γκουχου γκουχ
Ψάχνουμε τρόπο να παρακάμψουμε το νόμιμο τελωνείο ;;;;
Γενικά οτιδήποτε είναι να έρθει από Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τελωνείο (μία από τις εξαιρέσεις που ξέρουμε.... είναι τα αυτοκίνητα... αυτά έχουν!)
Από χώρες εκτός ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα πρέπει να περνάνε τελώνειο! Άλλα πληρώνουν κάποιο δασμό και το νόμιμο ΦΠΑ επί της αξίας και των μεταφορικών (πολλές φορές), και άλλα μπορεί να υπόκεινται σε καθεστώς που δεν έχει δασμό, αλλά συνήθως έχει ΦΠΑ. Μαζί με τα παραπάνω πληρώνουμε και τα εκτελωνιστικά έξοδα, τα οποία αν κανονίσουμε μόνοι μας τη διαδικασία δεν είναι πολλά.
Δεν παίζει ρόλο αν το πακέτο είναι μεγάλο ή όχι, αν είναι ένα ή δύο κλπ. Η αξία παίζει ρόλο!
Πολλές φορές για να αποφύγει κάποιος το τελωνείο, το στέλνουν σα δώρο, ή με πολύ μικρή αξία (πλασματική). Αυτά είναι παράνομα και απλά χτυπάνε πολύ στο μάτι αν πχ φαίνεται μεγάλο το κουτί και ψαχνουν περισσότερο!
Το κόστος βγαίνει : βλέπουμε την αξία που χρεώνει ο Κινέζος/Αμερικάνος κλπ προσθέτουμε σε αυτήν τη μεταφορά, υπολογίζουμε σε αυτά 23% για το ΦΠΑ, και ανάλογα σε ποια δασμολογική κλάση ανήκει το προϊόν υπολογίζουμε και τον αντίστοιχο δασμό!
Bazil Van Sinner (17-05-13), Ptboul (17-05-13)
Σπαρο για αυτες τις δυο ξερω γιατι το πληρωσα εγω .
Εχω φερει απο Usa με usps χωρις τελωνειο το μεγαλυτερο σε αξια 180 δολλαρια αγορα.
Αχαριστια & Αγνωμοσυνη το ελληνικο σπορ
"Ολα ειναι δρομος τωρα μονο στην Αθηνα"
Τέλος καλό, όλα καλά.
Σήμερα το πρωί ο ταχυδρόμος μου έφερε την κάμερα, διχώς να πληρώσω ούτε λεπτό παραπάνω απ το αρχικό κόστος της, των 113ε.
Αποστολή από Σιγκαμπούρη, συσκευασία υδατοστεγής.
Αυτό το 10 δολλάρια στην φώτο, δεν μπορώ να καταλάβω όμως. Ξέρουν το κόλπο και βάζουν από μόνοι τους χαμηλή τιμή?
![]()
Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.
A8hnaios (31-05-13), bakalos (31-05-13), Bazil Van Sinner (31-05-13), bill_m3 (31-05-13), katsaraios (01-06-13), Kostas_1 (01-06-13), Ptboul (31-05-13)
Ω ναι, το μάθανε το κόλπο οι Κινέζοι, σε ότι στέλνουν τέτοιες τιμές βάζουν!!
Καλορίζικη η κάμερα !!!
Bazil Van Sinner (31-05-13), gant (31-05-13), Ptboul (31-05-13)
Τρόπος υπάρχει και τον έχω δοκιμάσει
Και βέβαια λειτουργεί
Αμερικη ΜΟΝΟ USPS. UPS, FEDEX ειναι στανταρ τελωνειο.
Κινα MONO EMS.
Ευρωπη ο,τι αντεχει η τσεπη σας.
bakalos (31-05-13), BILL007 (31-05-13), bill_m3 (31-05-13), Ptboul (31-05-13), ΔημήτρηςΜ3 (31-05-13)
Τέλεια!
Καλορίζικη!
gant (31-05-13)