συγνώμη.... είδατε τα αμάξια που πόσταρα και τα κοστολόγιά τους?
τι 20.000 ανεβάζετε?
συγνώμη.... είδατε τα αμάξια που πόσταρα και τα κοστολόγιά τους?
τι 20.000 ανεβάζετε?
Είμαστε λαρτζ ρε βλάχο, τι σε νοιάζει εσένα;![]()
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Επί 2 μήνες (Φεβρουάριο-Μάρτιο '13) έψαχνα Ε90 316i LCI (facelift) για τον γαμπρό μου. Αν και κρυφο-Audάκιας ο γαμπρός μου, τον έβαλα στον ίσιο δρόμο και δεν το μετάνιωσε...
Ας αναφέρω, λοιπόν, κι εγώ τις εμπειρίες μου και κάποια ενδεικτικά σημεία που θα πρέπει να προσέξει ένας υποψήφιος αγοραστής Ε90 316 (προσοχή, ακολουθεί μακροσκελές-αλλά ελπίζω χρήσιμο-κείμενο).
α.Τα περισσότερα 316 2ετίας-3ετίας που κυκλοφορούν είναι από leasing, με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται.
β.Τα περισσότερα 316 2ετίας-3ετίας έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα και σε αυτό είμαι κάθετος (κάτι 20αρια-30αρια χιλιάδες χλμ μην τα πιστεύετε ούτε για αστείο).
γ.Εάν αγοράσεις από εξουσιοδοτημένο, για να υπαχθεί στο πρόγραμμα εγγύησης Premium selection το αυτοκίνητο, σου ζητούν να πληρώσεις έξτρα χρήματα από την αναγραφόμενη τιμή
δ.Τα περισσότερα 316 δεν έχουν φυσικό δέρμα (Dakota leder), αλλά τεχνόδερμα, που φυσικά οι έμποροι το πλασάρουν ως δέρμα (δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αν και έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή, αφού φαίνεται ότι και το τεχνητό δέρμα αντέχει καλά στον χρόνο, απλά το επισημαίνω...)
ε.Τα περισσότερα leasing αυτοκίνητα, έχουν θέματα φανοποιίας (βαψιματάκια κλπ) και ορισμένα σε πιο μεγάλο βαθμό. Όλα βέβαια πλασάρονται ως ατρακάριστα.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι κλασικό σημείο αναγνώρισης ενός μπροστινού τρακαρίσματος, είναι η ημερομηνία παραγωγής κάθε φωτιστικού σώματος, που υπάρχει σε αυτοκόλλητο άνω στο φως όταν ανοίγεις το καπώ. Εάν δεν είναι κοντινές οι ημερομηνίες στα δύο φώτα και η μία ημερομηνία είναι μεταγενέστερη από την ημερομηνία παραγωγής του αυτοκινήτου, κάτι δεν πάει καλά.
στ. Τα περισσότερα 316 είναι γυμνά από εξοπλισμό (άντε να έχει κανένα αυτόματο κλιματισμό και τιμόνι πολλαπλών απλό – όχι σπορ), και όλοι γνωρίζουμε ότι τα retrofits κοστίζουν.
ζ.Οι τιμές είναι σχεδόν αδιαπραγμάτευτες από τους επίσημους εμπόρους (άντε να σου κάνουν κανένα aftermarket δώρο – συναγερμό ή αισθητήρες παρκαρίσματος).
Τελικά, και ενώ ο γαμπρός μου είχε απελπιστεί (είμαι κι εγώ πολύ ψείρας και έριξα «άκυρο» σε αρκετά αυτοκίνητα, που δικαιολογημένα κάτι δεν μου άρεσε πάνω τους) βρήκαμε ένα ωραιότατο 316 Ε90 LCI Σεπτέμβριος '10 από ιδιώτη, με πάρα πολύ καλό εξοπλισμό (μεταλλικό-ηλεκτρική οροφή-δέρμα-κλιματισμό-cruise control-σπορ ΤΠΧ-PDC πίσω-καθρέπτη αυτόματης σκίασης κλπ. κλπ.) και σε υπεράριστη κατάσταση με 35.000 πραγματικά km και με 17.000 μετρητά.
Τη μία μέρα ανέβηκε στο car και την επόμενη, μετά από ενδελεχή έλεγχο, κάναμε τη μεταβίβαση.
Πού θέλω να καταλήξω; Στην αγορά υπάρχουν ευκαιρίες και «ευκαιρίες». Με λίγη γνώση και τύχη βέβαια, εύκολα διακρίνεις το καθαρό αυτοκίνητο.
Προσοχή, λοιπόν, και καλός έλεγχος (1.έλεγχος στην ασφαλεια, με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας, 2.έλεγχος στον εξοπλισμό και τα χιλιόμετρα, με βάση τον αριθμό πλαισίου και το book service, μετά από διασταύρωση στοιχείων με το εξουσιοδοτημένο που γίνονταν τα service, κάτι που βεβαίως ισχύει για όλα τα μεταχειρισμένα.
Ελπίζω να βοήθησα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο και την υπομονή σας.
accnt (23-04-13), aristent (22-04-13), dark knight (22-04-13), giannis_compact (22-04-13), lefterishatzi (22-04-13), ntinos (22-04-13), Panos 316T (22-04-13), Ptboul (22-04-13), Samaro (23-06-13), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ (22-04-13)
Κάποτε το πουλούσα και εγώ το αυτοκίνητο,αλλά η κρίση μας σταμάτησε!!όσο για το 316! μια χαρά είναι!91000χλμ.και μέχρι τώρα μας έβγαλε ένα πολλαπλασιαστή στην αρχή,και μια αλλαγή αμορτισέρ φυσιολογική,για την εποχή μας είναι πολύ καλό!!
''One love three letters'' .....BMW
aristent (22-04-13), mr incredible (22-04-13), Panos 316T (22-04-13), Samaro (23-06-13)
Παιδιά το αμάξι είναι ακριβό, αλλά βγάζει γούστα κακά τα ψέμματα. Ξενον, ηλιοροφή, ζάντες και αυτό το σαλόνι με δέρμα δεν νομίζω να έχει άλλο το car. Ως γνωστόν τα γούστα πληρώνονται.
Πούλησα τον Ιανουάριο το 92άρι και απο τότε ψάχνω μια ευκαιρία σε τετράπορτο. Η κατάσταση στην αγορά είναι όπως τα λέει ο Ε91 παραπάνω. Λίγες ευκαιρίες και πρέπει να ανέβεις προυπολογισμό αν θες κανά εξτραδάκι. Leasing άπειρα και φαίνονται από την πρώτη ματιά....
Μή μου πεις ότι το 90άρι lci ήταν ένα λευκό με μισό δέρμα ύφασμα??????
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lefterishatzi : 22-04-13 στις 19:04