνια τής μεταπολίτευσης τών δανεικών και τών ευρωπαικών επιδοτήσεων, η Χώρα από τό 1821 ήταν σέ μία σχεδόν μόνιμη πολιτική αστάθεια. Μέ αφορμή τήν οικονομική κρίση, βγήκαν στήν επιφάνεια λανθάνουσες καταστάσεις πού υπάρχουν στά εσώψυχα τής Νεολληνικής κοινωνίας. Οι εκλογές ώς σενάριο τής τελευταίας στιγμής θά επανέλθει σύντομα και θά έρχεται συνέχεια. Καθώς τό Ελληνικό πολιτικό σύστημα στό σύνολό του παραμένει αδιόρθωτο και πελατειακό. Οί αλλαγές πού πρέπει νά γίνουν είναι πολύ σκληρές αλλά κανείς δέν τίς λέει. Ολοι υποκρίνονται πώς ο Βασιλιάς τού παραμυθιού φοράει στολή, ενώ είναι γυμνός! Οι τοπικές κοινωνίες θά αντισταθούν έντονα σέ κάθε επενδυτική δραστηριότητα. Οι συντεχνίες τό ίδιο. Η Ελληνική κοινωνία είναι τό ίδιο το πολιτικό της σύστημα, ταυτισμένη με αυτό.

<Αμα δέν ταιριάζαμε δέν θά συμπεθεριάζαμε>, λέει η πολύ σοφή παροιμία.
    Η Ελληνική κοινωνία είναι καθηλωμένη σέ νοοτροπίες, οί ρίζες τών οποίων βρίσκονται σέ ένα μακρυνό παρελθόν, τότε πού συστάθηκε τό Νεοελληνικό κράτος.

Είμαστε ένα Κράτος καχεκτικό, είμαστε μία κοινωνία ιδεολογικά καθηλωμένη σέ μύθους, σέ ιδεολογήματα, σέ πολιτικά παραμύθια, σέ συναισθηματισμούς, βουτηγμένη στόν λαικισμό, κοινωνία γεμάτη πολιτικό οπαδισμό χουλιγκανισμό, ιδεοληψίες, θρησκοληψία, φαντασιώσεις τού κώλου καί μπόλικες νοσταλγίες καί αναμνήσεις παντός είδους. Αλλά από σοβαρές ιδέες γιά επενδύσεις ΜΗΔΕΝ. Καί ποιός σοβαρός επενδυτής θά έρθει εδώ νά ακουμπήσει τά ωραία του λεφτουδάκια; Μαλάκας είναι; Στήν Χώρα πού ο ορθολογισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

H Ελλάδα ανήκει στούς Ελληνες!!Οί Ελληνες δέν έχω ακόμα καταλάβει πού ανήκουν. Στήν Ελλάδα; Μπά! Δέν νομίζω! Αυτό είναι τό διαχρονικό υπαρξιακό πρόβλημα 190 ετών. Αλυτο πρός τό παρόν! Καί πηγή όλων τών προβλημάτων.
    Tό ότι αποφύγαμε τίς εκλογές (προσωρινά,άν τίς αποφύγαμε,οψόμεθα τήν Τετάρτη) αυτό δέν ήταν αποτέλεσμα τής προσωρινής διαταγής τού Σ.τ.Ε. Απόφασης πού ούτως ή άλλως ήταν στήν γραμμή τού "ήξεις αφίξεις ούκ", πού είχε σάν αποτέλεσμα νά υπάρχουν 11.000.000 ερμηνείες, όσοι και οι Ελληνες!

Αν απόφύγαμε προσωρινά τίς εκλογές,(άν λέω),αυτό έγκειται στίς αφόρητες πιέσεις τών δανειστών, (καλή τους ώρα), πού δέν άφησαν τούς Ελληνες πολιτικούς νά τά κάνουν όλα εν μέσω θέρους Γής μαδιάμ, γιά χάρη τών πελατων ψηφοφόρων τους, (όπως τά έχουν κάνει πολλές στήν Ιστορία) καί τούς ανάγκασαν νά κάτσουν μέ τό ζόρι στό τραπέζι. Τά δανεικά μάς ενώνουν όλους, όλο τό Εθνος. Εδώ και 190 χρόνια. Δάνεια πρός "λαική κατανάλωση" καί Ζήτω τό Εθνος!!

Αλλοιώς άν μάς άφηναν μόνους μας νά αποφασίσουμε θά γινόταν εδώ τής Κορέας, ή αλλοιώς τής πουτάνας τό κάγκελο. Γιά γεωπολιτικούς και μόνο λόγους μάς έκαναν κράτος και μάς συντηρούν ακόμα ώς κράτος. Τούτο όμως δέν σημαίνει ότι η Ιστορία τραβάει στό διηνεκές. Η Τρικομματική είναι καί γιά αυτούς μία λύση ανάγκης.

Απέναντι στό απόλυτο μπάχαλο τού Λαικισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΟΝΑΖΙ-ΚΚΕ-ΑΝΈΛΛ καί συνδικαλιστικής κλεπτοκρατίας προτιμούν απλά τούς μονόφθαλμούς, έως ολίγον τυφλούς μπάς και κούτσα-κούτσα μπορέσει, άν μπορέσει να γίνει κάτι σέ αυτό τό μπουρδέλο.

Πώς τό έλεγε μωρέ ο άλλος περιγραφοντας τήν κατάσταση επί Καποδίστρια στήν Ελλάδα:

<<Δημοκρατία τότε εννοούσαν οι Ελληνες αλλά ασυδοσία ουσιαστικά ήθελαν. Νά κάνει ο καθένας στόν τομέα του ότι γουστάρει και λογαριασμό νά μήν δίνει στόν άλλο. Καλή ώρα όπως και σήμερα>>. Β.Ραφαηλίδης, εκ τής αριστεράς προερχόμενος.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.

Μέ αφορμή τό παραπάνω απόσπασμα τού Β.Ραφαηλίδη θά ήθελα νά σάς θυμίσω.

Τόν Γενάρη τού 2011 επί εποχής κυβερνήσεως Γ.Α.Π, οι αγρότες τών Σερρών αποφάσισαν νά αποκλείσουν τά Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών μέ αστυνομική διάταξη, (δικαίωμα πού τού παρέχει τό σύνταγμα), απαγόρευσε τίς συγκεντρώσεις τρακτέρ στόν Εθνικό δρόμο Σιδηρόκαστρο-Προμαχώνας, προκειμένου νά μήν γίνουμε γιά μία ακόμα φορά διεθνώς ξεφτίλα. Η Ν.Δ τότε διά τού κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ κατήγγειλε τήν πράξη αυτή, ως αναβίωση τής Χούντας. Καί όλη η αριστερά, αλλά καί Βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ έδειξαν έντονη δυσαρέσκεια. Δείγμα ξεκάθαρο πώς σέ κάθε περίπτωση, ανάλογα τό ποιός είναι στήν κυβέρνηση, εμείς ώς Νεοέλληνες έχουμε μπλέξει τά μπούτια μας.

Κοινώς έχουμε εξισώσει τήν ΑΣΥΔΟΣΙΑ μέ τήν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δέν είναι τωρινό αυτό. Καί αυτό πηγάζει από τότε, από τό 1821!

ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΟΣΤΩΝΗ

Στήν Βοστώνη η αστυνομία είπε στόν κόσμο νά παραμείνει γιά δύο 24ωρα σπίτια τους, γιά νά διευκολυνθούν νά βρούν τούς δύο τρομοκράτες.

Εάν τολμήσει νά πεί η Ελληνική Αστυνομία στούς κατοίκους τής Βοιωτίας νά μείνουν στά σπίτια τους γιά δύο μέρες προκειμένου νά διευκολυνθούν νά βρούν τούς δραπέτες ληστές μέ τά καλάσνικοφ, θά ξεσηκωθεί τό σύμπαν. Θά καταγγελθεί ώς προσπάθεια επιβολής στρατιωτικού νόμου!!

Συμπέρασμα:
    ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.....ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

ΥΓ
    Μία παρένθεση στήν σιωπή μου ήταν αυτή η ανάρτηση.Θά επανέλθω δριμύτερος όταν φτιαχτεί...η νέα <<αναγεννημένη>> ΕΡΤ" μέ τήν παλιά ΕΡΤ ανοικτή !!!

Οπως τό ίδιο <<αναγεννημένη>> θά γίνει η Ελληνική δημόσια διοίκηση, η Δικαιοσύνη, τό <νέο παραγωγικό μοντέλο>, η παιδεία, τά Νοσοκομεία καί τό Ελληνικό κράτος γενικά. Πότε θά γίνουν όλα αυτά;; Μα τού Αγίου, (άς μήν τό πώ καλύτερα), ανήμερα.

13. The Following 4 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

Dioskouroi (18-06-13), nikos1400 (19-06-13), Stathis (18-06-13), zizu (19-06-13)

Rides
    1

Προεπιλογή

Αναλυτικά τα σχολεία που καταργούνται ανά νομό είναι:
    Δημοτικά
    Ξάνθη 1
    Ροδόπη 3
    Αττική 11
    Αιτωλοακαρνανία 1
    Ηλεία 1
    Καρδίτσα 1
    Θεσσαλονίκη 1
    Ημαθία 2
    Πέλλα 1
    Σέρρες 1
    Κάλυμνος 1
    Λακωνία 2
    Εύβοια 1
    Ευρυτανία 3
    Φθιώτιδα 1
    Φωκίδα 1
    Για να δω θα γινει η ιδια "φασαρία"?

Ωχ το ξεχασα, τωρα αγωνιζόμαστε για την ΕΡΤ.

15. The Following 9 Users Say Thank You to Kostas_1 For This Useful Post:

120ie87 (18-06-13), A8hnaios (20-06-13), Dioskouroi (18-06-13), kostas 325 (18-06-13), Ptboul (18-06-13), S8N (18-06-13), Stathis (18-06-13), Thomelef (18-06-13), z3 2.2 (18-06-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

με δυο λογάκια...

Το μεγαλύτερο σύμβολο του παρασιτικού παρακράτους της μεταπολίτευσης, μετατράπηκε σε μια βδομάδα σε σύμβολο της δημοκρατίας και της επανάστασης.

Αμφιβάλω αν υπάρχει πιο γελοίος λαός στον πλανήτη.

17. The Following 7 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

Dioskouroi (18-06-13), joseph (18-06-13), kostas 325 (18-06-13), manos///3 (20-06-13), Nikos (18-06-13), S8N (18-06-13), Stathis (18-06-13)

Περιοχή
    salonica
    Rides
    1

Προεπιλογή

Ποια φασαρια να γινει μωρε...σαμπως οι μισοι απο το σκυλολοι γνωριζουν την υπαρξη του σχολειου?
    sympether with chiefτης

/
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

19. The Following 2 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

Kostas_1 (18-06-13), S8N (18-06-13)

Σελίδα 65 από 101 ΠρώτηΠρώτη ... 1555636465666775 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •