Περα απο εμας σαν καταναλωτες,μεγαλο προβλημα ομως εχουν οι μικρομεσαιοι επαγγελματιες, που για να κλεισουν μια δουλεια, το υπερβολικο ποσοστο του ΦΠΑ κανει την μεγαλη διαφορα στην τιμη!!!....σκεφτητε το ποσο με ή χωρις αυτο!!!
πχ.χοντρα-χοντρα 1,000ευρω "μαυρα"....1200ευρω τιμια!!!
Εγω επιμενω οταν κουβεντιαζω να κλεισω μια δουλεια, να κοψω αποδειξη στον πελατη μου,αλλα εκεινος εχει την επιλογη(δηλ.το μαχαιρι και το καρπουζι) να επιλεξει τον ΤΙΜΙΟ επαγγελματια(εμενα),ή να "την κανει" με ελαφρα πηδηματακια,τυπου "θα το σκεφτω","θα μιλησω με την γυναικα μου","με τον παππου μου" κλπ.δικαιολογιες ,ωστε τελικα να καταληξει στην πιο "φτηνη" λυση του ΜΗ ΤΙΜΙΟΥ επαγγελματια χωρις αποδειξη,ή εστω με μειωμενη αποδειξη και τιμη φυσικα.
Μια απο τις λυσεις που δινω εγω σαν επαγγελματιας στον προβληματισμο αυτων των πελατων,ειναι οτι χωρις αποδειξη ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ και επισης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ!!!!
...μα,μου λενε συνηθως,δεν εχει διαφορα 23%???(και αδιαφορουν για την εγγυηση)
....δεν εχει λεω!!!,αφου η αποδειξη θα κοπει και θα δωθει σε αλλον πελατη που την χρειαζεται!!!...αλλωστε δεν μπορει να εχω αγορες χωρις πωλησεις!!!
...ετσι η τιμη δεν θα μειωθει!!!...τελεια και παυλα.
Ευτυχως εχω πολυ καλες τιμες,ετσι κι αλλιως,,κανω καλη δουλεια με επαγγελματισμο και μεγαλη πειρα και γι'αυτο εχω ακομη δουλεια και μια υγιη φορολογικα επιχειρηση....αλλιως αν βασιζομουν στα "μαυρα"....αστα βραστα.