Το ίδιο και χειρότερο κακό μπορεί να κάνει η απο - εθνικοποιήση.
Είμαι Έλληνας, το λέω και ανατριχιάζω, κακό είναι δηλαδή; (μιλάω ΚΑΘΑΡΑ και μόνο για εμένα, όχι για το εν λόγω βίντεο)
Ούτε καλοί και κακοί άνθρωποι υπάρχουν, καλώς ή κακώς οι καλοί και οι κακοί ορίζονται σύμφωνα με τα παιχνίδια που παίζονται.
Μην ξεχνάς ότι τη δεκαετία του 80 για τους Αμερικάνους καλοί θεωρούνταν οι Ταλιμπάν γιατί πολεμούσαν ενάντια στους Ρώσους...
Αν θυμάμαι καλά και στο Rambo ΙΙ στο τέλος της ταινίας είχε ένα δίστιχο αφιέρωμα.
Κανονικά φίλε μου τα πραγματικά ΜΑΧΙΜΙΑ εκεί έπρεπε να στέλνονται, γιατί ΕΚΕΙ είναι που τους χρειάζεται η πατρίδα, για τη διατήρηση των συνόρων.
Το 1946 με 1949 μπορείς να μου πεις ποιος νίκησε;
Το 1824 με 1826;
Ή μήπως θες να μου πεις ότι από τη στιγμή που υπηρετείς την πατρίδα σου δεν θεωρήσε << λαός >>;
Κάνεις λάθος, χωρίς στρατό (ή έστω κάποιο νούμερο στρατεύματος) και χωρίς στρατιωτικές εντολές που εξασφαλίζουν εθνική κυριαρχία η ΜΟΝΗ διπλωματιά και πολιτική πυγμή που θα είχαμε θα ήταν ο ραγιαδισμός.
Σωστό ή λάθος,καλώς ή κακώς έτσι είναι.
Για να αναγκάσεις κάποιον να κάνει κάτι πρέπει με κάτι να τον πωρώσεις με κάτι να τον ντοπάρεις, και αυτό στην περίπτωση του στρατεύματος είναι η καλλιέργεια του μίσους.
Επίσης είναι ΤΡΑΓΙΚΟΣ και ο ρόλος της εκκλησίας.
Από τη μία Ου σκοτώσεις διακυρήτουν και από την άλλη αγιάζουν τα όπλα οι αχαρακτήριστοι παπάδες. Ενάντια σε αυτούς πρέπει να φωνάζουν συνθήματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΤΕ την έννοια της θρησκείας με αυτούς που την εφαρμόζουν. Κρατήστε την μακριά από αυτούς και να είστε σίγουροι ότι θα μείνει κάτι αγνό μέσα σας και με πολύ νόημα.
Αυτό που εγώ αναγνωρίζω σε αυτούς που ορισμένοι κατηγορούν ως εθνικιστές (ενώ θα έπρεπε να είναι τιμή) είναι ότι οι στάσεις και οι απόψεις του είναι ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΕΣ και σταθερές κατά τη διάρκεια των χρόνων, ξέρεις δλδ με τι έχεις να κάνεις. Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ δεξιά (και όχι αυτή που εφαρμόζει ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ του Jeffrey Mineiko(<aka Γιώργος Παπανδρέου), Αντώνης Σαμαράς) απέχει παρασάγκας από αυτό που πωλείται σήμερα ως δεξιά.
Δεν δηλώνω δεξιός, ούτε ακραίος, απλά αναγνωρίζω κάποια πράγματα, και ακόμα ψάχνομαι σε ποιο χώρο ανήκουν οι ιδέες μου.
Στην τελική ρε παιδιά την απελευθέρωση του έθνους γιορτάζουμε, η οποία έγινε μέσα από αγώνες κατά τους οποίους χύθηκε αίμα. δε γινόταν να ΜΗ χυθεί αίμα.- Το αν έπρεπε ή όχι δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει, αλλά εκ του αποτελέσματος κρίνω ότι σωστά έγινε ό,τι έγινε τα πρώτα χρόνια της επανάστασης. Το τι ακολούθησε είναι ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ και είναι το τραγικό, ότι δλδ σκοτώναμε ο ένας τον άλλο στο όνομα της δημοκρατίας.
Περισσότερους Έλληνες σκοτώσαμε ΕΜΕΙΣ παρά οι Ιταλοί και οι Γερμανοί μαζί!!!
ΑΥΤΟ είναι που ΔΕΝ διδαχτήκε, ΑΥΤΟ είναι που ΔΕΝ κάναμε κτήμα μας.
Όσο για το βίντεο, το θεωρώ και εγώ λίγο κάπως.
Δλδ θα προτιμούσα να έχω ένα λειτουργικό στρατό, και ένα πραγματικό φόβητρο, παρά φωνακλάδες σε μια παρέλαση.