Noμίζω υπάρχει μια συσκευή που συνδέεται στα απλά a/c και τα μετατρέπει σε clima αφού αυξομειώνει την ένταση και την θερμοκρασία ανάλογα μέσω κάποιου αισθητήρα.
Κάπου το είχα δει στο Internet. Για ψαχτείτε αν δουλεύει...
Noμίζω υπάρχει μια συσκευή που συνδέεται στα απλά a/c και τα μετατρέπει σε clima αφού αυξομειώνει την ένταση και την θερμοκρασία ανάλογα μέσω κάποιου αισθητήρα.
Κάπου το είχα δει στο Internet. Για ψαχτείτε αν δουλεύει...
Edit: Τώρα που το θυμάμαι, και το 530 του Nick_E60 air-con έχει. Για διζωνικό κλιματισμό ήθελε της Παναγιάς τα μάτια από ανταλλακτικά, ενώ ανέβαζε 26 κιλά το βάρος.
BILL007 (29-05-13), Leonidas_E39 (29-05-13), PANOS-E60 (29-05-13)
Εχω κανει την αλλαγη πριν 9 μηνες,μετα απο πολυ ψαξιμο και ερωτησεις σε ανθρωπους που ασχολουνται με bmw χρονια ,μου ελεγαν την παραπανω διαδικασια ξηλωμα ταμπλο βαπορετα κτλ....
Το AC στα 46αρια ειναι ηλεκτρονικο και οχι μηχανικο με ντιζες οπως σε καποια 36αρια.Μετατροπη απο AC σε klima γινεται και ευκολα με καποιες στερησεις ομως. βγαζεις τη μοναδα ελεγχου Ac κουμπωνεις τα φις στην οθονη κλιμα και εισαι ετοιμος δουλευει κανονικα,ενταση οκ θερμοκρασια οκ ,το auto δεν δουλευει καθως δεν υπαρχει ο αισθητηρας AUC και τα κλαπε κατανομης αερα δουλευουν μερικώς!Τα κλαπε μπορουν να ρυθμιστουν και να διορθωθει το θεμα κατανομης αρκετα.
ΠΡΟΣΟΧΗ η οθονη κλιμα να μην ειναι απο facelift 46αρι με τα κουμπια επανω,δεν θα δουλεψει καθολου και τα κλαπε θελουν ανθρωπο που να κατεχει το αντικειμενο καλα και οχι απλα να ξερει να συμπληρωνει φρεον στο AC!
![]()
BILL007 (29-05-13)
Ναι, όμως, εκεί που δουλεύουν τα κλαπέ μπορεί να σταματήσουν και μετά να κολλήσει και να μη γυρνάει ποτέ. Αυτό που είναι το σωστό, είναι άν αλλάξεις εβαπορέτα, οθόνη, αισθητήρα AUC, αισθητήρα ηλιακής ακτινοβολίας. Άν αλλάξεις μόνο το πάνελ, το μόνο που καταφέρνεις είναι να αλλάξεις την εμφάνιση μέσα. Σε καμία περίπτωση δεν καταφέρνεις τίποτα παραπάνω, ίσα-ίσα από άποψη λειτουργικότητας είναι πολύ χειρότερο, άν δεν κάνεις όλη τη μετατροπή.
BILL007 (30-05-13), θανασης Φιλιππου (30-05-13)
Η ανακυκλωση δουλευει κανονικα,η μερικη ανακυκλωση δεν ειμαι απολυτα σιγουρος γιατι δεν εχω δοκιμασει σε αλλο 46αρι την λειτουργια της για ωρα για να μπορω να συγκρινω .Θα δοκιμασω σε καποιου γνωστου και θα σας ενημερωσω.
S8N (30-05-13)
BILL007 (30-05-13), bill_m3 (30-05-13), katsaraios (30-05-13), S8N (30-05-13), Vassilis ///M (30-05-13)