Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Μετανάστευση GO WEST

Ψήφισαν
150. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Yey(ναι)

    91 60,67%
  • Nay(όχι)

    24 16,00%
  • Δεν εγκαταλείπω αυτή τη λαμπρή χώρα, αλλά το σκέφτομαι

    24 16,00%
  • Δεν το έχω σκεφτεί ως τώρα και δεν με απασχολεί

    11 7,33%
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 581

Θέμα: Μετανάστευση

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
  1. #1
    Εγγραφή
    23-12-09
    Περιοχή
    salonica
    Μηνύματα
    13.324
    Thanked
    18606
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο individual Εμφάνιση μηνυμάτων
    τις δεκαετιες του 60-70,στην περιοχη του κιλκις και των περιχορων,πραγματικα ειχαν μηνει ''τρεις και ο κουκος''λογω φυσικα της μεγαλης μετναστευσης.
    δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ οικογενεια σε ολον το νομο που να μην εχει εστω και εναν συγγενη που να μην εχει ξενιτευτει.
    λιγοι απο αυτους επεστρεψαν τις δεκαετιες του 80-90,ριχνοντας ολα οσα ειχαν κυριως στην αγορα ακινητων και καποιοι απο αυτους,ανοιξαν και καποιες δουλειες,οπου στην πλοιοψηφια τους εκλεισαν στα καλα ακομα χρονια οπως λεμε.
    το αποτελεσμα ηταν οτι ακομα και αυτοι οι λιγοι που τολμησαν να επιστρεψουν,εφυγαν με το ιδιο εισητηριο.
    στη συνεχεια,καπου μεταξυ του 1995-2000 τολμησαν να επιστρεψουν καποια απο τα παιδια αυτων των μεταναστων ( η δευτερη γενια οπως συνηθηζουμε να λεμε,οπου ειναι 35-45 ετων οι περισσοτεροι) εκαναν δουλειες και εριξαν οτι ειχαν μαζεψει αυτοι και οι γονεις τους σε δουλειες με σχετικα μικρα κερδη,αλλα ιστορικα ''σιγουρες'',πχ αγορα αδειων δημοσιας χρησης ταξι,φορτηγα κλπ,γης,ακινητων και διαφορα κεντρικα καφε,πληρονωντας τα φυσικα χρυσαφι,γιατι επελαξαν την εποχη που ολα ηταν υπερτιμημενα.
    και ερχομαστε στα τελευταια χρονια,οπου ολα οσα ειχαν επενδυσει στα παραπανω,εγιναν αερας κοπανιστος,πχ ενα ταξι που το ειχαν πληρωσει 150.000 ευρω,τωρα το δινουν 30.000,αλλα δεν υπαρχει ενδιαφερον,το οικοπεδο που αν το εδιναν αντιπαροχη θα επαιρναν 3 διαμερισματα των 80-100 τμ εχει πεσει στην αξια μιας παλιας γκαρσονιερας,παλι φυσικα χωρις κανενα ενδιαφερον.πιστευω να εχετε καταλαβει το τι παιζει εδω στα μερη μου,χωρις φυσικα ουτε την παραμικρη δοση υπερβολης ή καταστροφολογιας.
    και ερχομαστε στο σημερα οπου ολα αυτα τα ατομα ξαναγυρνανε χωρις δευτερη σκεψη εκει απο οπου επεστρεψαν συνηθως,ξεροντας την γλωσσα,τους νομους,το συστημα και φυσικα χρησιμοποιοντας τους φιλους και συγγενεις που εμειναν πισω για ευρεση εργασιας,σπιτιου κλπ.
    το κυριοτερο απο ολα ειναι οτι ενας που ηταν πχ στη γερμανια και αποφασιζει να ξανγυρισει πισω,γινεται αμεσως ο συνδετικος κρικος των ατομων που δεν ειχαν ποτε καμια σχεση με το ''σπορ''που λεγεται μεταναστευση,με αποτελεσμα να φευγουν κατα παρεες-παρεες 3-4-5 ατομων για μια καλυτερη τυχη φυσικα.
    ολα τα παραπανω,δεν τα ακουσα σε καποιο καφενειο ή τα διαβασα καπου,αλλα ειναι πραγματα που ταγνωριζω απο πρωτο χερι,γιατι και εγω προερχομαι απο οικογενεια που ειχε μεταναστευσει (σουηδια) για 35 χρονια.
    τα ειπα ετσι πολυ χοντρικα,για να μην κουρασω.
    εαν χρειαστει θα ξανα-επεμβω.
    τυπικό φαινόμενο του ανθρώπου να επενδύει στον κοπανιστό αέρα. όχι μόνο του έλληνα, αλλά παγκοσμίως...ξαφνικά το χρήμα είχε γίνει ολόκληρο εργοστάσιο με αποδοτικότητα.

    ειδικά με τα ακίνητα, αυτό που είχε γίνει ήταν άνευ προηγουμένου. έδινες 100κ και την αμέσως επομένη, δεν ήξερες πόσα είχες με την αγορά που έκανες, αλλά είσουν σίγουρος ότι ήταν παραπάνω απο τα 100 που έδωσες.

    εντύπωση μου κάνει πάντως, ότι ακόμα υφίσταται το χρηματηστηριακό σύστημα, εφόσων είναι η μεγαλύτερη φούσκα που έχει δημιουργηθεί ποτέ, είναι κυριολεκτικά τζόγος, ενώ ταυτόχρονα αντλούνται τεράστια ποσά απο κοπανιστό αέρα στην κυριολεξία...
    sympether with chiefτης

    _________________________________________________

    /
    //Μ3 BORN ON THE RACETRACK TO LIVE IN THE STREETS

  2. The Following 4 Users Say Thank You to Thomelef For This Useful Post:

    individual (12-04-13), oldcarskickass (12-04-13), S8N (13-04-13), Stathis (13-04-13)

  3. #2
    Εγγραφή
    19-05-10
    Περιοχή
    ATHENS-GREECE
    Μηνύματα
    1.855
    Thanked
    3074
    Rides
    1

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα απο Thomelef Εμφάνιση μηνυμάτων
    τυπικό φαινόμενο του ανθρώπου να επενδύει στον κοπανιστό αέρα. όχι μόνο του έλληνα, αλλά παγκοσμίως...ξαφνικά το χρήμα είχε γίνει ολόκληρο εργοστάσιο με αποδοτικότητα.

    ειδικά με τα ακίνητα, αυτό που είχε γίνει ήταν άνευ προηγουμένου. έδινες 100κ και την αμέσως επομένη, δεν ήξερες πόσα είχες με την αγορά που έκανες, αλλά είσουν σίγουρος ότι ήταν παραπάνω απο τα 100 που έδωσες.

    εντύπωση μου κάνει πάντως, ότι ακόμα υφίσταται το χρηματηστηριακό σύστημα, εφόσων είναι η μεγαλύτερη φούσκα που έχει δημιουργηθεί ποτέ, είναι κυριολεκτικά τζόγος, ενώ ταυτόχρονα αντλούνται τεράστια ποσά απο κοπανιστό αέρα στην κυριολεξία...
    Ετσι ακριβως,ετσι ητανε μια περιοδο το θυμαμαι χαρακτηριστικα απο παραδειγματα φιλων και γνωστων.Το αγοραζε 100κ και το πουλαγε σε 2-3 χρονια 130κ αερα.Καλα το χρηματιστηριο....τι να πουμε για αυτο.Ο περιπτερας ητανε ο ντιλερ της γειτονιας,τον παρακαλουσες για inside information απο αυτα που ακουγε και διαβαζε στις εφημεριδες.

    Μου ερχεται να κανω εμετο και μονο που τα σκεφτομαι.
    insane in the ///Midbrain

  4. The Following 4 Users Say Thank You to m_power_lunatic For This Useful Post:

    individual (17-04-13), Ptboul (12-04-13), S8N (13-04-13), Thomelef (12-04-13)

Ετικέτες Θέματος

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
BACK TO TOP