Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 82

Θέμα: Το βάρος χαλάει την απόλαυση

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Rides
    1

Προεπιλογή

Μεγάλη κουβέντα.

Το βάρος σίγουρα επηρρεάζει...

Κάποτε προσωπικά, δε με ενδιέφερε το αυτοκίνητο να έχει A/C, να έχει αερόσακους, ABS κλπ... τα κορόϊδευα.. με ενδιέφερε μόνο το κράτημα στις στροφές. Όσο πιο σπαρτιάτικο... τόσο καλύτερο έλεγα...
    Μεγάλωσα, στρογγύλεψε ο κώλος μου, και άρχισα να θέλω ανέσεις... Ακόμα και στη Λίζα ήθελα να έχω τουλάχιστο A/C.... πάει ο πιουρίστας....

Τα 205 gti, 106 rally, saxo, κλπ είναι άριστα αυτοκίνητα, συγκινούν απίστευτα, και πέραν του βάρους έχουν και σπορ προσανατολισμό στο στήσιμο τους. Τα τελευταία χρόνια τα αυτοκίνητα εκτός του ότι βάρυναν και λόγω των ανέσεων που παρέχουν, στρογγύλεψαν και τη συμπεριφορά τους... δεν έγινε αυτό μόνο λόγω βάρους. Έγιναν πιο φιλικά και ασφαλή για το μέσο οδηγό και έμεινε ο "χεράς" ή φίλος της οδήγησης λίγο παραγκωνισμένος. Σημεία των καιρών άλλωστε, μιας και όλα σχεδόν εξοπλίζονται με esp (σε πολλά δεν απενεργοποιήτε κιόλας), με ABS, με ηλεκτικά τιμόνια κλπ . (Κάποτε κατηγορούσαμε τα υδραυλικά... ότι δεν έχουν αίσθηση)

Δοκίμασα mx5.... φοβερό σχολείο... έμαθα πίσω κίνηση.. Κάποια στιγμή μου έλειψε η δύναμη.
    Δοκίμασα τη λίζα...... ακόμα πιο ελαφρύ, η δύναμη φαινόταν περισσότερη από τα 160 ονομαστικά άλογα, λόγω βάρους. Στις στροφές (ειδικά στην πίστα), ήταν το κάτι άλλο. Δεν ταλαιπωρούνταν λάστιχα, φρένα, αναρτήσεις, οδηγός... έστριβες με τη φόρα... Από αίσθηση άλλο τίποτα. Ούτε υδραυλικά τιμόνια, ούτε ABS, ... ούτε βάρος (ούτε ηλεκτρικά παράθυρα...).
    Κουράστηκα όμως... δεν ήταν για κάθε μέρα. Πάλευα συνεχώς, μου έλειπαν οι ανέσεις... Καλή η αίσθηση αλλά τη σιχάθηκα...
    Μετά από συμβίωση αρκετών χιλιομέτρων με Prius... αποφάσισα ότι θέλω κάτι σπορ... στη ζωή μου ξανά.
    Τι πιο λογικό από ένα mx5... ξανά! Οι μνήμες, ο μύθος κλπ κλπ το μετάνιωσα τη μέρα που το πήρα. Το έδωσα σε δύο μήνες. Μου φάνηκε αργό, πολύ αργό... δεν άντεξα... Μου φάνηκε πρωτόγονο.
    350Ζ ... fun to drive... μπάντες παντού και πάντα με τη ροπή τουυ... αλλά βαρύ... το έδειχνε το βάρος του.
    Μ3 μάλλον το ίδιο βάρος, αλλά κρύβει το βάρος σε σχέση με το 350Ζ. Επίσης σπορ...

Αν μπορούσε να συνδιαστεί, ένα σκάφος mx5, με ανέσεις Prius, και μοτέρ Μ3... τότε θα μιλούσαμε... για ΤΟ αυτοκίνητο.

Προς τη μείωση του βάρους προσανατολίζονται κατασκευές όπως η νέα Αλφα Ρομέο 4C, ακόμα και το Toyobaru... , μικρό βάρος σχετικές ανέσεις του σήμερα, και κάποια δύναμη.

Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πετύχουν τη μείωση του βάρους, οπότε και μείωση ρύπων, με τις σημερινές ανέσεις σε μία τιμη δελεαστική για τον πελάτη, αλλά και την τσέπη τους.

Δεν είμαι έτοιμος να ζήσω ξανά σε ένα ραλλύ, (και ας ονειρεύομαι ένα caterham...). Ίσως σε ένα Μ3 με βάρος 1200 κιλά;;;;

2. The Following 8 Users Say Thank You to vagmag For This Useful Post:

120ie87 (22-05-13), Bazil Van Sinner (22-05-13), BILL007 (22-05-13), Panos 316T (22-05-13), PANOS-E60 (22-05-13), pilot (22-05-13), Ptboul (22-05-13), Vasilis M3 (22-05-13)

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP