Σελίδα 28 από 103 ΠρώτηΠρώτη ... 1826272829303878 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 271 έως 280 από 1023

Θέμα: Όσα Λένε & Γράφουν

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

.....

Πεζός στην Ελλάδα: ένα σύντομο ανέκδοτο

Η πρώτη μου, ενδιαφέρουσα εμπειρία με τα παλικάρια της ομάδας Ζήτα (τότε δεν υπήρχε η ομάδα ΔΙΑΣ) ήταν κάπου εκεί στις αρχές αυτής της δεκαετίας.

Η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας μπροστά από το Ζάππειο, έχει δύο αφύλακτες διαβάσεις πεζών.
    Οι διαβάσεις αυτές υπάρχουν για να διευκολύνονται οι επισκέπτες του πάρκου και κυρίως οι τουρίστες, καθώς εκεί απΆ έξω παρκάρουν τα πούλμαν που μεταφέρουν τους επισκέπτες του Ζαππείου και του Καλλιμάρμαρου.

Μια ωραία μέρα λοιπόν, οδηγώ με λογική ταχύτητα τη μοτοσικλέτα μου επί της Βασιλίσσης Όλγας και, βλέποντας τη διάβαση και κάποιους έτοιμους να διασχίσουν τη λεωφόρο, επιβραδύνω με σκοπό να σταματήσω μπροστά της.
    Ξαφνικά, ακούω από πίσω μου, μπινελίκια! Χοντρά μπινελίκια.
    Και με προσπερνούν με ταχύτητα δυο Ζητάδες πάνω στις μοτοσικλέτες τους, ουρλιάζοντας και βρίζοντας που θα έπεφταν επάνω μου, επειδή σταμάτησα.

Τη συμπεριφορά των ανδρών της ελληνικής αστυνομίας και την περιφρόνησή τους στους νόμους (και ειδικά τον πολύπαθο ΚΟΚ) θα τη συζητήσουμε μια άλλη φορά.
    Σήμερα θα δούμε γιατί είναι τόσο μεγάλη δυστυχία να είσαι πεζός στην Αθήνα, την πόλη που μισεί οτιδήποτε μη εποχούμενο.

Ο Έλληνας αγαπάει το αυτοκίνητό του.
    Δεν είναι μόνο η διάσταση του status symbol που έχει, ούτε η προφανής ιδιότητα της πρακτικότητας που σήμαινε κάποτε η κατοχή ΙΧ, προτού γίνει τόσο ακριβό σπορ.

Ο Έλληνας αγαπάει το αυτοκίνητο επειδή μισεί οτιδήποτε απαιτεί φυσικό κάματο.
    ΚατΆ επέκταση, μισεί οτιδήποτε τον αναγκάζει να περπατάει: την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου, τα ίδια τα πεζοδρόμια (γιΆ αυτό και τα μετατρέπει σε πάρκινγκ), τις σκάλες.
    Έχω δει μίνι επανάσταση να ξεσπάει σε σταθμό του μετρό, επειδή για μερικά λεπτά ακινητοποιήθηκε από βλάβη η κυλιόμενη κλίμακα και οι επιβάτες αναγκάζονταν να ανεβούν περπατώντας 32 σκαλιά...
    Και επειδή μισεί να περπατά, λογικό είναι να περιφρονεί όσους το κάνουν.
    Και μαζί, να περιφρονεί και όλα τα εργαλεία που τους διευκολύνουν.

ΓιΆ αυτό στην Αθήνα και τις περισσότερες ελληνικές πόλεις, οι διαβάσεις πεζών δεν αξίζουν ούτε τη μπογιά που χρειάστηκε για να τις βάψουν.

Μαζί τους απαξιώνονται επίσης, οι διαβάσεις στα φανάρια, όταν οι οδηγοί βλέπουν ότι τον δρόμο δεν διασχίζει άλλο αυτοκίνητο (οι πεζοί μπορούν να περιμένουν), οι πεζόδρομοι, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας και ό,τι άλλο προορίζεται για μη αυτοκινητιστική χρήση.

Ο τουριστικός οδηγός του Lonely Planet, ενός μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού με παγκόσμια φήμη, αναφερόμενος στην Αθήνα, γράφει επί λέξει: «Στην Αθήνα οι διαβάσεις πεζών είναι διακοσμητικές. Μη σας περάσει από το μυαλό ότι μόλις βάλετε το πόδι σας επάνω τους, τα αυτοκίνητα θα κοκαλώσουν. Το πιθανότερο είναι ότι θα περάσουν ίντσες από τα πόδια σας και οι οδηγοί θα σας φιλοδωρήσουν με τη χαρακτηριστική μούντζα και βρισιές που δεν θέλετε να σας μεταφράσουν...».

Η αλήθεια είναι ότι, όσο το αυτοκίνητο ακριβαίνει, στην απόκτηση και τη συντήρησή του, τόσο οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι το να περπατήσεις πέντε χιλιόμετρα δεν είναι ο δέκατος τρίτος άθλος του Ηρακλέους.
    Δείχνουν να καταλαβαίνουν επίσης, ότι η Αθήνα δε χωράει άλλα αυτοκίνητα. Ούτε μηχανάκια.
    Ποδήλατα και πεζούς, ίσως. Και πάλι, πολλοί είμαστε.

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να καταλάβει και ο Δήμος ότι για να ενθαρρύνει τους πεζούς, πρέπει να αρχίσει να κυνηγάει όσους τους δυσκολεύουν.
    Στο κέντρο μιας σύγχρονης μητρόπολης δεν έχουν πια θέση τα ιδιωτικά αυτοκίνητα.
    Είναι διεθνής αντίληψη, είναι δοκιμασμένη συνταγή, είναι εγγύηση εξανθρωπισμού του άστεως.

Αν δούμε να κόβεται καμιά κλήση σε όσους δεν σέβονται τις διαβάσεις πεζών, ίσως να είναι και μια καλή αρχή.

Κ. Φρατζεσκάκης

2. The Following User Says Thank You to Monsta For This Useful Post:

Ptboul (08-05-13)

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

πες τα Χρυσόστομε

Μου λέει ο άλλος "επαναστάτης" με θράσος, "οι περισσότεροι δικοί μου δεν πήγανε πουθενά, μονο στα εξοχικά τους"...

Εκεί καταλαβαίνεις ότι έχεις να κανεις με ανθρώπους, άξεστους, αμόρφωτους, απαίδευτους, με αγνοια που ζούνε στο σκοτάδι και δεν έχουνε ιδέα πως ζει o υπόλοιπος πλανήτης...

Για πες μου ρε Κίτσο, εσύ που θες να κανεις επανάσταση για να τσακίσεις το Γερμανικό ζυγό, σε πια χωρα θέλεις να μοιάσεις...?? γιατί να σου πω εγώ ότι δεν υπάρχει άλλη χωρα στον κόσμο, που οι πολίτες της να έχουνε μεγαλύτερα ποσοστά αναλογικά με τον πληθυσμό πάντα, σε ιδιοκατοίκηση, δεύτερη και τρίτη κατοικία...

Αλλα αυτή είναι η κατάντια του νεοέλληνα ότι επειδή δεν έχει χρήματα να πάει κάπου αλλου (όχι ότι παρα πολλοί δεν πήγαν, τα νησιά πως γέμισαν άλλωστε) και πάει μονο στο εξοχικό του, αυτό το λέει χούντα, κατοχή, φτώχεια και όλα τα σχετικά...

Περιοχή
    Στη διαδήλωση του φραπέ
    Rides
    1

Προεπιλογή

αθάνατε Ελληνάρα

Η λογική του τζιβάτου:

Γίνομαι όπως όλοι οι άλλοι τζιβάτοι για να είμαι διαφορετικός από τους άλλους που δεν ειναι τζιβάτοι.

Απεχθάνομαι την δύση αλλά έχω iPad και πάω στην Βαρκελώνη για διακοπές.

Υποστηρίζω τους Παλαιστήνιους αλλά δεν πάω εκεί ούτε με σφαίρες.

Υποστηρίζω το εργατικό αγώνα της ΚΝΕ αλλά δεν έχω δουλέψει στην ζωή μου μιας και ο μπαμπάς τα παρέχει όλα.

Είμαι επαναστάτης αλλά κατεβαίνω στην πορεία μετά τον έκτο φραπέ κι αν.

Κάνω - αποτυχημένα - τον ζογκλέρ με τα ξυλάκια και την σβούρα και περιμένω να με πληρώσεις.

Διαφωνώ με ό,τι σπουδάζω όταν θυμάμαι τι ακριβώς σπουδάζω.

Κάθε τι που δεν ειναι αριστερά είναι ακροδεξιά και κάθε τι που δεν είναι αριστερό είναι φασιστικό.

Δεν είμαι μέρος του συστήματος...αλλά μόλις διοριστώ καλωσορίζω το σύστημα με ανοικτές αγκάλες!

5. The Following 3 Users Say Thank You to Monsta For This Useful Post:

A8hnaios (06-05-13), Bazil Van Sinner (08-05-13), oldcarskickass (10-05-13)

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Unhappy Επιδόματα τέλος για 1 εκατομμύριο εργαζόμενους από τις 15 Μαΐου

Δυσάρεστες εκπλήξεις κρύβει το επόμενο διάστημα για περίπου 1 εκατομμύριο εργαζόμενους, καθώς από τις 14 Μαΐου αποτελούν οριστικά παρελθόν η Εθνική Συλλογική Σύμβαση και 45 κλαδικές συμβάσεις. Αυτό σημαίνει, ότι οι εργαζόμενοι αυτοί απειλούνται με νέα δραστική μείωση των αποδοχών τους. Εάν μέσα στις επόμενες 8 ημέρες δεν υπογραφούν νέες συλλογικές συμβάσεις, μια σειρά επιδομάτων με πρώτο το επίδομα γάμου θα κάνουν «φτερά». Ουσιαστικά παραμένουν μόνο ο βασικός μισθός και τέσσερα επιδόματα. αυτό των τριετιών, το επίδομα τέκνων, το επίδομα σπουδών και το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.

Για τους αμειβόμενους με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, η μείωση θα είναι 10%, λόγω της απώλειας του επιδόματος γάμου. Μεγαλύτερες μισθολογικές ανατροπές θα αντιμετωπίσουν οι αμειβόμενοι με τις κλαδικές συμβάσεις, όπου οι απώλειες μπορούν να φθάσουν και το 40%, καθώς εδώ οι μισθοί χτίζονται από περισσότερα επιδόματα. Για παράδειγμα, έγγαμος υπάλληλος άνω των 25 ετών με προϋπηρεσία πάνω από 9 χρόνια, σήμερα δικαιούται 820,51 ευρώ. Μετά την απώλεια του επιδόματος γάμου θα περιοριστεί στα 761,9 ευρώ, δηλαδή χάνει 58,61 ευρώ τον μήνα. Ο έγγαμος νέος κάτω των 25 ετών με προϋπηρεσία πάνω από 3 χρόνια, από την κατάργηση του επιδόματος γάμου χάνει 51,1 ευρώ και μετά τις 15 Μαΐου θα πέσει στα 562,05 ευρώ από 613,15 ευρώ που λαμβάνει σήμερα.

Ο ορατός κίνδυνος δραστικών μειώσεων στους μισθούς αφορά στους εργαζομένους, που αμείβονται με τους όρους 45 κλαδικών συμβάσεων που έληξαν στις 14 Φεβρουαρίου και έχουν τρίμηνη μετενέργεια. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ισχύουν μέχρι τις 14 Μαΐου. Σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχει υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση, εναλλακτικά μπορούν να υπογραφούν επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις. Σύμφωνα με εργατολόγους, οι εργοδότες μπορούν με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις να ρίξουν τους μισθούς ακόμα και στα επίπεδα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.

Σημειωτέον, ότι οι τριετίες θα παραμείνουν «παγωμένες» μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από το 10%. Με βάση τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ αυτό θα συμβεί το 2027. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος για την υπογραφή νέας σύμβασης στις τράπεζες. Οι δύο πλευρές θα έχουν καθοριστική για το θέμα συνάντηση αυτή την εβδομάδα.

Συντάκτης:
    AlphaTV News Team

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

Περιοχή
    Α.Ηλιουπολη
    Rides
    2

Talking

Η Πρωτομαγιά το 2013 θα γιορταστεί την Τρίτη του Πάσχα μετά από απόφαση του υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ να μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς 2013 από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε το υπουργείο. Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Current World Population Clock

U.S.National Debt Clock

Always we need a ballance between the car and the woman as a perfect man dream!

8. The Following 2 Users Say Thank You to A8hnaios For This Useful Post:

bill_m3 (07-05-13), gant (07-05-13)

Περιοχή
    ΑΡΓΟΣ
    Rides
    0

Προεπιλογή

Χαλκίδα: Αυτοκτόνησε υπολοχαγός του Στρατού

Τέλος στη ζωή του έδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του, είναι οικονομικοί.

Λίγο μετά τις 2:00ΆΆ τα ξημερώματα, ο 46χρονος στρατιωτικός ανέβηκε σε οικοδομή στη Χαλκίδα και βούτηξε στο κενό, αφήνοντας ορφανά δυο ανήλικα παιδιά.

Οι συνάδελφοι του στη μονάδα της Ριτσώνας, όπου υπηρετούσε είναι σοκαρισμένοι όπως και η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας.

Ο 46χρονος είχε καταθέσει αίτηση για να αποστρατευθεί, ενώ ταυτόχρονα έψαχνε δεύτερη δουλειά για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

Όμως όπως όλα δείχνουν δεν άντεξε το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε σημείωμα με το οποίο ζητούσε από τους δικούς του να τον συγχωρέσουν και ότι δεν άντεχε άλλο.
    https://www.zougla.gr/greece/article...os-tou-stratou

ο λογος που το σημειωνω ειναι γιατι ηταν αξιωματικος μου κατα την θητεια μου.
    Κριμα και ζωη στην οικογενεια του...Ενας πολυ καλος ανθρωπος και εξαιρετικα δραστηριος και εξυπνος
    θυμαμαι οτι μαστορευε απο στρατιωτικο υλικο εως το θερμοσιφωνα μας....
    δεν μας ειχε ενοχλησει ποτε αντιθετα μας βοηθουσε....
    κριμα....
    Αν στα είκοσι δεν μάθεις,
    στα τριάντα δεν κάνεις,
    στα σαράντα δεν έχεις,
    τότε στα πενήντα ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις.

Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος, αν τον κόσμον όλον κερδίσει την δε ψυχή αυτού ζημιωθή?

Περιοχή
    Καλαμαριά
    Rides
    1

Προεπιλογή

Λαμόγια δημοσιογράφοι των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μας είπε η ΕΤ2 το μεσημέρι για την αυτοκτονία ενός Ισπανού λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά για το τι γίνεται εδώ, άκρα του τάφου σιωπή. Ομερτά για τις αυτοκτονίες και αρχή του παραδείσου για εδώ.
    Ζήσε το σήμερα. Για το αύριο δεν ξέρεις.

11. The Following 8 Users Say Thank You to gant For This Useful Post:

bakalos (08-05-13), Bazil Van Sinner (08-05-13), Bitz (07-05-13), hades7 (07-05-13), Monsta (08-05-13), Nino (08-05-13), oldcarskickass (10-05-13), vagmag (07-05-13)

Περιοχή
    ΑΡΓΟΣ
    Rides
    0

Προεπιλογή

Αν στα είκοσι δεν μάθεις,
    στα τριάντα δεν κάνεις,
    στα σαράντα δεν έχεις,
    τότε στα πενήντα ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις.

Τι γαρ ωφελείται άνθρωπος, αν τον κόσμον όλον κερδίσει την δε ψυχή αυτού ζημιωθή?

Περιοχή
    Athens, Greece
    Rides
    2

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χαλκίδα: Αυτοκτόνησε υπολοχαγός του Στρατού

Τέλος στη ζωή του έδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του, είναι οικονομικοί.

Λίγο μετά τις 2:00ΆΆ τα ξημερώματα, ο 46χρονος στρατιωτικός ανέβηκε σε οικοδομή στη Χαλκίδα και βούτηξε στο κενό, αφήνοντας ορφανά δυο ανήλικα παιδιά.

Οι συνάδελφοι του στη μονάδα της Ριτσώνας, όπου υπηρετούσε είναι σοκαρισμένοι όπως και η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας.

Ο 46χρονος είχε καταθέσει αίτηση για να αποστρατευθεί, ενώ ταυτόχρονα έψαχνε δεύτερη δουλειά για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

Όμως όπως όλα δείχνουν δεν άντεξε το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε σημείωμα με το οποίο ζητούσε από τους δικούς του να τον συγχωρέσουν και ότι δεν άντεχε άλλο.
    https://www.zougla.gr/greece/article...os-tou-stratou
    ο λογος που το σημειωνω ειναι γιατι ηταν αξιωματικος μου κατα την θητεια μου.
    Κριμα και ζωη στην οικογενεια του...Ενας πολυ καλος ανθρωπος και εξαιρετικα δραστηριος και εξυπνος
    θυμαμαι οτι μαστορευε απο στρατιωτικο υλικο εως το θερμοσιφωνα μας....
    δεν μας ειχε ενοχλησει ποτε αντιθετα μας βοηθουσε....
    κριμα....
    180 MK/B "HAWK" Παυλιδης Σ. Στην επιστολη που ειχε γραψει προ ημερων αναφεροταν στο γεγονος οτι 8/5 η ΔΕΗ θα του εκοβε το ρευμα. Αυτοκτονησε μια μερα πριν(!!). Μακαρι να τους βαραινει τη ψυχη για παντα η πραξη του.

14. The Following User Says Thank You to fanisk For This Useful Post:

pilot (08-05-13)

Περιοχή
    ATHENS-GREECE
    Rides
    1

Angry ...

Δεν βλεπω τον λογο καποιος απο τους δικους του ανθρωπους να μην οπλισει το χερι του και να κατσει εξω απο την Ιπποκρατους και την Συγγρου.

Αν η κορη μου δουλευε σε αντιστοιχη θεση (εχει σημασια,ητανε στον Στρατο,δηλωμενα οσα παιρνει κτλ-κτλ) και την αναγκαζανε με τις πραξεις του να κανει κατι αναλογο,υπευθυνα το λεω και το πιστευω οτι διχως κανενα δισταγμο θα εκτελουσα μεχρι να φθασει η εξισωση 1 (η κορη μου)= συνολο βουλευτων.

Πραγματικα βαλτε τον εαυτο σας στη θεση των δικων του ανθρωπων....δεν νομιζω σε 1 ωρα το πολυ να μην ησασταν στην Ομονοια και να ψαχνατε πιστολι και το πολυ σε 2 ωρες να περιμενατε απεναντι απο τα γραφεια του Πασοκ στην Ιπποκρατους και τη επομενη στην Συγγρου.

P.S Και για οσους πουνε οτι η βια και τα οπλα δεν ειναι η λυση.....ΛΑΘΟΣ,στην ιστορια παντα τα οπλα δινανε την λυση.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη m_power_lunatic : 08-05-13 στις 08:41

Σελίδα 28 από 103 ΠρώτηΠρώτη ... 1826272829303878 ... ΤελευταίαΤελευταία

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP