Azurius (29-05-13), oldcarskickass (29-05-13)
Εγώ πάντως με ψωμί δε χορταίνω. Ούτε με παντεσπάνι, για να θυμηθούμε τι έλεγε η Μαρία Αντουανέτα. Και πιστεύω ότι τα 30 λεπτά είναι ανέφικτος στόχος. 70 λεπτά κάνουν 3 φακελάκια μαγιά ξηρή. Η βιολογική έχει 1,30 το φακελάκι. Βάλε και αλεύρι, ρεύμα, τον υπάλληλο για να δεις τι κέρδος έχει.
Οι φούρνοι δεν κερδίζουν από το ψωμί αλλά από τα είδη ζαχαροπλαστικής, τα είδη ψυγείου, τις τυρόπιτες, κλπ.
Μπρο,
Για 750 γρ. ψωμί (δλδ 1 κιλό, αφού τα 1/2 κιλα που μας πουλάνε είναι 350 γρ), θες 1 κουταλιά του δοσομετρητή (του αρτοποιητή) μαγιά. Το φακελάκι βγάζει τρεις (3). Με ένα φακελάκι δλδ κάνεις 3 κιλά ψωμί. Με τρία φακελάκια κάνεις 9 κιλά. Για το αλεύρι θες 450 γρ στο κιλό (750), ήτοι 0.20c στο μισόκιλο. Στο σπιτικό ψωμί πάντα & τιμές λιανικής.
Τα διογκωτικά ?? Αυτό που παίρνεις στο φούρνο έχει 220 γρ αλεύρι ??
Βγαίνει και παραβγαίνει.
Ναι, δε βγάζουν λεφτά από το ψωμί. Εγώ όμως στο φούρνο, πάω μόνο για ψωμί. Ούτε για τυρόπιτες, ούτε για γάλα, ούτε για γλυκά.