-
εγω φιλε μου Σταθη δεν ειμαι τόσο απαισιόδοξος. Παρότι συμφωνώ εκατό τοις εκατο με τις διαπιστωσεις που κάνεις, άλλωστε αυτά λέει και η citicorp και η nomura και αρκετοί άλλοι διεθνείς αναλυτες, πιστεύω πως θα επαληθευτούν οι πιό αισιόδοξες αναλύσεις που διαβάζω.
ο δρόμος που θα βαδίσει η χωρα τα επόμενα χρόνια έχει χαραχτεί από το μνημόνιο 3 και την τελευταία δανειακή σύμβαση και αυτό το δρομο θα ακολουθήσουμε, όσο τουλάχιστον κυβερνάει η τωρινή κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε ότι κέρδισε την εξουσία λέγοντας ψέματα, γιά επαναδιαπραγματευσεις κλπ
άσχετο ότι κάποιοι γνωρίζαμε εκ των προτερων ότι αυτά ήταν παραμύθια της χαλιμάς. 
τα 2 κόμματα (πασοκ, νδ) έπαιρναν 80+% όσο διόριζαν, τωρα που δεν μπορούν να διορίσουν έπεσαν στο 40% (τα 3 κόμματα εξουσίας μαζί). Αρα ξέρουμε τι θέλει ο πολύς κόσμος για να ψηφίσει ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ.
Επειδή ρουσφέτια δεν προκειται να ξαναυπάρξουν, η λύση σε πολιτικό επίπεδο είναι να κρατηθεί αυτή η κυβερνηση όρθια μέχρι να ολοκληρωθεί η εφαρμογη του μνημονίου. Ας μη συμφωνεί η κοινωνία, ας μη θέλει να αλλάξει, δεν πειράζει. Την πορεία μιας χωρας την οδηγει η ηγεσία, όχι ο λαός. Και παντως όχι ο παραπλανημενος λαός 
τι ζηταμε από αυτόν τον κόσμο να καταλάβει ακριβως ? Oτι η μόχλευση κεφαλαίων των ευρωπαικών τραπεζων υπερεβη τα εσκαμμένα και οι καταθεσεις του συνταξιούχου διατρεχουν κίνδυνο ? Οτι τα ταμεια λεηλατηθηκαν από λαμογιες των δικοικήσεων και το PSI ? Oτι οι αξιολογήσεις της Fitch ειναι σημαντικότερες από τους κόπους μιας ζωής ? Η μηπως ότι πήρε τη ζω΄του λάθος τελικά, τα τελευταία 35 χρόνια ? Οσοι το κατάλαβαν ηδη, το κατάλαβαν, όσοι δεν το εχουν ηδη καταλάβει, δεν προκειται να το καταλάβουν όσο ζουν. Εχω μηδενικη προσδοκία ως προς αυτό. Αρα για να ψηφισουν σωστά το 2016, χρειάζεται απτα αποτελέσματα από αυτή την κυβερνηση. Αποτελέσματα που να μεταφραζονται σε κάτι που καταλαβαίνουν, δηλαδη ΝΕΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ για τα παιδιά τους. Μην ξεχναμε και το ρόλο των ΜΜΕ ... εγω προσωπικά ενημερωνομαι από το τηλεοπτικό SBC και δυο τρια sites που εχουν πραγματικές ειδήσεις ... περιμένεις ο "πουθενας" να βλέπει SBC ? Ας ειναι καλά το Κοντρα που "τους τα λέει χυμα και σουβαλάτα" 
Ξαναγυρναμε λοιπόν στα οικονομικά, αφού τα πολιτικοκοινωνικά τα είπαμε. Ποιός θα αποφασίσει ότι η Ελλάδα είναι και πάλι αξιόπιστη χωρα γιά τον μέσο ξένο επενδυτη ? Προφανως οι ξένοι, αυτοί που σημερα μας βαζουν τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι (καλως κατ εμε). Ο πρωην υπ. οικ. της Αργεντινής είπε σε συνεντευξή του στους Φακέλλους "ειστε τυχεροί οι Ελληνες που εχετε την ευρωζωνη, σας στηρίζει, εμάς το ΔΝΤ μας αφησε να καταστραφούμε". Τα μετρα προχωρούν αργαα, βασανιστικά αργά, αλλά προχωρούν. Η αγωνία μου ειναι να επαρκεσει ο κυβερνητικός χρόνος. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αφρική, δεν κερδίζει κανείς από αυτό και άλλωστε οι ξενοι θέλουν πίσω τα λεφτα τους, ενω στην Αργεντινη τα εχασαν και η χωρα ειναι εκτός αγορων 12 ολόκληρα χρονια. Θα γινουν επενδυσεις και θα ειναι πολλές και καλές, χρειαζεται κι άλλη υπομονή απλά. Εχουμε τομείς που αρεσουν στους ξενους και θα ενσκύψουν, ειμαι βεβαιος.
και τοτε θα δεις που θα πανε να κρυφτούν οι συριζοκαμμενοι και τα χρυσα αυγα ...
-
The Following 11 Users Say Thank You to PANOS-E60 For This Useful Post:
Bitz (03-05-13), gnx (02-05-13), Kostas_1 (03-05-13), Monsta (02-05-13), Nikos (03-05-13), pilot (04-05-13), S8N (02-05-13), Stathis (02-05-13), Thomelef (03-05-13), vagmag (02-05-13), Κωνσταντίνος (02-05-13)
Ετικέτες Θέματος
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP