Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 43

Θέμα: Αναβαθμισμένο σασμάν και νεύρα....

Περιοχή
    Under the hood
    Rides
    0

Προεπιλογή Αναβαθμισμένο σασμάν και νεύρα....

Όπως κάποιοι απο εδώ ξέρετε το μπρίκι μου σε λίγους μήνες βγαίνει εκτός δρόμων και επίσημα, μιας και που οι δουλειές που γίνονται για να "βαπτιστεί" αυτοκίνητο αγώνων σχεδόν τελειώνουν.

Τί σχέση έχει αυτό με τον τίτλο του θρεντ; Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισα να ξηλώσω το σασμάν και να ξαναγίνει απο την αρχή με ενισχύσεις παντού, μαγειριές στα γραναζώματα για τις σχέσεις, ημιαξόνια και φυσικά στο δίσκο, το πλατό και το βολάν. Το σασμάν το ανέλαβε εξολοκλήρου ο μηχανικός που έκανε όλη τη βελτίωση μέχρι τώρα και όταν ήρθε η ώρα του δπβ το πήγα σε έναν άνθρωπο οποίος πλασαρίστηκε σαν τον Δρ. Σασμάν.

Κι εκεί αρχίσαν όλα. Το σετάκι που επιλέχθηκε ήταν βολάν Unorthodox ελαφρωμένο μονής μάζας, δίσκος εξάφτερος SACHS και πλατό 65κιλο επίσης της SACHS όπως και το τρομπάκι και το ρουλεμάν του συμπλέκτη. Να μην τα πολυλογώ το όλο κουστούμι βγήκε κοντά στα 3Κ. Τελειώνει ο Δρ και μου τηλεφωνεί να πάω να το πάρω. Μέσα στην τρελή χαρά εγώ, πάω. "Το δοκίμασες μεγάλε;" ρωτάω και η απάντηση του γιατρού;;;;; "Αθόρυβο εντελώς"!!! Παίρνω τα κλειδιά, το βάζω μπροστά και μένω μ@λ@κ@ς. Σαν τρακτέρ έκανε. Έτοιμος για φόνο ο Φίδαρος. Ρε με δουλεύεις του λέω. Μην ανησυχείς μου απαντάει για 1000χλμ έτσι θα κάνει μέχρι να πατήσει ο δίσκος.

Τέσπα το τρώω και φεύγω. Όντως με τον καιρό ο θόρυβος μειώθηκε λίγο όπως και το τρελό σκορτσάρισμα. Παρόλα αυτά, ο μηχανικός μου μου έλεγε οτι αυτό το πράγμα δε θα φύγει ποτέ και έτσι θα κάνει. Νεύρα εγώ, βρισίδι στο max και τελειωμό δεν έχει.

Μετά απο 1500χλμ το ίδιο βιολί. Την κάνω κρίση λοιπόν, πάω μια μέρα στον Δρ. και γίνεται της καραπουτ@ν@ρ@ς το κάγκελο. Με τα πολλά μου λέει οτι παίζει να είναι το ρουλεμάν του συμπλέκτη, ή ακόμα και το ίδιο το σασμάν. Αλλαγή σασμάν λοιπόν και μαζί με το ρουλεμάν αλλαγή και το τρομπάκι ξανά γιατί δεν του άρεσε. Το παλιό σασμάν (το μαγειρεμένο) επιστροφή στον μηχανικό μου με άπειρα βρισίδια γιατί θεωρούσα οτι ήταν φταίχτης.

Έλα όμως που και το νέο έκανε ακριβώς τα ίδια... Τρίτη φορά στο Δρ και πραγματικά έγινε η μάχη του Ελ Αλαμέην.... Όλο αυτό το διάστημα να μου λέει όμως ο Γιώργος (ο μηχανικός μου) ότι τζάμπα τρελαίνομαι γιατί το έχει ξαναζήσει το έργο και με άλλα αυτοκίνητα. Εγώ τπτ. Εκεί... Τεσπα, αφού αποδείχτηκε οτι ο Δρ, είχε Διδακτωρικό στη μ@λ@κί@ και όχι στα σασμάν του άφησα μια αξέχαστη τόνγκα και ξαναέβαλα το παλιό σασμάν.

Που θέλω να καταλήξω με όλο αυτό το σκηνικό; Ότι τελικά ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός όσων αφορά το Δρ και οτι είχε δίκιο ο Γιώργος απο την αρχή. Και το καλύτερο είναι οτι ψάχνοντας στον σωλήνα βρήκα πάάάάάάάρα πολλά βίντεο που δείχνουν και αποδεικνύουν ότι τελικά η μετατροπή απο διπλής μάζας σε μονής μάζας πέραν απο τα αρκετά θετικά που έχει, έχει ένα τεράστιο κακό! ΤΟΝ ΣΑΜΑΤΑ!!!

Καλή μου χώνεψη.......
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Azurius : 26-05-13 στις 02:22

2. The Following 8 Users Say Thank You to Azurius For This Useful Post:

A8hnaios (26-05-13), Bazil Van Sinner (26-05-13), BILL007 (26-05-13), bill_m3 (26-05-13), Kostas_1 (26-05-13), Panos 316T (26-05-13), PANOS-E60 (26-05-13), vagmag (26-05-13)

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Rides
    0

Προεπιλογή

Εσυ στο τέλος με BMW θα καταλήξεις !!!

4. The Following 7 Users Say Thank You to Konstantinos E60 For This Useful Post:

Bazil Van Sinner (26-05-13), BILL007 (26-05-13), doctore (26-05-13), Panos 316T (26-05-13), PANOS-E60 (26-05-13), S8N (26-05-13), Tsakirakos (27-05-13)

Περιοχή
    Under the hood
    Rides
    0

Προεπιλογή

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να δείτε περισσότερα ως προς τα BMW.

https://www.uucmotorwerks.com/flywheel/gear_rattle.htm

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Οταν ειχα ακομα το ΤΤ, ειχαμε κανονισει ενα βραδυ με τον Streetracing ενα ανοιγματακι στην Αττικη Οδο στον Alpha. Πανω στο ανοιγμα χανω την 5η και βαζω 3η. Ειδα το στροφομετρο να κανει 2 πληρεις περιστροφες. Σταματησα στην ακρη και ακουγα ενα συρσιμο απο το σασμαν, ο κινητηρας ομως ηταν ο.κ. Τελικα ειχε ανοιξει το βολαν διπλης μαζας και κατα την περιστροφη εβρισκε στη χελωνα του σασμαν.

Το πηγα στον ντοπιο Dr. mlk που ειχε ενα S3 τουμπανο. Μου προτεινε βολαν μονης μαζας της unorthodox racing. Το εβαλα. Τα ιδια συμπτωματα με σενα; απιστευτος σαματας και τρελο σκορτσαρισμα. Εκανα κια 500αρια km και δεν αλλαξε τιποτα. Πηγα σε αλλον Dr. karamlk ο οποιος μου δινει εξαφτερο κεβλαρ κομμενο σε laser ειδικα για το βολαν την UR. Μαντολες. Τρισχειροτερα.

Μαζι με τα βαλε-βγαλε, Πρεπει να εδωσα κανα 2χιλιαρο τοτε (2005). Ηταν η τελευταια φορα που ασχοληθηκα με το αυτοκινητο. Εκτοτε μονο εργοστασιακα μπαξιματα εκανα. Οι βελτιωσαδες ειναι η χειροτερη φαρα. Κι εμεις τα μεγαλυτερα κοροϊδα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 26-05-13 στις 08:24

7. The Following 11 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

A8hnaios (26-05-13), aristent (26-05-13), Azurius (27-05-13), Bazil Van Sinner (26-05-13), engelo (26-05-13), gant (27-05-13), Kostas_1 (26-05-13), Monsta (26-05-13), PANOS-E60 (26-05-13), Thomelef (26-05-13), vagmag (26-05-13)

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγω παντως που καταργησα το διπλης μαζας και το'κανα μονης με δισκο ανθρακονηματινο-πλατω-βολαν αλουμινιου ολα της Sachs,δεν εχω κραδασμους,ουτε κανει σαν τρακτερ,παρα μονο ενα σφυριγμα σαν να φοραω straight cut γραναζια σασμαν.Κι εμεις το αποδωσαμε σε ελαττωματικο ρουλεμαν....Μηπως κατι δεν ζυγοσταθμιστηκε σωστα στο δικο σου??
    Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....

9. The Following 3 Users Say Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

BILL007 (26-05-13), Panos 316T (26-05-13), S8N (26-05-13)

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μαζι με τα βαλε-βγαλε, Πρεπει να εδωσα κανα 2χιλιαρο τοτε (2005). Οι βελτιωσαδες ειναι η χειροτερη φαρα. Κι εμεις τα μεγαλυτερα κοροϊδα.
    Eεεε ρε και να τα'χες τωρα λεμεεεε!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

11. The Following User Says Thank You to A8hnaios For This Useful Post:

S8N (26-05-13)

Περιοχή
    Acapulco
    Rides
    1

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο S8N Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οταν ειχα ακομα το ΤΤ, ειχαμε κανονισει ενα βραδυ με τον Streetracing ενα ανοιγματακι στην Αττικη Οδο στον Alpha. Πανω στο ανοιγμα χανω την 5η και βαζω 3η. Ειδα το στροφομετρο να κανει 2 πληρεις περιστροφες. Σταματησα στην ακρη και ακουγα ενα συρσιμο απο το σασμαν, ο κινητηρας ομως ηταν ο.κ. Τελικα ειχε ανοιξει το βολαν διπλης μαζας και κατα την περιστροφη εβρισκε στη χελωνα του σασμαν.

Το πηγα στον ντοπιο Dr. mlk που ειχε ενα S3 τουμπανο. Μου προτεινε βολαν μονης μαζας της unorthodox racing. Το εβαλα. Τα ιδια συμπτωματα με σενα; απιστευτος σαματας και τρελο σκορτσαρισμα. Εκανα κια 500αρια km και δεν αλλαξε τιποτα. Πηγα σε αλλον Dr. karamlk ο οποιος μου δινει εξαφτερο κεβλαρ κομμενο σε laser ειδικα για το βολαν την UR. Μαντολες. Τρισχειροτερα.

Μαζι με τα βαλε-βγαλε, Πρεπει να εδωσα κανα 2χιλιαρο τοτε (2005). Ηταν η τελευταια φορα που ασχοληθηκα με το αυτοκινητο. Εκτοτε μονο εργοστασιακα μπαξιματα εκανα. Οι βελτιωσαδες ειναι η χειροτερη φαρα. Κι εμεις τα μεγαλυτερα κοροϊδα.
    Μηπως φταιει τελικα το βολαν της unorthodox racing??Ανορθοδοξο ονομα και πραγμα δλδ!!!
    Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....

13. The Following 4 Users Say Thank You to Stunt Mike For This Useful Post:

BILL007 (26-05-13), Panos 316T (26-05-13), S8N (26-05-13), Thomelef (26-05-13)

Περιοχή
    Pireas
    Rides
    1

Προεπιλογή

+1000000000

Οσο πιο μαμα τοσο πιο καλα!

15. The Following User Says Thank You to engelo For This Useful Post:

S8N (26-05-13)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Stunt Mike Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω παντως που καταργησα το διπλης μαζας και το'κανα μονης με δισκο ανθρακονηματινο-πλατω-βολαν αλουμινιου ολα της Sachs,δεν εχω κραδασμους,ουτε κανει σαν τρακτερ,παρα μονο ενα σφυριγμα σαν να φοραω straight cut γραναζια σασμαν.Κι εμεις το αποδωσαμε σε ελαττωματικο ρουλεμαν....Μηπως κατι δεν ζυγοσταθμιστηκε σωστα στο δικο σου??
    Οχι Μιχαλη, εχει κραδασμους το συγκεκριμενο μοτερ και ακουγονται πολυ και τα μποσικα του 6ταχυτου σασμαν. Δοκιμασα επειτα δισκο με ελατηρια, κατι εφτιαξε αλλα οχι σημαντικα. Και Sachs Racing ειχα βαλει στο συνδυασμο, τζιφος.

17. The Following 2 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

Azurius (26-05-13), Stunt Mike (26-05-13)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο A8hnaios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eεεε ρε και να τα'χες τωρα λεμεεεε!
    Κι αυτα και πολλα αλλα. Η μλκ της ζωης μου. Τωρα ειναι αργα. ασε γιατι μου ανεβαινει η πιεση.

Σελίδα 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP