Σελίδα 57 από 103 ΠρώτηΠρώτη ... 747555657585967 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 561 έως 570 από 1023

Θέμα: Όσα Λένε & Γράφουν

Rides
    0

Προεπιλογή

Κατάλαβα Στάθη. Η φάση όπως την βλέπω εγώ είναι Γιε μου που πας μάνα θα πάω στα καράβια.

Προσωπικά και λόγω ηλικίας αλλά και υποχρεώσεων δε με απασχολεί τόσο το συνταξιοδοτικό όσο το θέμα ασφάλειας υγείας και γενικά της ανταπόδοδης των φόρων που θα κληθώ να καταθέσω από την ζωή μου, γιατί κακά τα ψέμματα ούτε 8ωρο υπάρχει ούτε τίποτα, οπότε η εργασία καταντά δεύτερη φύση. Δε ξέρω πραγματικά, βρίσκω μπροστά μου τοίχους όπου και αν κοιτάξω (κλείνω σε μια βδομάδα 1 χρόνο απλήρωτος, το τραγικό ποσό των 250¤ το μήνα και πρέπει να φιλήσω και ποδιές για να τα πάρω, ε άι σιχτίρ πια), την υγεία μου να έχω όμως, θα τα γ@@@@@ όλα, θα δω τι θα κάνω. Δε παλεύεται πλέον η φάση.

ΥΓ: σόρυ για τα οφτόπικ.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο 850CSI Εμφάνιση μηνυμάτων
    αληθινο ρινγκ ειναι η εγνατια καβαλας
    Out for all that I can get

2. The Following 7 Users Say Thank You to oldcarskickass For This Useful Post:

A8hnaios (23-05-13), bill_m3 (23-05-13), hades7 (23-05-13), katsaraios (24-05-13), Monsta (23-05-13), Stathis (23-05-13), Thomelef (23-05-13)

Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο oldcarskickass Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατάλαβα Στάθη. Η φάση όπως την βλέπω εγώ είναι Γιε μου που πας μάνα θα πάω στα καράβια.

Προσωπικά και λόγω ηλικίας αλλά και υποχρεώσεων δε με απασχολεί τόσο το συνταξιοδοτικό όσο το θέμα ασφάλειας υγείας και γενικά της ανταπόδοδης των φόρων που θα κληθώ να καταθέσω από την ζωή μου, γιατί κακά τα ψέμματα ούτε 8ωρο υπάρχει ούτε τίποτα, οπότε η εργασία καταντά δεύτερη φύση. Δε ξέρω πραγματικά, βρίσκω μπροστά μου τοίχους όπου και αν κοιτάξω (κλείνω σε μια βδομάδα 1 χρόνο απλήρωτος, το τραγικό ποσό των 250¤ το μήνα και πρέπει να φιλήσω και ποδιές για να τα πάρω, ε άι σιχτίρ πια), την υγεία μου να έχω όμως, θα τα γ@@@@@ όλα, θα δω τι θα κάνω. Δε παλεύεται πλέον η φάση.

ΥΓ: σόρυ για τα οφτόπικ.
    Αυτα να τα ακουνε και να τα διαβαζουν οσοι κανουν πλακιτσες και ειρωνιες.
    Εχοντας το γαϊδαρο τους δεμενο οπως λεγεται.
    Μηνας μπει, μηνας βγει θα δανειστει το κρατος, θα πληρωσουν τα κοροϊδα, που τα ιδια ειναι απληρωτα, το πεϊτσεκ θα ερθει.
    Εχει χαθει καθε εννοια τσιπας, δυστυχως.

4. The Following 4 Users Say Thank You to Stathis For This Useful Post:

A8hnaios (23-05-13), hades7 (23-05-13), Monsta (23-05-13), Thomelef (23-05-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μιας που έχω σταματήσει να συγχύζομαι με όλα τα παράλογα της ελληνικής Σοβιετίας, βρίσκω ιδιαίτερα διασκεδαστικό το γεγονός πως όποτε ποστάρονται αυτά τα άρθρα (που δυστυχώς δε δέχονται κανένα αντίλογο), εκείνοι που πατάνε τα θενκς είναι τα ίδια άτομα ooooover and over.

Οι υπόλοιποι ΔΕΝ θέλουν να καταλάβουν ή μάλλον, κάνουν πως δε καταλαβαίνουν, ότι πολλές χιλιάδες 'κουρασμένοι' συμπολίτες μας, ζουν εις βάρος κάποιων άλλων που εργάζονται 60ωρες βδομάδες για να τους συντηρούν. Δίκαια πράματα δλδ. έδιτ: ξέχασα το

Κι επειδή όπως διαβάσαμε, ακόμα και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει το κατεστημένο, ΑΥΤΟ αποτελεί από μόνο του ίσως το πιο θλιβερό γεγονός της επικαιρότητας για όσους εργάζονται σήμερα, αλλά και για όλους τους νέους που θα βγουν στην αγορά εργασίας μεθαύριο. Πολύ πολύ κρίμα.

Λευτέρη, πλάκα μας κάνεις με το δίλημμά σου ;; Ελπίζω μη κάνεις το λάθος που έκανε τόσος κόσμος που την είδε ....ρομαντικά με την Ελλάδα και τώρα χτυπάει το κεφάλι του.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Monsta : 23-05-13 στις 16:53

6. The Following 4 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

dimsour9 (23-05-13), PANOS-E60 (23-05-13), Stathis (23-05-13), Thomelef (23-05-13)

Περιοχή
    Μαρουσι
    Rides
    1

Προεπιλογή

Αν η υπεραξία είναι κλοπή κατά τους Προυντόν και Μαρξ, αυτό τι είναι κατά τους διαδόχους τους;
    Ας μου επιτραπει ενα μικρο σχολιο προς αυτα που γραφει ο κ στουπας (αν παλι κανω λαθος ας με συγχωρησει)
    ο προυντον ηταν αναρχικος και στη θεωρια του περι νομης και ιδιοκτησιας αναφερθηκε ως η ιδιοκτησια ειναι κλοπη!
    Ο μαρξ ηταν ο γνωστος και ειπε οτι αν ο πλουτος ηταν αποτελεσμα της εργασιας τοτε οι εργαζομενοι θα ηταν πλουσιοι
    Για υπεραξια στον 19 αιωνα μαλλον ουτε την εκφραση δεν γνωριζαν!

Αντί να βρουν κάποιο τρόπο μείωσης του προσδόκιμου ζωής, ώστε να μειωθούν οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, κάθονται και ασχολούνται με τη φοροδιαφυγή
    Αντωνη εδω υπαρχουν προτασεις λυσεις!!!

Veni, vidi, vici

https://www.market-talk.net/index.php/id/3373
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nino : 23-05-13 στις 16:55

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Συμφωνώ μαζί σου, Στάθη, αλλά ο Αντώνης κι ο Γιώργος δεν ανήκουν στην κατηγορία των βολεμένων συνταξιούχων! Αν είχαμε καμια αεροσυνοδό στο φόρουμ που βγήκε στη σύνταξη στα 45 της με 2700 το μήνα ή κανα δικαστικό που καβάντζωσε ένα μύρριο εφάπαξ και πάιρνει και 4.500 ζεστά κάθε 31, θα το καταλάβαινα.

Εν πάσει περιπτώσει, δε φταίνε κι οι συνταξιούχοι αν είναι έτσι το σύστημα. Αυτά είναι πολιτικά λάθη και μάλιστα εσκεμμένα. Τα ταμεία υποτίθεται ότι τα έβαλαν σε καλή τροχιά η Πετραλιά κι ο Λωβέρδος που μάλλον τράβαγαν το πετσάκι τους. Και πάλι, με τις σημερινές συντάξεις πιθανότατα θα ήταν βιώσιμα αν δεν είχε μεσολαβήσει το κούρεμα. Μη γελιέστε όμως, στα περισσότερα εξ' αυτών δεν ήταν οι συντάξεις το πρόβλημα αλλά η περίθαλψη. Γνωρίζω περιπτώσεις στο ΤΣΜΕΔΕ που τις χρυσές εποχές της διαπλοκής πήγαιναν για θεραπεία αρθριτικών στην Ελβετία και για εγχείρηση στην Αμερική. Τώρα με τον ΕΟΠΥΥ περιμένω 2 μήνες να μου επιστρέψουν 100 ευρώ.

Να πω και κάτι άλλο? Οι περισσότεροι συνταξιούχοι που γνωρίζω συνεισφέρουν με τη σύνταξή τους στον προϋπολογισμό των παιδιών τους και οι ίδιοι κυκλοφορούν με τρύπιες κάλτσες και φανέλες. Σ' αυτούς συμπεριλαμβάνονται κι ο πατέρας μου και τα πεθερικά μου.

Όπως και να 'χει, το ειρωνικό σχόλιο του Αντώνη προσωπικά το βρήκα πετυχημένο από πλευράς χιούμορ! Αν ήμασταν συνταξιούχοι το ίδιο θα γράφαμε!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη S8N : 23-05-13 στις 16:58

9. The Following 12 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

A8hnaios (23-05-13), bill_m3 (23-05-13), dimsour9 (23-05-13), nikos1400 (23-05-13), pilot (24-05-13), Ptboul (23-05-13), Samaro (23-05-13), spar@ (23-05-13), Stathis (23-05-13), Thomelef (23-05-13), vagmag (24-05-13), wheelman (23-05-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μα δε νομίζω πως ο Στάθης στοχοποίησε κανένα Αντώνη. Ούτε άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο από τα γραφόμενά του.

11. The Following 2 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

Stathis (23-05-13), Thomelef (23-05-13)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Ως συνέχεια της συλλογιστικής μου, να συμπληρώσω το εξής:

Τελείωσα το ΕΜΠ. Επί πέντε συναπτά έτη οι φόροι κάποιων πήγαιναν στους μισθούς των καθηγητών μου, στα συγγράμματα που μου δίνονταν δωρεάν, στον εξοπλισμό των εργαστηρίων, στη συντήρηση των εγκαταστάσεων κλπ.

Δεν έδωσα δεκάρα τσακιστή.

Έφτασε η ώρα να βγω στον στίβο. Γίνομαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Ο θεσμικός του ρόλος με προστατεύει και φροντίζει για τον καθορισμό της αμοιβής μου. Στην κοινωνία όμως πως ανταποδίδω την επιστημονική μου κατάρτιση? Προσφέροντας σωστές υπηρεσίες αντί αμοιβής? Σύμφωνοι. Αν και μου ακούγεται λίγο.

Προσωπικά λοιπόν θα ντρεπόμουν σήμερα να γυρίσω την πλάτη σ' εκείνους που πλήρωναν για τη μόρφωσή μου, λέγοντάς τους πως τώρα που με έχουν ανάγκη δε δέχομαι να συνεισφέρω στην πετσοκομμένη σύνταξή τους. Αν δε συνεισφέρω εγώ που είμαι 37, ποιος θα συνεισφέρει? Ο Λευτέρης που είναι άνεργος?

Επαναλαμβάνω πως αναφέρομαι στις περιπτώσεις της διπλανής πόρτας κι όχι στους Φωτόπουλους, στους Μπαλασόπουλους και στις απανταχού κυρίες Λιάνη, Σταμάτη, Δενξερωγωποια.

13. The Following 13 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

A8hnaios (23-05-13), bill_m3 (23-05-13), Konstantinos E60 (24-05-13), Kostas_1 (23-05-13), nikos1400 (23-05-13), ntinos (23-05-13), PANOS-E60 (23-05-13), pilot (24-05-13), Ptboul (23-05-13), Samaro (23-05-13), spar@ (23-05-13), Thomelef (23-05-13), wheelman (23-05-13)

Περιοχή
    Γερακας
    Rides
    1

Προεπιλογή

Εγω την προσέγγιση του Αρη την βλέπω μάλλον συναισθηματική.

Καταρχήν δεν αποτελεί επιχείρημα υπέρ των κακώς κειμενων, τα γεγονότα του παρελθόντος. Προφανως συνέβαιναν σημεία και τέρατα στην περίθαλψη ... τα γνωρίζουμε όλοι. Ομως αυτά τελείωσαν σε τεραστιο βαθμό με τον ΕΟΠΥ, αρα αυτη η πληγή κλείνει οριστικά. Ισχύει επίσης ότι το PSI κατεφερε ενα συντριπτικό και αδικο πληγμα στα ταμεία, αλλά προτείνω να το παρουμε ως δεδομένο για να δούμε παρακατω τι κάνουμε.

Εβαλε ο Νινο πιό πανω ένα εκτενες άρθρο του Καισάριου. Αυτη ειναι η ρεαλιστική αναλυση του ζητηματος για μενα. Το πως τοποθετείται ο καθένας απέναντι στην πραγματικότητα, είτε λόγω θέσεως στην κοινωνία, είτε λόγω ιδεολογίας, είναι άλλης ταξεως συζήτηση.

Το συμπέρασμα μετα από 4 χρονια πανευρωπαικής κρίσης, είναι ένα και πολύ συγκεκριμένο. ΟΦΕΙΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ (Καισαριος). Ειτε αφορά χρέη, είτε συντάξεις, είτε εφαπαξ, είτε καταθέσεις, είτε, είτε, είτε ... Η χωρα, μαζί με τον υπόλοιπο ευρωπαικό νότο κάνει (με πολύ αργα βηματα) μιά καινούργια αρχή και οι βάσεις πλέον έχουν να κάνουν μόνο με την κοινή λογική και τους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας. Αν οι αγαπημένοι μας γονείς σήμερα στερούνται τις συνταξεις τους, ας καταλάβουν ότι το κάνουν για το καλό των εγγονων τους.

15. The Following 3 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:

oldcarskickass (24-05-13), S8N (23-05-13), Stathis (23-05-13)

Περιοχή
    Athens
    Rides
    0

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Monsta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μα δε νομίζω πως ο Στάθης στοχοποίησε κανένα Αντώνη. Ούτε άφησε να εννοηθεί κάτι τέτοιο από τα γραφόμενά του.
    Δε μίλησα για στοχοποίηση. Απλώς η διάσταση απόψεων δημιουργεί αναπόφευκτα τέτοιες εντυπώσεις. Εξάλλου, δεν είμαι ούτε αυτός που θα κάνει μαθήματα ηθικής αλλά ούτε και υπερασπιστής των αδυνάτων. Μια παρέα είμαστε με κοινά ενδιαφέροντα, κρίμα να ψυχραινόμαστε.

17. The Following 7 Users Say Thank You to S8N For This Useful Post:

Bitz (23-05-13), Konstantinos E60 (24-05-13), Monsta (23-05-13), nikos1400 (23-05-13), Ptboul (23-05-13), Stathis (23-05-13), wheelman (23-05-13)

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

https://www.newsit.gr/default.php?pn...211060&catid=4

Επ' αυτοφώρω, συνελήφθη το μεσημέρι στο ΙΚΑ Ρεθύμνου, υπάλληλος του ιδρύματος και συνδικαλιστής για δωροδοκία.

Ο υπάλληλος πιάστηκε στη φάκα από τους αστυνομικούς, την ώρα που έπαιρνε χαρτονομίσματα από δύο συνταξιούχους του ιδρύματος, για να τους... λύσει προβλήματα που είχαν προκύψει με τις συντάξεις τους!

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, στους κόλπους των εργαζομένων, καθώς ο άνδρας είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση και αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των υπαλλήλων!

Σύμφωνα με το CretaLive πρόκειται για 55χρονο, που εργαζόταν στο Κέντρο Πληρωμών Συντάξεων και έχει προϋπηρεσία 28 χρόνων, είναι δε και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΙΚΑ Δυτικής Κρήτης!
    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμμένος έπειθε συνταξιούχους, για τους οποίους είχε αναλάβει την προώθηση της καταβολής του ΕΚΑΣ, να του δίνουν ένα ποσό από 100 έως 300 ευρώ, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις (τις οποίες σκοπίμως προκαλούσε..) στην πληρωμή τους.

Μάλιστα είχε βρει και τον τρόπο με τον οποίο θα τον πληρωναν άμεσα όσοι ενέδιδαν, λέγοντας τους να ζητήσουν από τον ταμία του υποκαταστήματος του ΙΚΑ να εισπράξουν το ΕΚΑΣ όχι εξ'ολοκλήρου σε επιταγή, όπως είναι οι οδηγίες της Διοίκησης, αλλά κάποιο ποσό σε μετρητά και τα υπόλοιπα με επιταγή.
    Έτσι, μόλις έπαιρναν οι συνταξιούχοι τα χρήμματα, πήγαιναν στο γραφείο του και άφηναν το...δωράκι!

Η αποκάλυψη της υπόθεσης

Αυτή η "οδηγία" φαίνεται ότι ήταν και η αιτία να αποκαλυφθεί η δράση του, αφού, το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα λίγης ώρας δύο συνταξιούχοι ζήτησαν το ίδιο πράγμα από τον ταμία, έβαλε τον τελευταίο σε υποψίες. Ο ταμίας ενημέρωσε την διευθύντρια του Υποκαταστήματος και εκείνη με τη σειρά της έστησε την "παγίδα" ..

Προφασιζόμενη κάποια τεχνικά προβλήματα, η Διευθύντρια ζήτησε από τους συνταξιούχους να επιστρέψουν σήμερα και να πάρουν τα χρήματα τους. Στη συνέχεια, και αφού είχε ενημερωθεί η αστυνομία, φωτοτυπήθηκαν τα χαρτονομίσματα που θα δίνονταν στους δύο ηλικιωμένους και όταν οι τελευταίοι σήμερα πήγαν, εισέπραξαν το ΕΚΑΣ και πήραν το δρόμο για το γραφείο του ...εξυπηρετητή τους, η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε μπει κινήσει τις υποψίες των προϊσταμένων του εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε γίνει εφικτό να βρεθούν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των διοικητικών υπαλλήλων Δυτικής Κρήτης Νίκος Καλατζάκης δήλωσε: "Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες, είμαστε απέναντι σε τέτοιες λογικές"

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα..
    Πουτσα και ξυλο, αυτο τους χρειαζεται. Δεν του εφταναν τα λεφτα του μισθου και του συνδικαλομισθου, ηθελε και φακελακια για να μη καθυστερει τα χρηματα που δουλεψαν για αυτα καποιοι αλλοι. Η απληστια μερικων δεν εχει ορια !!

19. The Following 5 Users Say Thank You to fanisk For This Useful Post:

bill_m3 (23-05-13), nikos1400 (23-05-13), S8N (23-05-13), Stathis (23-05-13), Thomelef (23-05-13)

Σελίδα 57 από 103 ΠρώτηΠρώτη ... 747555657585967 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP