Αυτοί είναι ιν χάουζ, έχει και άουτσορσινγκ. Έχει θέση και για τον σπάρα https://www.dailymail.co.uk/news/art...-300-week.html
Αυτοί είναι ιν χάουζ, έχει και άουτσορσινγκ. Έχει θέση και για τον σπάρα https://www.dailymail.co.uk/news/art...-300-week.html
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
120ie87 (14-06-13)
Πάνο, εκείνοι είναι ιν-χαουζ, οι άλλοι είναι ιν-μπορντελ....
Δημοσιογράφος της ΕΡΤ έγραφε ότι σώθηκαν όταν έβαζαν τους μισθούς μέσω τραπέζης επειδή πρώτα 2 φορές το μήνα στο πάρκινγκ της ΕΡΤ γινόταν το αδιαχώρητο (όταν έρχονταν εκείνοι που δεν πάταγαν ποτέ για να πληρωθούν....)
120ie87 (14-06-13)
Γενικως,,, πολλα ακουγονται....
https://tvnea.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9108.html
https://soundcloud.com/ert_anoixth/va8adtesniwv
Όχι Λευτέρη, δεν έχεις κανένα τραγικό λάθος.
Το ότι ενοχλεί πολλούς η κριτική και η άλλη άποψη για το δημόσιο βίο το χουμε πάρει χαμπάρι. Πως είναι δυνατόν άλλωστε να περάσει η ζάλη μετά από 40 χρόνια πάρτι ?
Just don't let them fck with your brain.
εδιτ: χαίρομαι που βλέπω νέους συμμετέχοντες να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη σχιζοφρένεια.![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 14-06-13 στις 11:03
120ie87 (14-06-13), Dioskouroi (14-06-13)
τυφλα να εχει ο γκεμπελς ντινο.
μας τρωγαν τα λεφτα και μας κοροϊδευαν, αυτο εχει συμβει και τιποτε αλλο.
το ξερουν και οι πετρες, τωρα προσπαθουν να μας πεισουν οτι αυτο που βλεπουμε με τα ματια μας, δεν ειναι ετσι ,αλλα αλλιως.
Δημοψηφισμα για να δουμε ποσοι θελουν να πληρωνουν δημοσιο φορεα τηλεορασης. τολμανε?
Γιατι δεν προτεινουν οι ιδιοι τη λειτουργια του φορεα χωρις κανενα κοστος για τον πολιτη? να παρουν ολον τον κοσμο με το μερος τους.
να λειτουργει με εμπορικα κριτηρια και να εχει εσοδα-εξοδα.
μονο απο την εκμεταλευση του αρχειου (το οποιο δεν ειναι της ανωνυμης εταιριας ερτ και κανενος αλλου που θα συσταθει μετα, αλλα δικο μας αφου εμεις και οι πατεραδες μας το εχουμε πληρωσει), θα μπορουσε να υπαρχει ενα αρκετα μεγαλο εσοδο.
ας παρουν διαφημισεις, ας δουν τι θελει ο κοσμος, ωστε να ερθουν και διαφημιζομενοι.
δεν γινεται να λειτουργει ενα μεσο με σοβιετικα κριτηρια στην εποχη μας ειτε ειναι δημοσιο ειτε ιδιωτικο.
και εν τελει, γιατι δεν μαζευονται οι εγαζομενοι που διαμαρτυρονται να κανουν ενα δικο τους καναλι και να τεθουν ετσι υπο την κριση του κοσμου και της αγορας?
Τι φοβουνται, αφου εχουν ολα τα δικια με το μερος τους.
αυτοι ειναι οι αντικειμενικοι της ενημερωσης, αυτοι ειναι οι ποιοτικοι των προγραμματων, επρος, τι φοβαστε κυριοι, ανοιξτε δικο σας καναλι.
120ie87 (14-06-13), bakalos (14-06-13), Bitz (14-06-13), Dioskouroi (14-06-13), hades7 (14-06-13), kostas 325 (14-06-13), Kostas_1 (14-06-13), Monsta (14-06-13), Thomelef (14-06-13), vagmag (14-06-13)
δυστυχως οποιος εχει στοιχειωδεις ηθικες αρχες, και στοιχειωδη κοινη λογικη στην εποχη μας αντιμετωπιζεται ως κακος ανθρωπος που δεν συμπαραστεκεται στους αλλους.
αυτη ειναι μια μεγαλη πλανη, ιστορικα αν μελετησει κανεις εχει συμβει και σε αλλες κοινωνιες στα προθυρα ή υπο κατάρρευση.
απλα αναρωτιεμαι αν οι καλοι και τιμιοι εργαζομενοι προχωρουσαν σε δικο τους μεσο, για να ικανοποιηθουν και τα παγια αιτηματα της αριστερας και του κκε που λεει να παρουν οι ιδιοι οι εργαζομενοι τις τυχες τους στα χερια τους χωρις κανεναν κεφαλαιοκρατη να καρπωνεται την υπεραξια της δουλειας τους, θα προσλαμβαναν 88 κηπουρους?
θα εδιναν στον λυριτζη (και αλλους παρομοιους), 324 χιλιαρικα το χρονο?
θα πληρωναν αδρα εκπομπη με τον κυρ σπυρο να τα πινει με τα φιλαρακια του?
θα τα εκαναν ολα αυτα ή οχι?
αν τα εκαναν ακριβως ετσι και καταφερναν να επιζησουν, παω πασο, τοτε θα ξεμπροστιαζαν ενα ολοκληρο συστημα που πριν τους εδινε 4% τηλεθεαση και θα αποδεικνυαν οτι ειναι πλαστο και καλπικο.
αν ομως δεν προσλαμβαναν 88 κηπουρους, δεν εβαζαν 3 (!!!) γραμματεις και διευθυντη γραφειου σε καθε μεγαλο-στελεχος, δεν εδιναν 324 χιλιαρικα σε λυριτζηδες, ουτε χρεωναν χιλιαδες ευρω το λογαριασμο της εταιριας για τα κατρουτσα του κυρ σπυρου, τοσα χρονια γιατι τα ανεχονταν ολα αυτα?
γιατι δεν εκαναν απεργια για να φυγουν οι κηπουροι, οι γραμματεις, οι φαρισαιοι, ο κυρ σπυρος, οι λυριτζηδες κλπ?
δεν υπαρχει απαντηση, ή μαλλον υπαρχει και την ξερουμε ολοι.
μην περιμενετε να μας φυγουν απο το σβερκο τα παρασιτα ετσι ευκολα.
θα δωσουν μαχη μεχρις εσχατων.
bakalos (14-06-13), Dioskouroi (14-06-13), kostas 325 (14-06-13), Kostas_1 (14-06-13), Monsta (14-06-13), PANOS-E60 (14-06-13), Thomelef (14-06-13)
Πηγή:www.capital.grΤο βαθύ κράτος βρυχάται...
του Κώστα Στούπα
Η απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της μεταπολιτευτικής πελατοκρατίας, δείχνει πως το μαχαίρι ακούμπησε για πρώτη φορά το κόκκαλο του βαθέους κράτους.
Το βαθύ κράτος της μεταπολίτευσης δομήθηκε με την έλευση των πρασινοφρουρών συνδικαλιστών, εν είδη κομματικών κομισάριων του καταστροφικού όπως αποδείχτηκε για τη χώρα, πειράματος του Ανδρέα Παπανδρέου.
Όσοι έχουν μελετήσει το σοβιετισμό ξέρουν πως οι κομισάριοι του κόμματος είχαν μεγαλύτερη ισχύ από τους διευθυντές στα εργοστάσια ή τους αξιωματικούς στο στρατό. Πολιτικούς επίτροπους τους έλεγαν στον εμφύλιο στο ΔΣΕ.
Ανάλογο ήταν το μοντέλο των ναζισμού με τα μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στην οικονομία και τα Βάφεν Ες Ες στο στρατό.
Το κόμμα σε αυτά τα καθεστώτα απλώνεται σαν καρκίνος και κυριαρχεί σε κάθε δραστηριότητα. Στο ελληνικό σοβιετικό μοντέλο συμμετείχαν αναλογικά όλα τα κόμματα στο μηχανισμό διοίκησης του δημοσίου και της χώρας και αυτά που κυβέρνησαν και αυτά που δεν κυβέρνησαν. Δεν είναι τυχαίο πως η αριστερά στις συνδικαλιστικές εκλογές του δημοσίου είχε πάντα πολλαπλάσια ισχύ σε σύγκριση με τα εκλογικά της ποσοστά.
Η Ελλάδα δεν κυβερνάται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία που κερδίζει τις εκλογές αλλά από το μηχανισμό των μεσαίων στελεχών του κόμματος που κερδίζει τις εκλογές (σε αγαστή συνεργασία με τους συνδικαλιστές και των υπολοίπων κομμάτων).
Οι διοικητές που διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση στις ΔΕΚΟ και τις λοιπές κρατικές επιχειρήσεις και οι διευθυντές στο υπόλοιπο δημόσιο στην ουσία είναι διακοσμητικοί. Τη διοίκηση την έχουν οι συνδικαλιστές με τους πελάτες τους. Όσοι δεν συμβιβάζονται εκπαραθυρώνονται. Όσοι συμβιβάζονται κερδίζουν μερίδιο στα λάφυρα...
Όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί, σε όσο ικανούς διοικητές και διευθυντές να αναθέσουν την αναδιάρθρωση μιας επιχείρησης ή μιας διεύθυνσης καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν το θέλουν τα πραγματικά αφεντικά: Το ιδιότυπο παρακράτος της μεταπολίτευσης. Αν δεν διαλυθεί το παρακράτος καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει.
Το μεταπολεμικό παρακράτος της δεξιάς δομήθηκε με βάση ανταλλάγματα όπως οι άδειες για ταξί, φορτηγά και άλλα προνόμια και μονοπώλια.
Το μεταπολιτευτικό παρακράτος ανάλογα, ανδρώθηκε με τις θέσεις στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και τα προνόμια των συντεχνιών.
Η ΕΡΤ όμως αποτελεί την κορωνίδα του μεταπολιτευτικού παρακράτους τόσο γιατί το είδος του παρασιτισμού που προάγει στην κοινωνία και την οικονομία όσο και για την πολιτική ισχύ της λόγω της θέσης της στην άλλη ισχυρή συντεχνία, της δημοσιογραφίας.
Παρατηρήσατε πως μετά τη απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ τα μόνα δελτία ειδήσεων που βρίσκονταν στον αέρα ήταν αυτά των απολυμένων της κρατικής τηλεόρασης.
Η πρωτοβουλία Σαμαρά ήταν αιφνιδιαστική και ενδεχομένως απροετοίμαστη. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης σύρθηκαν από το βαθύ κράτος να απειλήσουν την κυβέρνηση.
Η αντιπολίτευση ούτως ή άλλως όπως κάθε αντιπολίτευση εδώ και δεκαετίες κινείται ευκαιριακά πλειοδοτώντας σε αιτήματα.
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης φαίνεται πως θα καταλήξουν τη Δευτέρα σε μια σύνθεση να ανοίξει όσο το δυνατόν νωρίτερα η νέα ΕΡΤ.
Το σωστό θα είναι να μην ανοίξει ξανά και ποτέ.
Ποιος χρειάζεται ενημέρωση με κρατική σφραγίδα στην εποχή που μαθαίνεις τι συμβαίνει στον κόσμο σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου και χιλιάδων άλλων επιλογών.
Η κρατική τηλεόραση είχε αξία την εποχή του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μονοπωλίου για να ασκεί η εκάστοτε κυβέρνηση την προπαγάνδα της.
Είναι πιο αντικειμενική η κρατική τηλεόραση ή η δυνατότητα του πολίτη να επιλέγει από πού θα ενημερωθεί δωρεάν ή με συνδρομή. Οι μετρήσεις δείχνουν πως η κοινωνία δεν δείχνει εμπιστοσύνη στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.
Σίγουρα μια κοινωνία χρειάζεται δημόσια τηλεόραση για τις ανάγκες της παιδείας και του πολιτισμού.
Για τις ανάγκες της παιδείας και του πολιτισμού αρκεί το κανάλι της Βουλής και δυο ραδιοφωνικές συχνότητες με 100 ανθρώπους προσωπικό και συνθήκες εργασίας ιδιωτικού τομέα και όχι με 2.700 και ετήσια επιδότηση που αρκεί για τις συντάξεις 25-30.000 ανθρώπων.
Το κανάλι της Βουλής είναι υπεραρκετό γιΆ αυτό. Τα έσοδά του θα μπορούσαν να προέρχονται από τις εισφορές για τις άδειες λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών και σταθμών.
Η ΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ κυβερνάνε αυτό το τόπο;