Άποψή σου Θωμάκο και είναι απόλυτα σεβαστή. Έχω τη δική μου άποψη στο θέμα. Η ένστασή μου είναι στον τρόπο που παρουσιάζεται το βίντεο (και δεν εννοώ εσένα) κατά την επιστροφή μετά απο όλα όσα έκαναν εκεί που ήταν. Το τι έκαναν; Το βίντεο που σήκωσα το δείχνει. Εγώ έμεινα στην εικόνα του πατέρα που κρατάει το διαμελισμένο κορμάκι του παιδιού του. Όχι οτι όλα τα υπόλοιπα με τις ομαδικές εκτελέσεις, την άσκηση σωματικής βίας σε άμαχο πληθυσμό κτλ είναι καλύτερα...
Και κάθομαι και βλέπω τα βιντεάκια όλων αυτών που γύρισαν στα σπίτια τους σαν ήρωες (και καλά έκαναν και γύρισαν) ενώ είχαν κλείσει πόσα σπίτια ένας Θεός ξέρει. Θα μου πείτε και πάλι "Εντολές ακολουθούσαν." ΟΚ. Ξαναμανά accepted. Ήταν επιλογή τους και όχι υποχρέωσή τους, γιατί σε όλον τον κόσμο, οι εξωκρατικές επιχειρήσεις είναι εθελοντικές. Φράγκα θα μου πείτε. Και ποιος δε θέλει;.....
Θα ήθελα να ήξερα, αν έβλεπαν οι οικογένειες αυτών που γύρισαν στα σπίτια τους, τα χιλιάδες βιντεάκια που κυκλοφορούν με όλα τα επακόλουθα του
"υπερβάλοντα ζήλου επί το καθήκον" (γιατί αυτή ήταν η επίσημη απάντηση του τότε επικεφαλής στο Ιράκ, στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι δικαιολογεί την τόσο υπερβολική βία σε βάρος των αμάχων) των δικών τους ανθρώπων, τι θα έλεγαν. Στο φινάλε πείτε με ρατσιστή, δεν με νοιάζει, αλλά για αυτόν το λαό δε δέχομαι κανένα επική επικρότηση. Ανθρώπινο είναι μόνο το ότι γύρισαν. Τίποτε άλλο.
Kαι για να πάω και στην άλλη πλευρά και πάλι, φαντάζομαι όντως (καθότι ακόμα δεν είμαι πατέρας) και αυτά τα παιδιά έχουν δικαίωμα να γελάσουν....
https://www.youtube.com/watch?v=bG-Q25rSpMU
Καταλαβαίνω οτι για κάποιους είναι τραβηγμένα αυτά που λέω, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.... Και για να μην ξεχειλωθεί και άλλο το θρεντ δε σχολιάζω άλλο.