-
Καλημέρα σε όλους!
Έχω ευχάριστα σε όσους έχουν πρόβλημα υγρασίας στα φανάρια. Επιτέλους, μετά από πολύ καιρό, η Ζ4 ξύπνησε το πρωί με καθαρό από την ενοχλητική θολούρα φανάρι!
Χθες, βγήκε το φανάρι, μπήκε αέρας για κανα δεκάλεπτο να φύγουν τα χοντρά από σταγόνες νερού (υπήρχαν σημεία που παρέμεναν σταγονίτσες καθώς είναι δυσκολο φανάρι) και μετά έμεινε ώρα στον ήλιο. Ευχαριστώ πολύ Φάνη για τη συμβουλή σου για τη snorkel τρύπα. Το φανάρι της Z4 έχει δύο τέτοιες τρύπες-αναπνευστήρες. Στην έξοδό τους έχουν ένα ελαστικό σωληνάκι σε σχήμα Π, ώστε να μη μπορεί να μπει νερό. Το ένα από αυτά τα σωληνάκια, στο δικό μου ήταν βουλωμένο από φωλιά εντόμων- είχαν φτιάξει κάτι σαν μεμβράνη. Δεν ξέρω αν αυτό, ήταν και η αιτία (δεν αποκλείεται) ή δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Το σημαντικότερο πράγμα πάντως, είναι ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στον ήλιο, χωρίς την παραμικρή σταγονίτσα. Η χθεσινή ηλιόλουστη μέρα βοήθησε, καθώς σε 45' το είχε κάψει κανονικά...
Τα κακά νέα είναι ότι για να γίνει καλό στέγνωμα, πρέπει να βγει το φανάρι. Διαφορετικά έχεις ελάχιστη πρόσβαση για να το φυσήξεις και να το στεγνώσεις. Και για να βγει το φανάρι, πρέπει ...να βγει ο προφυλακτήρας! Προσωπικά ήμουν άσχετος από τέτοια, απλώς πιάνει το χέρι μου. Η διαδικασία δεν θα έλεγα ότι είναι και το απλούστερο πράγμα... Περίπου 30 βίδες για να βγεί ο προφυλακτήρας (+ένα κάλυμα από κάτω) και καμιά δεκαπενταριά καπάκια πλαστικά στους θόλους των εμπρός τροχών, οι οποίοι πρέπει να ξεκουμπωθουν στο μπροστινό τμήμα τους. Το φανάρι βγαίνει και μπαίνει εύκολα, μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα... ΠΡΟΣΟΧΗ: ο προφυλακτήρας θα σας δυσκολέψει πολύ να ξεκουμπώσει στο πλαι, εκεί που τελειωνει στα πλαινά του, στο πάνω μέρος. Ενώ θα εχετε ξεκουμπώσει και ξεβιδώσει τα πάντα και θα δείχνει έτοιμος να βγει, σε εκείνο το σημείο θα δείχνει βιδωμένος εσωτερικά. Εγώ την πάτησα και μάτωσα τα χέρια μου από τα πλαινά ξεβιδώνοντας με πολυ μεγάλη δυσκολία κάτι ασχετες όπως αποδείχθηκε βίδες. Τελικά, θέλει απλά ξεκούμπωμα. Δεν σου πάει το μυαλό γιατί θέλει αρκετή δύναμη και νομίζεις ότι πάει να σπάσει όπως βγαίνει. Στην πραγματικότητα, θέλει πιάσιμο από το χείλος του στο πλάι και άνοιγμα, σαν να "τραβάς το αυτί του". Μην φοβηθείτε, έχει τρεις εγκοπές που θα ξεκουμπώσουν-έστω και δύσκολα. Το σημείο για το οποίο μιλώ είναι ακριβώς εκεί που είναι ο ασημί ανακλαστήρας, αν έχετε το facelift μοντέλο.
Πρόσθετες επιμέρους διαδικασίες εννοείτε χρειάζεται να προσεχθούν (αφαιρεση βυσμάτων σε προβολείς ομίχλης, στο φανάρι, λάμπα μεγάλης σκάλας στα μη xenon γιατι σου αφήνει οπή μισού πόντου για αερισμό και στέγνωμα, σιλικόνη στην ελαστική τάπα που περνούν τα καλώδια, σιλικόνη στο μεγάλο καπάκι προαιρετικά).
Ευχαριστώ πολύ όλους και πάλι για τις συμβουλές σας.
Καλημέρα και καλές βόλτες, με διαυγή και πάλι φανάρια...
-
The Following 5 Users Say Thank You to dbehrakis For This Useful Post:
BILL007 (02-04-13), fanisk (02-04-13), kostas1.6 (02-04-13), Kostas_1 (02-04-13), Ptboul (02-04-13)
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα
- Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα
- Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε συνημμένα
- Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας
-
Κανονισμός του Φόρουμ
BACK TO TOP