Καλά ρε παιδιά, μην τρελαίνεστε, δεν το λέω για να δείξω ότι το 16άρι μου έχει παραπάνω άλογα από κάθε άλλο.
Άλλωστε δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα. Τα extra άλογα τα θέλω για καλύτερη κατανάλωση, γιατί είναι αρκετά βαρύ με ότι φοράει το αμάξι.
Για καλύτερη οικονομία το αυτοκίνητο δεν χρειάζεται περισσότερα άλογα αλλά ροπή.
Βάλε τις ζάντες-ελαστικά από 316 (ότι πιο λεπτό έπαιρνε από την BMW σε ελαστικά - 195 ή 205 μάλλον.... με 16άρες ζάντες - και φρόντισε τα ελαστικά να μην έχουν λιγότερη πίεση από τη συνιστώμενη από το εργοστάσιο...για να μην έχεις αυξημένη τριβή κύλισης..).
Επίσης, αν το μοτέρ είναι χωρίς πρόγραμμα κτλ- οι 4 εξατμίσεις το βοηθούν ώστε να αποδίδει.... λιγότερη ροπή χαμηλά (μειωμένο backpressure) οπότε βάλε και την εξάτμιση της 316 για καλύτερη απόδοση και οικονομία....
(επίσης φρόντισε μπουζί και φίλτρο αέρος να είναι σε καλή κατάσταση για να αποδίδει σωστά και να μην πληρώνεις πολλά σε καύσιμα)
(επίσης βγάλε και το σήμα της //Μ3....επειδή δεν είναι....)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη 120ie87 : 31-03-13 στις 17:50
giannis_compact (31-03-13)
Όπως ακριβώς είπαν τα παιδιά, γράψε τα τελευταία 7 τελευταία στοιχεία του αριθμού πλαισίου σου (2 γράμματα-5 αριθμοί) και θα στα πούμε όλα. Βάλε και καμιά φωτογραφία από τον κινητήρα σου!
nikos1400 (31-03-13)
Ενδιαφέρον.
Και τα παραπάνω άλογα τι θα τρώνε; Κουτόχορτο;
Εκτός αν λέγοντας καλύτερη κατανάλωση εννοείς περισσότερη.
Γιατί δυστυχώς φίλε μου στην σάπια κοινωνία που ζούμε το καλύτερο έτσι μεταφράζεται.
Δεδομένου λοιπόν ότι το αμάξι είναι ατμοσφαιρικό, δεν έχεις 140 άλογα με την καμία, είτε γράψε τα τελευταία νούμερα του VIN είτε ακόμα καλύτερα στείλε μια φωτογραφία από το μοτέρ σου.
Γιατι ο πρωτος θα'σαι ή ο τελευταιος??Κανεις δεν γεννηθηκε ''κινητο δυναμομετρο''.....Εν πασει περιπτωσει,ειναι μαλλον απιθανο το 316 σου να'χει 140hp και σιγουρα ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βγαλει 160 χωρις τη χρηση υπερσυμπιεσης.Το οτι ηταν Μ3 πριν,δεν σημαινει οτι βγαζοντας το καποια αλογα ξεμειναν κατω απο το καπο σου!
Απο την αλλη μας λες οτι θες αλογα για να'ναι πιο οικονομικο στην οδηγηση,πραγμα που ειναι εντελως οξυμωρο....Αν δεν καψει,δεν παει φιλε μου,αυτος ειναι ο χρυσος κανονας...Οποτε ή δεν μας τα λες καλα ή δεν τα ξερεις καλα....Δειξε μας τ'αμαξι σου λοιπον να σε βοηθησουμε οσο μπορουμε βεβαια..![]()
Μονο οταν θα καταλαβεις που παει..Λες δεν γ@μιεται,ειναι το ταξιδι που μετραει....